Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Hyundai

Yingli is een chinees merk zonnepanelen. De panelen worden heel vaak geplaatst op Nederlandse daken en dat heeft zo zijn redenen. Een belangrijke reden is dat het gaat om panelen die vallen onder de categorie krachtpatsers. Met een vermogen van gemiddeld 470 Wattpiek gaat het om zonnepanelen waar je er relatief weinig van nodig hebt om een hoop energie op te wekken. De panelen van Yingli staan dan ook bekend om het hoge vermogen maar ook om de lage prijs. We keken naar dit merk zonnepanelen. Hoe komt het toch dat zo’n betaalbaar product zo goed functioneert. Ook keken we naar het type daken waarop dit merk zonnepanelen optimaal tot zijn recht komt.

Yingli

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Weten hoeveel de panelen kosten

Voordat je gaat investeren in zonnepanelen wil je uiteraard wel graag weten hoeveel je kwijt zult zijn aan zonnepanelen. De adviesprijs bij leveranciers van Yingli panelen ligt bij een vermogen van 470 wattpiek rond de 204 euro per stuk. Daarbij gaat het om panelen die inclusief de BTW worden verkocht. De omvormer en het arbeidsloon van de gecertificeerde installateur zitten daar nog niet bij inbegrepen. Een omvormer van het merk Solaredge komt op iets meer dan 776 euro. Dan heb je een omvormer die het uiterste uit jouw zonnepanelen haalt. Wil je liever dat jouw zonnepanelen ieder individueel de energie afgeven dan kies je voor mini omvormers die je op de panelen apart kan installeren.

 

Het materiaal van een yingli paneel

Yingli panelen worden in een aantal uitvoeringen geproduceerd. De panelen die we zojuist beschreven worden vooral in de all black versie verkocht. All black wil zeggen dat alles wat aan het zonnepaneel zit zwart is. Zo is er gebruik gemaakt van een composiet achter plaat en ook het plaatmateriaal is geheel zwart. De panelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium. Dat wil zeggen dat de panelen gemaakt zijn van silicium wat is verhit en tot platen geperst waarna het geheel gecontroleerd is gekoeld. Als gevolg daarvan hebben de panelen geen naden. Daardoor zetten ze zowel al het directe zonlicht als al het gefilterde daglicht om in energie. Yingli panelen zijn dan ook krachtige alleskunners wanneer het aankomt op het opwekken van energie.

 

De bijzondere techniek van Yingli

Yingli is een merk zonnepanelen wat door een heel bijzondere techniek energie opwekt. De panelen zijn zoals het heet shingled. Dat wil zeggen dat ze een soort afdak hebben waardoor ze niet oververhit kunnen geraken. Daar waar je anders een kostbare techniek nodig had om een dubbelwandig paneel te verkrijgen is het paneel van Yingli zo gemaakt dat het paneel niet onder warme weersomstandigheden oververhit kan raken. Daardoor krijg je een enorm vermogen voor een mini prijs. Dat maakt de panelen van Yingli tot een zeer verantwoorde keuze. De panelen wekken door een compleet nieuwe techniek extra veel stroom op. Hoeveel panelen je nodig hebt, daar gaan we nu naar kijken.

 

Weten hoeveel panelen je nodig hebt

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen wil je natuurlijk vooraf weten hoeveel panelen je nodig hebt om in jouw energiebehoefte te voorzien. Daar is een rekentool voor die je kan loslaten op je eigen energieverbruik. Allereerst kijk je naar je eigen gemiddelde energieverbruik van de afgelopen 5 jaar. Zo zie je objectief hoeveel stroom je nu verbruikt per jaar, als gemiddelde van verschillende omstandigheden. Een gemiddeld huishouden verbruikt zo´n 2790 kilowattuur per jaar. Dan ga je kijken hoeveel kilowattuur een zonnepaneel van Yingli opbrengt. Daarvoor moet je de 470 wattpiek vermenigvuldigen met factor 0,85. Dit is het vermogen in kilowattuur. Je komt dan uit op 470 x 0,85 = 399 kilowattuur. Bij een verbruik van 2790 kilowattuur kom je uit op een aantal zonnepanelen van 7. Dat is een zeer laag aantal waarmee je zelfs een kleiner dak kan voorzien van zonnepanelen. De prijs is aantrekkelijk waardoor je al voor een net bedrag jouw installatie zonnepanelen laat plaatsen met de nieuwste techniek.

 

Jouw garantie op Yingli zonnepanelen

Yingli is een merk wat een goede garantie geeft. Die garantie geeft men niet alleen op het product zelf maar ook op de opbrengst van de panelen. Een paneel heeft een productgarantie van 15 jaar. Dat wil zeggen dat je recht hebt op de garantie wanneer je de installatie zonnepanelen laat plaatsen door een gecertificeerd installateur. Daarnaast krijg je een vermogensgarantie van 25 jaar. Dat wil zeggen dat de panelen na 25 jaar nog een vermogen van 83,1 procent van het oorspronkelijke vermogen hebben. Ook hier zit de voorwaarde aan verbonden dat de panelen wel om de twee jaar moeten worden bijgehouden en nagelopen door een gecertificeerd installateur. Daardoor blijft het paneel optimaal functioneren waardoor een al te grote degeneratie wordt voorkomen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

 

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws