Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Viessmann zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in heel veel verschillende soorten en ze zijn van velerlei komaf. De panelen van Viessmann zijn een zeer degelijke soort. Ze komen dan ook vanuit Duitsland. Deze panelen zijn van een hoogstaande kwaliteit en je krijgt dan ook de garantie dat je er lang profijt van zult hebben. We hebben voor jou de belangrijkste producteigenschappen op een rij gezet. Daarnaast keken we naar zaken waar je op let bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Viessmann zonnepanelen

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De prijs van Viessmann zonnepanelen

Viessmann zonnepanelen zijn niet erg duur in de aanschaf. Daarbij moet je rekening houden met het feit dat ze wel een aantal eisen stellen aan jouw dak. Met een vermogen van 280 Wp gaat het namelijk om zonnepanelen die wel een groot dak nodig hebben om op te worden gelegd. Je koopt panelen die gemiddeld 198 euro per stuk kosten. In veel gevallen kom je een goedkopere partij tegen die je kan aanschaffen. De panelen van Viessmann innoveren namelijk wel. Je vindt polykristallijne panelen en monokristallijne panelen. Het verschil leggen we je straks uit.

 

De schoonheid van Viessmann

Viessmann panelen zijn vooral heel gewild door hun vormgeving. Je kan de panelen namelijk geïntegreerd in je dak laten plaatsen. Dat heeft als voordeel dat ze niet lelijk ‘op je dak’ liggen. Door de geïntegreerde ligging in je dak kan je de bestaande dakpannen gemakkelijk vervangen door zonnepanelen. Verder is het daardoor mogelijk om je dak te renoveren. Viessmann panelen hebben een afgeronde zijkant waardoor ze niet opvallen in je dak. Dat is een van de redenen waarom deze panelen zo gewild zijn bij woningbezitters met een groot dak.

 

Twee manieren van energie opwekken

Zonnepanelen wekken op meerdere manieren energie op. Dat komt doordat er twee verschillende soorten zonnepanelen zijn die worden geproduceerd en verkocht. We hebben het over monokristallijn en polykristallijn panelen. De monokristallijn panelen kennen de hoogste opbrengst. Het gaat hier om de zogeheten ‘all black’ zonnepanelen. De panelen zijn gemaakt van silicium wat onder zeer hoge temperatuur is verhit. Vervolgens is het tot platen geperst en gecontroleerd gekoeld. Dat heeft als voordeel dat het gaat om materiaal uit één stuk. Het silicium is naadloos waardoor het energie opwekt uit zowel zonlicht als gefilterd daglicht. Daarnaast is er ook polykristallijn silicium van de nieuwe generatie. Het gaat hierbij om zonnepanelen die gemaakt zijn van verhit silicium wat vervolgens wordt geperst en semi gecontroleerd wordt gekoeld. Daardoor zit er een minimaal aantal naden in het materiaal. De panelen wekken daardoor energie op uit zonlicht en daarnaast wordt voor een deel energie opgewekt met gefilterd daglicht. Deze panelen zijn donkerblauw of donkergroen. Verder gaat het om panelen met een wat lagere energie opbrengst.

 

Productgaranties van Viessmann

Viessmann zonnepanelen komen met een nette garantie. Op zonnepanelen van Duitse makelij krijg je doorgaans een garantie die kan oplopen tot 15 jaar. Dat geeft aan dat de fabrikant het volste vertrouwen in zijn eigen product heeft. Verder krijg je een garantie op het functioneren van de installatie wanneer je deze door een gecertificeerde installateur laat installeren. Informeer dus goed vooraf of jouw installateur Viessmann zonnepanelen plaatst voor je een installateur inschakelt. Er wordt ook een garantie gegeven op het functioneren van de panelen op de lange termijn. Zonnepanelen kennen immers een terugloop in de opbrengst gedurende de levensduur. Tijdens de eerste 20 jaar kan dat oplopen tot wel 25 procent. Bij de panelen van Viessmann krijg je de garantie dat de panelen na 20 jaar nog een opbrengst van 80 procent van het originele vermogen hebben. Dat is een prettig idee. Je schaft immers zonnepanelen aan om er de komende jaren volop profijt van te hebben. Na 10 jaar kennen de panelen een opbrengst van 90 procent van het oorspronkelijke vermogen. Er is dus wel een terugloop in de energie opbrengst te zien maar die lig onder het gemiddelde. Je koopt een goede kwaliteit.

 

Keurmerken bij een zonnepaneel van Viessmann

De zonnepanelen van Viessmann zijn van Duitse makelij. Dat heeft als voordeel dat je er een aantal keurmerken bij krijgt. Allereerst is daar het CE keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt. Het gaat om eisen op het gebied van veiligheid maar ook van kwaliteit. De eisen worden gecontroleerd aan de hand van de laboratorium certificaten die bij de zonnepanelen horen. Verder zijn de panelen TÜV gepruft. Dit wil zeggen dat ze voldoen aan de strengere eisen die de Duitse overheid eraan stelt. Het gaat hierbij niet alleen om eisen op het gebied van veiligheid maar er wordt ook gekeken naar het productieproces en de arbeidsvoorwaarden daarbij. Je koopt dus zonnepanelen die aan de hoogste eisen voldoen.

 

Subsidie op zonnepanelen

De overheid wil dat we massaal overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Er wordt dan ook een subsidie verstrekt in de vorm van een teruggaaf van de BTW die je betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen. Je betaalt 21 procent BTW en die kan je terug vorderen. Dat doe je door je installatie zonnepanelen te registeren bij de belastingdienst. Op die manier word jij als ondernemer geregistreerd. Je vordert de BTW terug. Er zijn ook installateurs die deze stap voor jou uitvoeren. Er hangt dan wel een prijskaartje aan maar jouw winst is alsnog de moeite waard.

 

Vergelijk eerst prijzen

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan is het de moeite waard om eerst prijzen te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Zo zie je in één oogopslag van meerder aanbieders hun tarieven en kan jij de aantrekkelijkste partij kiezen om zonnepanelen op jouw dak te komen plaatsen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws