Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Trina solar

Trina Solar is een merk zonnepanelen wat in ons land zeer vaak wordt geplaatst. Dat heeft zo zijn redenen. Het gaat namelijk om Tier 1 zonnepanelen met een hoog vermogen die tegen een acceptabele prijs worden geleverd. Dat maakt Trina solar tot een zeer betrouwbaar merk zonnepanelen. Het maakt het ook tot een zeer succesvol merk wat door een groot aantal installateurs wordt geplaatst. De panelen zijn gemaakt volgens een aantal technieken waardoor ze onder meerdere omstandigheden te plaatsen zijn. We keken voor je naar de specificaties van Trina Solar panelen. Verder keken we naar manieren om te besparen op jouw installatie en meer uit de zon te halen.

De prijs van Trina solar panelen

We keken naar de advies prijs van Trina Solar panelen. We hebben een aantal populaire uitvoeringen samen met het vermogen en de prijs ondergebracht in deze tabel. Denk er daarbij wel aan dat het hier enkel gaat om de prijs per zonnepaneel zonder de omvormer en zonder de installatie. Deze zaken komen er nog bovenop.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Welk model koop je Wat is het vermogen per zonnepaneel Wat is de prijs per stuk inclusief de BTW
Trina Solar 325 Wp full black 325 Wp 120 euro
Trina Solar 375 Wp Mono Black 375 wp 125 euro
Trina Solar 400 Wp black White 400 Wp 155 euro
Trina Solar 385 Wp All Black 385 Wp 149 euro
Trina solar 390 Wp All Black 390 Wp 155 euro

Voorbeeld zonnepanelen Trina Solar

All Black panelen

Zonnepanelen van Trina Solar zijn er in een All Black uitvoering. Dat is een uitvoering waarbij enkel zwarte onderdelen zijn gebruikt bij de productie. Een voordeel hiervan is dat het gaat om panelen die esthetisch een verfraaiing van je huis zijn. De panelen vallen minder op door het zwarte uiterlijk. Zeker wanneer ze dan op het dak worden geplaatst op een plek die in het zicht is, doen ze geen afbreuk aan de uitstraling van jouw huis. De panelen zijn gemaakt met monokristallijn techniek waarbij gebruik is gemaakt van een achterkant van composiet. Dit materiaal is zwart van kleur wat het geheel een strak uiterlijk geeft. De panelen kunnen door de composiet achterkant tegen een stootje en zullen niet snel oververhit raken. Het gaat hier om panelen die in een aantal populaire categorieën voor het vermogen beschikbaar zijn.

Black White panelen

Zonnepanelen die black white zijn, zijn geplaatst op een drager die wit is. Dat heeft niet alleen een uiterlijke functie maar ook een heel praktische functie. Wit is namelijk een kleur die de warmte absorbeert. Zonnepanelen kunnen op daken worden geplaatst waar het tijdens de zomermaanden behoorlijk warm is. Zonnepanelen die op een zilverkleurige drager zijn geplaatst zullen de warmte reflecteren en daardoor behoorlijk oververhit raken. Daardoor zullen de panelen op den duur in een spaarstand springen waardoor de zonnepanelen op een warme dag opeens veel minder energie leveren. De panelen met een witte achterkant kennen dit probleem niet. Ze kunnen de warmte goed kwijt, en op een warme dag zullen ze niet snel oververhit raken. Verder zijn ze gemaakt met een monokristallijn materiaal wat ervoor zorgt dat ze zowel van zon als gefilterd daglicht energie kunnen maken.

Half cell panelen voor een dak met schaduwval

Trina Solar heeft het begrip half cell panelen een nieuwe inhoud gegeven. Het gaat hier om panelen die rekening houden met het feit dat schaduwval op een zonnepaneel ervoor kan zorgen dat een paneel gelijk geen energie meer maakt. Een stukje schaduwval op een zonnepaneel zal er al voor zorgen dat het hele paneel zichzelf tijdelijk uitschakelt. Zaken als een schoorsteen of hoge begroeiing zullen gedurende een aantal uren voor zorgen dat jouw installatie zonnepanelen daardoor minder goed werkt. De panelen die half cell zijn, zijn opgedeeld in twee secties. De ene sectie zal bij schaduwval niet meer functioneren terwijl de andere sectie het probleem oplost. Daardoor wekken de zonnepanelen alsnog energie op wanneer er een deel schaduw op valt. Daarbij was bij de ‘traditionele’ half cell panelen het probleem dat er maar een half paneel nog werkte terwijl er mogelijk maar een zeer klein deel de schaduwval had. Dat is de reden waarom Trina solar de panelen in een 3 op 1 verhouding heeft ontworpen. De installateur zal dus bij het intekenen van de zonnepanelen kijken welk deel van de zonnepanelen de schaduw vangt. Door de panelen goed te draaien krijg je een installatie die zo min mogelijk opbrengst verlies heeft door de schaduwval.

Zonnepanelen met een goede garantie

Zonnepanelen van Trina Solar worden met een goede garantie geleverd. Je krijgt een productgarantie van 15 jaar op de panelen. Dit is een garantie die wordt gegeven mits de zonnepanelen zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moeten de zonnepanelen eens per 2 jaar worden nagekeken door een onderhoudsmonteur. Zo houd je zelf in de hand dat jouw zonnepanelen goed blijven functioneren. Daarnaast heeft jouw installatie een zo hoog mogelijk rendement. Verder krijg je een garantie van 25 jaar op het vermogen wat jouw panelen leveren. Zonnepanelen lopen altijd een bepaald percentage per jaar terug in opbrengst. Trina Solar garandeert nog een relatief hoog rendement na 25 jaar waardoor jij zeker weet dat jouw zonnepanelen het niet alleen na het plaatsen, maar ook nog na 25 jaar goed zullen doen.

Vergelijken en besparen

Zonnepanelen aanschaffen doe je niet zomaar. Het is dan ook zaak dat je eerst prijzen vergelijkt voor je tot investering overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je vergelijkt de tarieven van meerdere installateurs die zich in Trina Solar zonnepanelen hebben gespecialiseerd voor je een aanschaf doet. Jouw besparing kan daardoor behoorlijk oplopen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws