Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Btw hoogstwaarschijnlijk afgeschaft op zonnepanelen

Per 2023 wordt de btw op de levering en installatie van zonnepanelen waarschijnlijk afgeschaft. Hier wordt het aanschaffen van zonnepanelen een stuk aantrekkelijker.

Teruggave btw

Momenteel is het al mogelijk om de btw op de zonnepanelen terug te vragen bij de belastingdienst. Je wordt gezien als kleine ondernemer door de belastingdienst wanneer je stroom van de zonnepanelen teruglevert aan de energieleverancier. Voor consumenten is het vaak lastig om zelf te btw terug te vragen, veel weten niet hoe ze dit kunnen doen. Door de nieuwe regeling waardoor de btw op 0% wordt gezet wordt het een stuk voordeliger voor de consument om zonnepanelen aan te schaffen.

 

Wanneer mag de 0% btw worden toegepast?

De 05 btw regeling mag enkel worden toegepast wanneer de zonnepanelen op of nabij een woning worden geplaatst. Denk hierbij aan een dak, schuur, weiland, carport of tuin. De zakelijke gebruikers kunnen helaas niet genieten van deze nieuwe regeling.

 

Hoe nu btw terugvragen

Kies je er niet voor om te wachten tot de btw wordt afgeschaft dan kun je ervoor kiezen om de btw terug te vragen. Hieronder staat het stappenplan waardoor je 21% btw terug krijgt van de belastingdienst.

 

Stap 1: Invullen formulier: “opgaaf startende ondernemer”

Als je stroom teruglevert wordt je officieel gezien als ondernemer. Hierdoor zal je je moeten inschrijven als ondernemer bij de belastingdienst.

Stap 2: Reactie belastingdienst afwachten

Hier hoef je zelf niks te doen. De belastingdienst keurt de aanvraag vaak binnen 5 werkdagen goed. Ongeveer een week daarna ontvangt u de inlogcodes, hiermee kun je de btw aangifte doen.

Stap 3: Aangifte btw doen

Eenmaal geregistreerd bij de belastingdienst als ondernemer dien je elk kwartaal de btw aangifte in te vullen.

Stap 4: Doorgeven rekeningnummer

De btw ontvang je alleen terug wanneer de belastingdienst bekend is met jouw rekeningnummer. Geef deze dus door aan de belastingdienst.

 

Extra besparen

Zonnepanelen kunnen een grote investering zijn. Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerte service. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk verschillende offertes van vakspecialisten vergelijken en ook nog eens tot wel 30% besparen op de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

nieuwe zonnepanelen installaties

Zo’n 350.000 nieuwe zonnepanelen installaties in eerste helft 2023

november 21, 2023

In de eerste helft van 2023 zijn maar liefst 347.649 nieuwe zonnepaneleninstallaties

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om je auto op te laden?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om je auto op te laden?

november 14, 2023

Je hebt de overstap gemaakt naar een elektrische auto en overweegt nu

Doorbraak met nieuwe soort zonnepanelen

november 7, 2023

Chinese onderzoekers hebben een nieuwe soort zonnecel ontwikkeld die de kostprijs van