Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Sunhappy

Sunhappy is een leverancier van zonnepanelen uit Duitsland. Dit is één van de landen ter wereld waar de meeste zonnepanelen worden gemaakt. Dat is gunstig voor jou als consument aangezien de Duitse regering er streng de hand in houdt dat zonnepanelen onder goede arbeidsvoorwaarden en kwalitatief hoogstaand worden gemaakt. Wie zonnepanelen van Sunhappy koopt weet dan ook zeker dat de panelen jarenlang mee zullen gaan terwijl jij er verder weinig omkijken naar zult hebben.

Sunhappy

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Een prijs die je hoort via de installateur

Zonnepanelen van Sunhappy koop je altijd via de installateur. Dat doe je omdat een installateur de zonnepanelen in grote hoeveelheden kan inkopen. Er zijn dan ook installateurs die zich specialiseren in het plaatsen van één of een paar specifieke merken. Sunhappy is een fabrikant die een zodanig ruime keuze biedt dat een installateur zich hier gemakkelijk in kan specialiseren. Door zonnepanelen van een gespecialiseerde installateur te kopen weet je zeker dat jij de laagste prijs betaalt voor zonnepanelen van dit merk. Vaak zal een installateur met een bepaald type komen voor jouw dak nadat hij een dakscan heeft uitgevoerd. Dit is vaak het type wat het meeste op voorraad is waardoor het gemakkelijk en snel tegen een betaalbare prijs kan worden geplaatst.

 

Verschillende materialen met verschillende vermogens

Zonnepanelen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen vermogen. Dat zal ervoor zorgen dat er altijd geschikte zonnepanelen voor jouw dak verkrijgbaar zijn. We keken naar de twee materiaalsoorten die Sunhappy hanteert voor de zonnepanelen die men verkoopt. Het geeft je een indruk van wat je krijgt bij jouw installatie zonnepanelen. We onderscheiden de monokristallijn en de polykristallijn panelen. We gaan er nu verder op in.

 

Monokristallijn zonnepanelen

Dit zijn de panelen die naar verhouding het meeste worden geplaatst. De zonnepanelen zijn gemaakt van silicium wat onder zeer hoge temperaturen is verhit waarna het tot panelen is geperst. De panelen worden na het persen gecontroleerd gekoeld. Dit is een arbeidsintensief proces waar een hoop kosten aan verbonden zijn. Daarom gaat het hier dan ook om de wat kostbaardere zonnepanelen. Het materiaal is mono, dus uit één stuk. Het silicium heeft geen naden in het materiaal zitten en dat heeft voor jou behoorlijk wat voordelen. Zo houdt dit in dat de zon voor de volle 100 procent wordt omgezet in energie. Daarnaast wordt ook al het gefilterde daglicht voor de volle 100 procent in energie omgezet. Je wekt dus altijd energie op, ook wanneer de zon niet schijnt. Aangezien dit bij ons Hollandse klimaat nogal vaak voorkomt zijn het de meest ideale zonnepanelen voor op Hollandse daken. De panelen zijn doorgaans all black, wat wil zeggen dat ze in een strakke zwarte uitvoering worden gemaakt.

 

Polykristallijn panelen

Dit zijn de zonnepanelen die een wat lager vermogen hebben dan de monokristallijn variant die we zojuist benoemden. De panelen worden op dezelfde manier geperst en verhit, maar het afkoelen gebeurt semi gecontroleerd. Daardoor zit er een minimum aan naden in het materiaal wat zijn weerslag heeft op de hoeveelheid energie die wordt opgewekt. Deze zal lager zijn dan bij de monokristallijn panelen. De reden is heel eenvoudig. Door de hoeveelheid naden in het materiaal wordt de energie uit de volle zon voor de volle 100 procent gebruikt. Echter, de energie uit gefilterd daglicht wordt maar voor een percentage tot 40 procent gebruikt. Dit heeft als nadeel dat je dus de panelen bij Hollands weer niet optimaal kan benutten. Dit materiaal is eerder gemaakt voor de buitenlandse markt. Het gaat om zonnepanelen die het prima doen in een land met volop zon maar om panelen die minder geschikt zijn voor een land met een lager gehalte zon.

 

Een dak op het zuiden

Heeft jouw huis een dak op het zuiden dan heb je geluk. Jouw dak zal de meeste energie opwekken terwijl daarvoor polykristallijn panelen kunnen worden gebruikt. Je bent dus in jouw investering het goedkoopste uit. Een nadeel kan zijn dat het te warm wordt op jouw dak op het zuiden in de zomermaanden. In dat geval zal je moeten uitkijken naar andere zonnepanelen die gemaakt zijn met de glas op glas techniek. Deze zonnepanelen hebben geen metalen drager waardoor ze minder snel heet zullen worden. De panelen van Sunhappy worden vooralsnog niet volgens deze technologie gemaakt. Voor een dak op het zuiden wat snel te warm wordt zal je dus een andere techniek moeten aanschaffen.

 

Een dak op een andere windrichting

Daken op een andere windrichting leveren volop energie en zijn een geweldige bron van energie. Wanneer jij een dak hebt wat op het noorden, oosten of westen is gesitueerd doe je er goed aan om te kiezen voor zonnepanelen van monokristallijn materiaal. Deze panelen zullen de volledige hoeveelheid licht omzetten in energie en daardoor zijn ze uitermate geschikt voor jouw dak. Ook wanneer er procentueel wat minder zon op jouw dak valt kan er prima energie mee worden opgewekt.

 

Jouw garantie op de zonnepanelen en de kracht van een installateur

Sunhappy is een merk zonnepanelen wat jou een prima garantie biedt. Daarnaast is het een merk zonnepanelen wat goed onderhouden moet worden om te blijven functioneren. Je krijgt een fabrieksgarantie van 10 jaar. Dat is de garantie op de onderdelen en op productiefouten. Om echter recht te hebben op die garantie moet je kunnen aantonen dat jouw zonnepanelen door een erkend en gecertificeerd installateur. Verder zullen zonnepanelen altijd door de tijd heen minder energie gaan opwekken. De terugloop is vastgelegd in een vermogensgarantie bij deze zonnepanelen. Ook hierbij geldt weer: je moet de zonnepanelen eens per twee jaar laten onderhouden om aanspraak te kunnen maken op deze vermogensgarantie.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws