Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
zonnepanelen waspik

Eén van de beslissingen die je moet maken bij het aanschaffen van je zonnepanelen is welke fabrikant je wilt gebruiken. En dan heb je de keuze uit een groot aantal merken. Er zijn A-merken zoals LG, SunPower en Hanwa Q Cells, B merken zoals REC en ET Solar en C merken zoals SunRise, Shinetime en Stion. De fabrikant heeft een grote invloed op verschillende aspecten van je installatie, zoals de prestaties, het uiterlijk en de levensduur. Hier lees je over Suntech, één van de grootste producenten van zonnepanelen van dit moment.

Suntech

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Over Suntech

Suntech heeft een zware tijd meegemaakt. Een aantal jaren geleden in 2013 is één tak failliet gegaan, maar gelukkig heeft de productie nooit stilgelegen. Ze zijn er eerder sterker door geworden. Suntech is al bijna 20 actief in de zonnepanelen branche en is ondertussen uitgegroeid naar een wereldwijde producent. Het verkoopt producten in 80 verschillende landen en doet dit vanuit China. Tot op heden is Suntech verantwoordelijk voor het installeren van 8 gigawatt aan vermogen en dat met 25 miljoen verkochte zonnepanelen. Suntech produceert haar eigen zonnepanelen en is altijd op zoek naar betere en duurzamere oplossingen. De prijs/kwaliteit verhouding die je bij Suntech krijgt is erg goed.

De kosten van Suntech panelen

Er zijn een aantal zonnepanelen van Suntech die worden verkocht en ze maken zowel monokristallijn als polykristallijn varianten. De volgende tabel geeft je een indicatie van de prijzen van de individuele panelen. Een volledige installatie heeft uiteraard meer onderdelen en die zijn hier niet bij verrekend. Ook de montage moet je dan nog regelen. Alle gegeven prijzen zijn inclusief btw.

Soort paneel Suntech Prijs per paneel
Suntech STP monokristallijn full black 310 Wp €160
Suntech STP polykristallijn 295 Wp €130

De garantieregeling bij Suntech

Het is altijd goed om de garantieregeling van een bepaalde leverancier door te nemen. Deze kunnen je namelijk vertellen hoeveel vertrouwen een bedrijf heeft in de producten die het produceert. Bij Suntech zijn de garantieregelingen boven gemiddeld.

  • Productgarantie: je krijgt bij Suntech 12 jaar garantie op de producten. Gemiddeld is dit bij de meeste producenten van zonnepanelen 10 jaar. Als je deze gebruikt komen ze het paneel of gratis repareren of je krijgt een vervangend paneel. Als je een vergoeding krijgt dan zal dit voor de actuele marktwaarde zijn.
  • Vermogensgarantie: de vermogensgarantie bij Suntech is 25 jaar. Ze garanderen daarmee dat je na 25 jaar nog 80,7 procent garantie over zal hebben. Deze garantie is lineair en in hun garantiedocument wordt aangegeven dat er van het tweede tot het 25e levensjaar van het zonnepaneel elk jaar 0,7 procent aan rendement verloren zal gaan.

Andere kenmerken van de zonnepanelen van Suntech

Suntech produceert zonnepanelen die betaalbaar zijn, maar het is belangrijk dat je niet vergeet dat kwaliteit ook doorslaggevend is. Daarom kun je het beste de specificaties van het desbetreffende paneel goed doorlopen. Aangeraden wordt om dan te kijken naar de volgende gegevens. Wij hebben deze bekeken voor het Suntech monokristallijn paneel van 320 Wp.

  • De tolerantie: het is belangrijk dat een zonnepaneel een positieve tolerantie heeft. Dat vertelt je dat deze in de realiteit beter presteert dan wordt beloofd. Een paneel met een negatieve tolerantie kan je dus minder rendement opleveren dan je verwacht. Bij dit paneel van Suntech is de tolerantie 0 – 5, dus dat is positief.
  • De temperatuur coëfficiënt: de temperatuur coëfficiënt vertelt je hoeveel de panelen achteruit gaan als ze warmer worden dan 25 graden. Bij het paneel van Suntech is deze 0,4 wat betekent dat het rendement elke graad boven de 25 graden Celsius met 0,4 procent achteruit gaan. Dat is gemiddeld voor een monokristallijn paneel.
  • Efficiëntie: aan de efficiëntie kun je aflezen hoeveel van het zonlicht door het zonnepaneel wordt omgezet in energie. Dat betekent dus dat dit getal zo hoog mogelijk moet zijn. De meeste monokristallijn zonnepanelen hebben een efficiëntie van minimaal 17 procent en bij het paneel van Suntech is dit een zeer goede 19,3 procent.

Wel of geen zonnepanelen aanschaffen van Suntech?

Suntech is een leverancier van zonnepanelen waar je een goede garantieregeling op krijgt, die een prima tolerantie, temperatuur coëfficiënt en efficiëntie laten zien en die betaalbaar zijn. Het is dan ook niet vreemd dat Suntech is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van zonnepanelen wereldwijd. Zo lang je de specificaties van de zonnepanelen maar goed natrekt en er voor zorgt dat de garantieregelingen en de keurmerken in orde zijn, kun je met Suntech zonnepanelen een prima installatie creëren.

Vergelijk offertes

Wil jij ook zonnepanelen aanschaffen? Dat doe je door offertes te vergelijken en via onze vergelijkingstool kun je deze opvragen voor allerlei zonnepaneel-gerelateerde uitgaven. Leg ze naast elkaar, bespaar geld en zet de eerste stap richting het laten plaatsen van een zonnepaneel installatie op jouw dak.

 

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws