Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
JA solar

Trunsun is een Chinees merk wat zonnepanelen maakt voor onder andere de Europese markt. De panelen die men produceert hebben een vermogen wat ze zeer geschikt maakt voor op daken in ons land. Het gaat om panelen met een vermogen wat niet te laag is waardoor je met een net aantal zonnepanelen je huishouden kan voorzien van energie. We keken voor je naar de panelen van Trunsun en naar de prijs die ervoor wordt berekend. Ook keken we naar de prijs van de zonnepanelen.

Trunsun

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De prijs van Trunsun zonnepanelen

Trunsun is een merk zonnepanelen wat je gerust in een grotere hoeveelheid kan kopen. De panelen hebben namelijk een prijs die onder het gemiddelde ligt. Zonnepanelen van 300 Wp in een populaire all black uitvoering koop je voor een prijs van 122 euro per stuk. Dat is een prijs inclusief de BTW maar exclusief de installatiekosten De zonnepanelen van dit merk vallen daarmee in de middenklasse wanneer het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Zonnepanelen koop je in een aantal wat het energieverbruik van jouw huishouden ruimschoots dekt. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat een aanduiding in wattpiek niet gelijk staat aan de opbrengst op jaarbasis. Je moet in ons land rekenfactor 0,85 op dit getal loslaten. Dat wil zeggen dat een zonnepaneel met een vermogen van 300 Wp oplevert: 300 x 0,85 = 255 kilowattuur per jaar. Een huishouden met een gemiddeld verbruik van 2790 kilowattuur per jaar zal dan ook gemiddeld 11 zonnepanelen nodig hebben van dit vermogen om energie op te wekken. Er zijn uiteraard ook andere vermogens die door installateurs van dit merk worden geleverd. Zo lopen de vermogens op tot 380 Wp. Dit staat gelijk aan 323 kilowattuur. Je hebt in dat geval bij een gemiddeld verbruik 2790 /323 = 9 panelen nodig om de benodigde hoeveelheid energie op te wekken.

 

De materialen die Trunsun gebruikt

Trunsun is een merk wat meerdere materialen gebruikt om zonnepanelen mee te maken. Zo werkt men met polykristallijn materiaal maar ook met monokristallijn materiaal. Verder maakt men all black zonnepanelen. We zullen de materialen voor je gaan toelichten zodat je beter in staat bent om een keuze te maken.

 

Polykristallijn zonnepanelen

Dit zijn de zonnepanelen die gemaakt worden van silicium wat na het verhitten en persen semi gecontroleerd wordt gekoeld. Daardoor ontstaan er een paar naden in het materiaal maar het effect is minimaal. Daardoor gaat het hier om photo voltaïsche cellen die uit zowel volledig zonlicht als voor een deel uit gefilterd zonlicht energie opwekken. Je moet er goed rekening mee houden dat deze panelen een relatief lagere energie opbrengst hebben. Verder is het goed om te bedenken dat deze panelen niet op ieder dak kunnen worden geplaatst. Ze zijn zeer geschikt voor een dak op het zuiden maar voor een dak op een andere windrichting zijn ze wat minder goed geschikt. Daken op het zuiden vangen over het algemeen net wat meer zonlicht dan daken op andere richtingen. Polykristallijn, de low budget uitvoering van de zonnepanelen van Trunsun, kan dan ook een zeer geschikte investering zijn onder bepaalde omstandigheden.

 

Monokristallijn panelen

Monokristallijn is de naam voor het materiaal waarbij het silicium na het verhitten en persen volledig gecontroleerd wordt gekoeld. In dat geval ontstaat er een materiaal uit één stuk wat zeer geschikt is voor algemeen gebruik. De panelen bevatten namelijk helemaal geen naden, waardoor ze voor de volle 100 procent energie opwekken uit zowel volledig zonlicht als gefilterd daglicht. De zonnepanelen zijn daarmee geschikt om op iedere richting te worden geplaatst op een dak. Doordat het gaat om plaatmateriaal wat mono is, dus uit één stuk, zal het een behoorlijk vermogen hebben. Deze zonnepanelen zijn er vanaf 279 Wattpiek. De panelen zijn er in een standaard uitvoering met een metalen drager, een dubbelzijdige uitvoering en een all black uitvoering.

 

All black panelen

Voor veel mensen moeten zonnepanelen meer dan alleen functioneel zijn. Ze gaan voor zonnepanelen die je nauwelijks ziet liggen op het dak. All black panelen zijn zonnepanelen die geheel van zwarte materialen zijn gemaakt. De panelen hebben een composiet achterkant en verder zijn ze op een zwarte drager gemonteerd. Door het geheel zwarte uiterlijk van de panelen vallen ze minder op wanneer ze op je dak liggen. De panelen worden doorgaans overwegend in de meest populaire varianten geproduceerd. All black panelen hebben een vermogen wat niet altijd het hoogste is. Ze zijn wel een lust voor het oog.

 

Jouw garantie bij Trunsun

Trunsun is een merk wat je meerdere garanties geeft. Zo wordt er een garantie gegeven op het product zelf. Je krijgt 12 jaar garantie op productiefouten, hetgeen aangeeft dat de producent redelijk vertrouwen heeft in het product. Een andere garantie is de opbrengstgarantie. Deze is gesteld op 80,7 procent na 25 jaar. Zonnepanelen zullen door de tijd heen altijd minder energie gaan opleveren. De terugloop in het vermogen is dus gesteld op 80,7 procent na deze 25 jaar. Je moet er wel rekening mee houden dat er aan de beide vormen van garantie voorwaarden zijn verbonden. Zo moet je de installatie laten plaatsen door een gecertificeerd installateur. Verder moet je er aan denken dat de installatie eens per twee jaar onderhouden dient te worden. Dit laatste dient uiteraard om het vermogen niet te hard te laten teruglopen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws