Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
solarwatt

Laatst bewerkt op: 26 jul 2023

Solarwatt is een merk wat zich richt op zonnepanelen en aanverwante systemen die zich richten op die woningen die een speciaal dak hebben. Daarnaast is het een merk wat geschikt is voor woningeigenaren die volledig willen voorzien in hun eigen energie zonder daarbij afhankelijk te zijn van het energiebedrijf. We keken naar de producten die men produceert en de voordelen voor jou daarbij. Solarwatt is een merk waarmee jij geheel onafhankelijk van het energiebedrijf kan worden. En met de steeds verder stijgende energieprijzen is dat een roep die steeds harder klinkt.

Solarwatt
Telefoonnummer +31 (0)344 767 002
Bezoekadres Het Eek 7, Tiel, Nederland
Website https://solarwatt.nl/

Glas op glas zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in een hoop uitvoeringen. De meeste zonnepanelen die worden geproduceerd in ons land zijn geplaatst op een metalen drager. Dat is een mooie stevige constructie maar het heeft ook zo zijn nadelen. Een belangrijk nadeel is dat de panelen op een warme zomerse dag gemakkelijk oververhit kunnen raken. Dit kan ertoe leiden dat de zonnepanelen zichzelf uit zullen schakelen op deze momenten. Een dergelijk paneel mag het dan goed doen, tijdens een hittegolf – en dat worden er steeds meer – zorgt het voor een terugvallende opbrengst in de energieproductie. Glas op glas panelen zijn gemaakt van dubbelzijdige panelen. Deze panelen hebben geen metalen drager waardoor ze niet oververhit kunnen raken. De panelen zullen dan ook meer energie opwekken. Daarnaast zijn het panelen die voor het oog veel mooier zijn. Handig aangezien steeds meer zonnepanelen erg in het zicht plaatsen. Doordat ze dubbelwandig zijn en er gebruik gemaakt wordt van monokristallijn materiaal wordt er bovendien met zowel volledig zonlicht als gefilterd daglicht energie opgewekt. De panelen kennen dan ook een zeer hoog vermogen wat ervoor zorgt dat je ook met minder panelen voldoende stroom kan opwekken voor je huis.

Voorbeeld zonnepanelen Solarwatt

Solarwatt Eco 120M Style 400Wp Full Black

Indak panelen

Zonnepanelen zijn de methode bij uitstek wanneer je jouw eigen energie wil gaan opwekken. Je moet er echter goed aan denken dat de panelen in dit geval als een extra laag op het dak komen te liggen. Dat is niet altijd optisch de mooiste oplossing. De panelen vormen in dat geval wel een goede methode maar ze verhogen de waarde van je woning allerminst. De indak panelen zijn dan ook een oplossing die je woning esthetisch waardevoller maakt. Doordat de zonnepanelen worden geïntegreerd in je dak zijn ze een stuk minder zichtbaar. Daarnaast ontstaat er bij glas op glas panelen een effect wat voor een mooi resultaat op zolder zorgt. De indak panelen mogen dan wat duurder zijn bij de installatie en de aanschaf: op den duur verdien je die extra investering wel weer terug. Indak panelen hebben bovendien als groot voordeel dat ze bij extreme weersomstandigheden stabieler liggen. Daardoor zal je er minder snel schade aan hebben.

Een thuisbatterij

Zonnepanelen vormen een systeem waarmee stroom wordt opgewekt via zogenaamde PV cellen. Dat is een mooi gegeven en het is ook goed om te weten dat je deze stroom over het algemeen ook gelijk moet gebruiken. Alleen in dat geval heb je optimaal plezier van je zonnepanelen. De stroom die je niet direct verbruikt wordt terug geleverd aan het energiebedrijf. Dat is prima aangezien jouw installatie in de avonduren geen energie opwekt. De stroom die je in de avonduren verbruikt wordt naderhand verrekend, gesaldeerd, met jouw terug geleverde hoeveelheid kWh. Wanneer je echter door jouw zonnepanelen geheel onafhankelijk wil zijn van het energiebedrijf is het een goed idee om een andere oplossing te zoeken. Zo ben je ook niet meer afhankelijk van het energiebedrijf mochten de regels ooit gaan veranderen. Een thuisbatterij is de oplossing voor dit probleem. Dit is een systeem waarbij de stroom die jouw zonnepanelen wel opwekken maar die niet direct wordt gebruikt wordt opgeslagen in jouw eigen huis. Je bent daardoor compleet onafhankelijk van het energiebedrijf. Een belangrijke stap voorwaarts wanneer je geheel zelfvoorzienend wil worden met jouw zonnepanelen. Een thuisbatterij is een investering die je doet maar die je door de jaren heen ook weer volledig terug verdient. Zorg er daarbij wel voor dat de installatie zonnepanelen voldoende stroom oplevert voor jouw huishouden.

Wees voorbereid op een elektrische auto met een carport met zonnepanelen

De elektrische auto wint steeds meer terrein vergeleken met de auto die op fossiele brandstof rijdt. Een elektrische auto moet je wel kunnen opladen en dat is waar het bij veel mensen misloopt. Ze laten een laadpaal aanleggen naast het huis waardoor ze de auto op de eigen oprit kunnen laden. Dat laden gebeurt in weer en wind waardoor de auto voortdurend aan de weerselementen wordt blootgesteld. Wie een elektrische auto heeft of overweegt binnen de komende jaren doet er goed aan om te investeren in een carport met zonnepanelen. Een dergelijke carport wekt voldoende energie op om jouw elektrische auto op te laden. Dit zal wel overdag moeten gebeuren om te voorkomen dat je alsnog stroom moet salderen met het energiebedrijf. Het systeem werkt op meerdere manieren aan een waardevermeerdering van jouw huis. Niet alleen wordt je huis meer waard door de carport: ook het feit dat je daarmee je eigen auto kan opladen maakt het tot een aantrekkelijke upgrade van jouw huis.

Kies voor de optimale garantie

Solarwatt is een merk wat jouw woning volledig kan voorzien van je eigen stroom. Daarbij is het zaak dat je de apparaten laat installeren door een gecertificeerd installateur. Alleen deze zal ervoor zorgen dat je profiteert van de volledige garantie. Een merk geeft altijd een paar vormen van garantie. Een vorm die iedereen kent is de productgarantie vanuit de fabriek. Deze productgarantie houdt in dat je een aantal jaren, oplopend vanaf 12 jaar tot soms wel 25 jaar, garantie krijgt op fabricagefouten in de apparatuur die je afneemt. Daarnaast is er de vermogensgarantie. Dit is de garantie die je krijgt op het vermogen na een aantal jaren. Vaak wordt dit op 20 of 25 jaar gesteld. Een zonnepaneel zal altijd een terugloop in opbrengst kennen. Hoeveel dit is wordt vooraf getest in een laboratorium en vastgelegd in de vermogensgarantie. Alleen apparatuur die professioneel is geplaatst krijgt de optimale volledige garantie. Daardoor ben je onder alle omstandigheden beter af met een gecertificeerd installateur.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws