Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
BISOL

Solar World is een leverancier die al sinds 1988 zonnepanelen produceert. Het is daarnaast een leverancier die een eigen stijl meegeeft aan de panelen. Het zijn panelen met een degelijk uiterlijk en bepaalde karakteristieken. We keken voor je naar de eigenschappen van de panelen en waar je ze kan kopen.

Solar World

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Onder welk segment vallen Solar World panelen

Solar World panelen worden geproduceerd op meerdere locaties. Die zijn gevestigd in meerdere Europese landen en in de Verenigde Staten. Het gaat dan ook om panelen uit het bovenste segment.

De voordelen van de panelen van Solar World

Solar World panelen hebben meerdere voordelen. Denk aan de volgende zaken:

 • Het zijn panelen met een stevig uiterlijk. De panelen worden uitgevoerd met metalen hoeken in plaats van aluminium. Dat heeft als groot voordeel dat het panelen zijn die goed tegen een stootje kunnen.
 • Het zijn panelen die voldoen aan strenge normen. De panelen voldoen aan de strenge eisen die de Europese en de Amerikaanse overheid eraan stelt. Gevolg is dat je te maken hebt met panelen die duurzaam zijn geproduceerd. Daarnaast is er sprake van goede arbeidsomstandigheden voor het personeel. De materialen voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen.
 • De panelen leveren ook energie bij hoge temperaturen. Er is een aantal Bisun uitvoeringen verkrijgbaar. Die panelen leveren ook energie op wanneer de temperatuur oploopt. Andere panelen zouden gemakkelijk oververhit raken waardoor de opbrengst terugvalt. De panelen van Solar World zijn dan ook gemaakt voor alle mogelijke weersomstandigheden.

De kosten van Solar World panelen

De panelen van Solar World zijn net wat duurder dan een gemiddeld zonnepaneel. De exacte prijs ervan kan je pas krijgen wanneer je informatie opvraagt bij een gecertificeerde installateur. Deze zal een prijsopgave maken waarbij hij de kosten van de panelen, de omvormer en het installeren verrekent.

Waar koop je de panelen

De panelen van dit merk koop je dus via de installateur. Deze zal de panelen aanschaffen via de tussenhandel of bij de importeur. Het is doorgaans niet aan te raden om zelf een set panelen met een omvormer te kopen. Het plaatsen van de panelen mag dan eenvoudig blijken; in de werkelijkheid krijg je alleen een beoogd rendement en een brandveilig geheel wanneer de panelen door een gecertificeerd installateur zijn geplaatst.

De temperatuur coëfficiënt van de zonnepanelen

Het temperatuur coëfficiënt vermogen van de panelen is 0,29%/K.

De productgarantie en de vermogensgarantie

De productgarantie van de panelen bedraagt 10 jaar. Daarbij moet je uiteraard wel aan de eisen voldoen dat de panelen zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moeten de panelen zijn onderhouden door een gecertificeerd monteur.

De vermogensgarantie is gesteld op 20 jaar. Daarbij wordt gesteld dat het vermogen na het eerste jaar nog 97 procent is. Daarna is er een jaarlijkse terugval in het vermogen. Daar zit een lineair verloop in.

De tolerantie van de panelen

 • NOCT: 46 graden Celsius
 • TK I: 0,070 %/K
 • TK U: -0,29%/K
 • TK P: -0,39%/K

De tolerantie van de panelen

De tolerantie van de panelen bedraagt 1,5 %.

Welke Tier categorie

De zonnepanelen van Solar World vallen in de categorie Tier 1.

Welk rendement hebben de panelen

De panelen van dit merk hebben een rendement wat behoorlijk oploopt. De panelen die aan beide kanten energie opwekken hebben een rendement van 290 Wp. Dit geeft aan dat het panelen zijn die zich in een termijn tussen 8 en 10 jaar weer zullen terugverdienen.

Offertes naast elkaar leggen

Voordat je zonnepanelen aanschaft is het advies altijd om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt offertes die je naast elkaar legt. Je vergelijkt de offertes op de volgende punten:

 • Vergelijk de kosten van materiaal. Daaronder vallen niet alleen de kosten van de zonnepanelen maar ook de kosten van een omvormer en het montagemateriaal. Ook de installatiematerialen vallen daar onder.
 • Vergelijk de kosten van de installatie. Daarvoor vergelijk je het arbeidsloon van meerdere installateurs met elkaar. Vergelijk alleen gecertificeerde installateurs.
 • Vergelijk voor de transparantie enkel prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
 • Vergelijk alleen lokale installateurs. Je weet dan heel zeker dat je zo min mogelijk kilometerkosten betaalt. Daarnaast word je dan het snelste geholpen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws