Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Stion

Zonnepanelen zijn een waardevolle investering voor mensen die zelf hun energie willen gaan opwekken met hun dak. Daar staat tegenover dat zonnepanelen vaak geen wonderen doen voor het uiterlijk van je huis. Wanneer je een woning hebt met een design dak is het vaak onmogelijk om zonnepanelen te plaatsen zonder dat je het design van je huis te niet doet. Stion is een Amerikaans bedrijf wat zonnepanelen maakt voor dit soort huizen. Daarnaast maakt men zonnepanelen die ook voor andere gelegenheden zeer geschikt zijn. We hebben een aantal specifieke zaken van Stion toegelicht.

Stion

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Zonnepanelen die weerbestendig zijn

Veel zonnepanelen zijn nuttig maar verder uiterst kwetsbaar. Dat komt doordat er met standaard technieken is gewerkt waardoor er met monokristallijn of polykristallijn silicium een hard zonnepaneel is gemaakt. Doordat het gaat om een hard materiaal is een zonnepaneel kwetsbaarder wanneer het een keer flink hagelt of wanneer er een zware tak op valt. De panelen kunnen gemakkelijk minder goed gaan werken doordat er een barst in het materiaal komt wat voor een verlaagde opname van UV stralen zorgt. De zonnepanelen van Stion hebben als groot voordeel dat ze van een folie materiaal zijn gemaakt. Dit materiaal is een stuk beter bestand tegen de bovengenoemde zaken. Hagel zal niet voor grote schade zorgen, aangezien het materiaal tegen een stootje kan. Verder zijn de zonnepanelen beter bestand tegen regen aangezien de folie het water niet vasthoudt. De zonnepanelen van Stion kunnen dan ook prima op een plek worden geplaatst waar het regelmatig behoorlijk ´spookt´ op het gebied van weersomstandigheden.

 

Glas op glas techniek

Standaard zonnepanelen worden vrijwel altijd geplaatst op metalen dragers. Dat zorgt voor stevigheid maar het heeft ook behoorlijk wat nadelen. Zo zullen de panelen wel goed energie opleveren tot het moment waarop het op een dak warm begint te worden. Op dat moment zal het zo zijn dat de panelen de warmte reflecteren naar de metalen drager waardoor het paneel oververhit raakt. Om te voorkomen dat het zonnepaneel doorbrandt door oververhitting schakelt het zichzelf uit. Je systeem springt in een spaarstand. Op dat moment levert jouw installatie geen energie meer. De glas op glas techniek zorgt ervoor dat er een photovoltaïsche folie zit tussen twee glazen panelen in. De zonnepanelen kunnen daardoor niet oververhit raken. Daarnaast zullen ze aan beide zijden energie opwekken. Daardoor produceren ze weliswaar minder energie als de monokristallijn panelen maar alsnog meer dan de klassieke folie panelen. Zonnepanelen die met deze techniek zijn gemaakt functioneren dan ook relatief goed.

 

Esthetisch zwarte panelen

Voor veel mensen speelt de kleur van de panelen mee bij de aanschaf van zonnepanelen. De zonnepanelen van Stion zijn mooi esthetisch zwart. Dat heeft tot gevolg dat ze opgaan in je dak zonder dat ze een afwijkende kleur hebben.

 

Geschikt voor omvormers zonder trafo

Veel panelen die van folie zijn gemaakt hebben een omvormer nodig die met een trafo werkt. De panelen van Stion hebben geen DC aarding nodig waardoor ze op een trafo loze omvormer kunnen worden aangesloten. Het aansluiten en installeren van de zonnepanelen wordt er op die manier een stuk gemakkelijker op. Laat je echter niet verleiden om ze zelf te gaan plaatsen. Het hoe en waarom daarvan, daar komen we straks op terug.

 

De garantie die je krijgt op je zonnepanelen

Stion is een merk wat een nette garantie biedt op de zonnepanelen die men levert. Zo krijg je een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 90 procent na 10 jaar en 80 procent na 25 jaar. Deze garantie krijg je echter onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je eraan denken dat zonnepanelen door een gecertificeerd installateur moeten worden geplaatst. Op die manier weet je zeker dat ze brandveilig zijn geïnstalleerd. Daarnaast weet je zeker dat je met een professionele installatie het uiterste uit de zon haalt doordat de panelen goed worden gericht op de zon. Daardoor zullen ze zoveel mogelijk rechtstreeks licht vangen wat het rendement ten goede komt. Haarscheurtjes zijn een schade die gemakkelijk kan optreden bij zelfbouw bij zonnepanelen. Door de zonnepanelen te laten installeren door een gecertificeerd installateur weet je zeker dat het risico op beschadigingen tijdens het plaatsen tot een minimum is beperkt. Doordat een installateur je vaak ook garantie op zijn werkzaamheden geeft weet je zeker dat jouw zonnepanelen gegarandeerd het meeste energie zullen opleveren.

 

Jouw voordeel met zonnepanelen van Stion

Ga je offertes opvragen van Stion zonnepanelen dan moet je goed opletten bij de prijzen. Er zijn namelijk installateurs die de offerte prijzen exclusief de BTW weergeven. Je zou dan ook denken dat je een prijs betaalt bij investering die exclusief de BTW is. Dit is niet waar. Feit is wel dat de overheid jou een voordeel geeft bij de aanschaf van zonnepanelen. Je krijgt een subsidie in die zin dat je de BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen mag terug vorderen bij de belastingdienst. Dit is een voordeel van 21 procent wat je niet graag laat schieten. Vraag echter wel offertes op inclusief de BTW. Je zal immers het complete bedrag moeten betalen en de BTW schiet je dus voor. Het is goed om te weten waar je aan toe bent.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws