3 tips om goedkoper zonnepanelen aan te schaffen

De prijzen van zonnepanelen gaan naar beneden, maar je hebt nog steeds een flink investeringsbedrag nodig om een zonnesysteem aan te schaffen. Je begint na deze investering direct met besparen en de opbrengsten verdienen de uitgaven binnen 10 jaar terug. Als je geld ter beschikking hebt dan is investeren in zonnepanelen dus een slimme zet. Lukt het je om geld te besparen op de aankoop, dan wordt de terugverdientijd nog lager. Het is dan wel belangrijk dat je nog steeds kwaliteit aanschaft. Met de onderstaande tips is het mogelijk om een kwalitatieve installatie te kopen met een interessante korting.

  1. Koop je zonnepanelen via een inkoopcollectief

Momenteel worden er veel inkoop collectieven georganiseerd voor duurzame maatregelen en ook voor zonnepanelen. De organisator, zoals een overheid of een energie coöperatie, werkt samen met een specialist en verzamelt deelnemers die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. De specialist wordt zorgvuldig uitgekozen en is vaak regionaal. De deelnemers kunnen zich tijdens een bepaalde periode inschrijven en dat is gratis en vrijblijvend. Als deze periode is verstreken wordt de lijst met geïnteresseerden bij de specialist neergelegd. Deze gaat vervolgens bij iedereen op bezoek om een dakinspectie te doen en de mogelijkheden te bespreken.

Heb jij besloten om deel te nemen, dan ontvang je na dit kennismakingsgesprek een offerte van de specialist. In die offerte krijg je een overzicht van het systeem dat ze voorstellen voor jouw situatie en de prijs. De prijs is vaak aanzienlijk lager dan wanneer je zonder collectief zou handelen. Dat komt doordat de specialist je als klant wil winnen en omdat ze hier veel werk aan overhouden. Ze kunnen de prijs dus ook naar beneden doen. Je kunt het voorstel afwijzen en dan heb je niets betaald en niets verloren. Als je het voorstel aanneemt dan betaal je een kleine bijdrage voor je deelname en krijg je een kwalitatief systeem met volumekorting.

  1. Koop je zonnepanelen in de winter

Een andere manier om geld te besparen op de aanschaf van zonnepanelen is door met je aankoop te wachten tot het winter is. De meeste zonnesystemen worden in de zomer aangeschaft, omdat dat de periode is waarin deze het meeste opbrengen. Door de zonnestralen worden mensen opnieuw herinnerd aan de voordelen van zonnepanelen en dat zet ze aan tot aankoop. Specialisten zijn in de zomer dus erg druk en hebben aan werkaanbod geen tekort. Wachttijden zijn lang.

In de winter is dat anders, omdat de interesse in zonnepanelen dan veel kleiner is. Specialisten hebben meer moeite om klanten te vinden. Daarnaast is het weer ook slechter waardoor geïnteresseerden vaak wachten met het inplannen van de werkzaamheden totdat het beter is. In de winter tref je daarom veel aanbiedingen en acties aan. Dat is een manier van zonnepanelen specialisten om toch klanten te werven. Er zijn voldoende droge dagen in de winter waarop een zonnesysteem gewoon geplaatst kan worden. Koop deze in de winter en je krijgt hetzelfde systeem voor een lagere prijs.

  1. Kies een regionale specialist

De laatste manier om geld te besparen op het aanschaffen van zonnepanelen is door een regionale specialist aan te wijzen. Deze vragen geen voorrijkosten en dat is belangrijk. Een specialist zal bij je langskomen voor een kennismakingsgesprek en dakinspectie, voor het installeren van de zonnepanelen, voor het vervangen van de omvormer, voor reparatiewerkzaamheden en voor onderhoud. Heb je dan een regionale specialist aangewezen, dan zal deze veel minder aan kilometers bijtellen. Zijn ze erg dichtbij gevestigd, dan betaal je vaak helemaal geen voorrijkosten. Elke keer dat ze je bezoeken bespaart dat geld.

Het aanwijzen van een regionale specialist heeft ook andere voordelen. Zo kun jij ook altijd even snel bij hen langsrijden, als je persoonlijk contact zoekt of informatie nodig hebt. Het contact met hen is dus automatisch al laagdrempeliger. Een regionale specialist kan je een installatie verkopen die perfect past bij de regionale omstandigheden, want die zijn niet overal in Nederland hetzelfde. En als laatste weten ze ook het beste welke subsidies en steun de regionale overheden beschikbaar hebben gesteld voor inwoners die net als jij in zonnepanelen willen investeren.

Geld besparen op zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al een slimme investering en als je dak geschikt is dan zullen ze je winsten opleveren. Elk jaar wordt de energie die je hebt opgewekt verrekend met de energie die je hebt gebruikt. Het geld dat je dan bespaart gaat nadat je de zonnepanelen hebt afbetaald direct naar jou. Hoe goedkoper je installatie en hoe hoger je opbrengsten, hoe korter de terugverdientijd. Helaas is goedkoop in het geval van zonnesystemen wel vaak duurkoop.

Door geld te proberen te besparen op je aankoop met de bovenstaande tips weet je zeker dat je een kwalitatieve installatie krijgt voor minder geld. Deze zal minder gevoelig zijn voor defecten, langer veel opbrengsten leveren en een langere levensduur hebben. Je profiteert dan dus optimaal van je systeem, omdat je gekozen hebt voor kwaliteit. Je terugverdientijd is korter en dat betekent dat jij tijdens de levensduur meer aan je zonnepanelen verdient. Als dat geen win-win situatie is…

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%