Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
amerisolar

Talesun zonnepanelen zijn panelen die via een internationaal netwerk worden verspreid en verkocht. Met een productielocatie in China weet je zeker dat je panelen koopt waar je niet teveel voor betaalt. Doordat men echter ook intercontinentale locaties heeft van dit bedrijf weet je dat de panelen aan zeer strenge eisen moeten voldoen voor ze op de markt komen. Het gaat dan ook om een goede kwaliteit. We vertellen er nu wat meer over.

Talesun zonnepanelen

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Onder welk segment vallen Talesun panelen

De panelen van Talesun vallen onder het middensegment. Het zijn panelen met een aantrekkelijke prijs maar helaas ook met een wat beperktere innovatie in de panelen verwerkt. Met een opbrengst tot 275 Wp gaat het om een middenklasser.

De voordelen van Talesun panelen

Talesun zonnepanelen hebben de volgende voordelen:

  • Betaalbare panelen. Doordat ze in China worden geproduceerd, waar het arbeidsloon lager is, zijn de panelen wat goedkoper dan panelen van Europese bodem.
  • Monokristallijn panelen. De panelen zijn monokristallijn. Dat heeft als groot voordeel dat ze energie kunnen opwekken bij zon maar ook bij gefilterd daglicht. Dat wil zeggen dat het panelen zijn die zeer geschikt zijn voor de Europese markt.
  • Strenge kwaliteitseisen. Doordat het panelen zijn die voor de intercontinentale markt worden geproduceerd moeten ze voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen. Die eisen hebben niet alleen betrekking op de duurzaamheid maar ook op de arbeidsvoorwaarden.

Wat zijn de kosten

De prijzen van zonnepanelen verschillen per situatie van het huis en het dak. Wil je de kosten weten? Vraag dan een prijsopgave bij de leverancier. Denk in dit geval aan ongeveer 210 tot 230 euro per paneel. De panelen worden uiteraard voor die prijs verkocht zonder plaatsingsmateriaal en een omvormer. Dat zijn zaken die er nog bij komen.

Waar koop je deze panelen

Talesun panelen koop je via de gecertificeerde installateur. Deze koopt de panelen in via de importeur of de tussenhandel. Het is bij de meeste zonnepanelen gebruikelijk dat je ze door een installateur laat plaatsen. Op die manier weet je zeker dat de panelen het beloofde rendement zullen behalen. Daarnaast weet je zeker dat ze brandveilig worden geïnstalleerd.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • Pmax : -0,40 %/graden Celsius
  • Voc: -0,31%/graden Celsius
  • Isc: +0,06%/ graden Celsius

Productgarantie en de vermogensgarantie

Je krijgt op deze panelen een productgarantie van 10 jaar. Die garantie krijg je op de voorwaarde dat de panelen door een gecertificeerde installateur zijn geplaatst. Daarnaast moeten de panelen worden onderhouden door een gecertificeerde monteur om de kwaliteit blijvend te borgen.

De vermogensgarantie van de panelen is 25 jaar. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de panelen jaarlijks een bepaald percentage van hun vermogen inleveren. Wanneer de panelen gedurende die 25 jaar een zeer hoge terugval van de opbrengst laten zien moet je kunnen aantonen dat de panelen tijdens het gebruik professioneel geplaatst zijn.

De tolerantie van de panelen

De tolerantie van de panelen is positief 0 -+ 3%

De tier categorie

Talesun panelen vallen onder de Tier 1 categorie. De panelen hebben een bewezen hoog rendement en een bewezen hoge levensduur.

Het rendement van de panelen

De Talesun panelen hebben een vermogen van 265 tot 275 Wp. Er wordt gewerkt met monokristallijn panelen gemaakt van gesmolten silicium. Dit materiaal is zodanig geschikt voor gefilterd daglicht en voor zonlicht.

Offertes naast elkaar leggen

Wanneer je niet teveel wil betalen voor je zonnepanelen is het goed om eerst offertes naast elkaar te leggen. Je vraagt ze op met de onderstaande button. Je vergelijkt naderhand de offertes op deze punten:

  • Vergelijk de kosten van gecertificeerde installateurs. Vergelijk alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs.
  • Vergelijk de materiaalkosten. Het gaat dan om de kosten van de zonnepanelen maar ook voor de omvormer en het plaatsingsmateriaal.
  • Vergelijk alleen de prijzen inclusief de BTW. Dit is voor de transparantie van de prijsopbouw.
  • Vergelijk de kilometerkosten van de diverse installateurs. Door een installateur uit je eigen regio te kiezen bespaar je niet alleen daarop; je weet ook zeker dat je een snellere service krijgt.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws