Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Waar plaats je de omvormer?

2020 was voor veel zonnepanelen eigenaren net geen recordjaar. De opbrengst van vorig jaar was afhankelijk van de locatie in Nederland het was bijna 8 tot 18 procent hoger dan verwacht, dit blijkt uit de berekeningen van de Universiteit Utrecht. Dit komt omdat 2020 een zonnig jaar was.

Volgens de eerdere berekeningen van het KNMI blijkt dat de zon in 2020 ongeveer 2025 uur scheen, en normaal gesproken is het maar 1639 uur. Het jaar 2020 staat hiermee op de derde plek van zonnigste jaren.

In Vlissingen profiteerden de eigenaren al helemaal van de zon. De opbrengst was daar namelijk het hoogst. In het oosten scheen het meest van alle andere regio’s terwijl het naar verwachting niet zo zijn.

In 2018 was er een recordopbrengst. Ook al scheen de zon toen iets meer dan vorig jaar, het was de hitte die het moeilijk maakte om het record te verbreken. Door de hitte hebben de zonnepanelen een lager rendement en 2020 was een heel warm jaar.

Uit eerdere cijfers van Energieopwek.nl, dat is een platform die de productie van duurzame energie bijhoudt in Nederland, bleek al dat de duurzame energie flink was gegroeid. Vooral de duurzame energie vorm van stroom en warmte steeg met 24 procent. Dit komt omdat er veel nieuwe zonnepanelen en windmolens werden geplaatst.


Laatste nieuws