Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Shinetime

Zonnepanelen zijn een product wat je steeds vaker aangeboden ziet. Er zijn een hoop merken met bijbehorende vermogens in de handel. Daarbij worden vaak meerdere technieken gebruikt voor de productie. Een merk wat je nogal eens tegenkomt bij de betaalbare zonnepanelen is Shinetime. Dit merk panelen maakt gebruik van de monokristallijn en de polykristallijn techniek. De panelen zijn daardoor geschikt voor meerdere doeleinden. Wil jij gaan investeren in zonnepanelen en ben je op zoek naar een geschikt merk, dan is het goed om dit stuk te lezen. We vertellen jou voor welke daken de zonnepanelen van Shinetime geschikt zijn. Daarnaast vertellen we je wat de zaken zijn waar je aan denkt bij de investering hierin. Ook keken we naar de prijs die bij deze panelen hoort.

Shinetime

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Weten hoeveel het kost

Een veel gestelde vraag door mensen die zonnepanelen gaan aanschaffen: Wat kost dat? We kregen van een populair model van Shinetime prijzen door. Het gaat om het model Shinetime Solar XTM6 60 BK 250 mono black. Dit model is voor 132 euro per stuk te verkrijgen. Daarbij gaat het wel om de prijs exclusief de BTW en exclusief het monteren en installeren ervan. Dit is iets wat je alsnog zelf moet regelen. Je gaat dan ook voor het merk Shinetime naar een installateur toe aangezien deze een goed werkende installatie op jouw dak zal plaatsen.

 

Waarom prijzen vaak exclusief de BTW worden weergegeven

Bij het informeren naar de prijs van Shinetime kregen we een prijs door die exclusief de BTW was. Heel verraderlijk aangezien je daarmee jezelf onterecht rijk rekent bij de investering. Feit is dat de overheid jou als consument tegemoet komt bij de investering in zonnepanelen. Wanneer je ze aanschaft via een installateur mag je de BTW die je hebt betaald voor de zonnepanelen weer terug vorderen via de belastingdienst. Dat doe je door jezelf voor jouw installatie zonnepanelen als ondernemer te laten registreren. Dit voordeel, 21 procent, is dus jouw subsidie bij de investering in zonnepanelen. Je ziet hier dus de ‘kale’ prijs voor een installatie zonnepanelen.

 

Uit welke componenten bestaat een installatie zonnepanelen

Een installatie zonnepanelen bestaat uit een aantal onderdelen. Zo moet je naast de zonnepanelen ook een omvormer en het installatiemateriaal kopen. Voor de installatie op je dak is daarnaast ook een set dragers nodig die de zonnepanelen goed richt. Daardoor staan de panelen goed op de zon gericht waardoor ze de maximale hoeveelheid energie zullen opwekken.

 

De materialen van Shinetime

Zonnepanelen van dit merk worden van twee soorten materialen gemaakt. Het materiaal is niet alleen verantwoordelijk voor de hoeveelheid energie die er wordt opgewekt maar bijvoorbeeld ook voor de zaken die de energie voor jou opwekken. Shinetime is een merk wat nog gebruik maakt van de nieuwste generatie polykristallijn silicium en de nieuwe generatie monokristallijn materiaal. Het polykristallijn silicium is een materiaal wat is gemaakt door het verhitten en persen van silicium tot platen waarna het materiaal semi gecontroleerd wordt gekoeld. Daardoor ontstaat een eindresultaat wat een minimum aan naden heeft. Deze materialen wekken energie op uit volle zon en voor een beperkt deel uit gefilterd daglicht. Dat maakt polykristallijn materiaal voor een geschikt materiaal voor een dak op het zuiden maar minder geschikt voor een dak op een andere windrichting. Monokristallijn silicium is een materiaal wat uit één stuk bestaat. Het gaat daarbij om silicium wat eveneens onder zeer hoge temperaturen wordt verhit en geperst waarna het volledig gecontroleerd wordt gekoeld. Daardoor wekt het energie op uit de volle hoeveelheid zon en uit de volle hoeveelheid gefilterd daglicht. Deze panelen zijn dan ook gelijk een stuk beter als investering. Ze wekken tot 270 Wp aan energie op. Het gaat hierbij om een techniek die op alle windrichtingen kan worden geplaatst.

 

Weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw dak

Het vermogen in Wp is een aanduiding in een aantal Wattpiek. Dit geeft aan hoeveel energie een zonnepaneel onder de meest ideale omstandigheden in een laboratorium zou kunnen produceren. Het spreekt voor zich dat jouw dak maar zelden onder deze meest ideale omstandigheden valt. Je moet het vermogen dan ook vermenigvuldigen met rekenfactor 0,85 om tot het juiste vermogen in kilowattuur te komen. Een vermogen van 270 Wp zal dan ook een aantal kilowattuur van 0,85 x 270 = 229 kilowattuur. Een gezin met een energieverbruik van 2790 kWh per jaar zal dan ook 12 zonnepanelen nodig hebben van dit merk om te voorzien in de volledige energie behoefte. Goed om te weten wanneer je een installatie voor jouw dak gaat aanschaffen. Zonnepanelen van een ander merk uit een vergelijkbare prijscategorie leveren vaak een hoger vermogen waardoor je met een geringere investering en minder zonnepanelen een beter resultaat kan behalen.

Jouw garantie op zonnepanelen

Zonnepanelen hebben altijd meerdere vormen van garantie waar jij van profiteert als klant. Een van die vormen van garantie is de garantie op het product zelf. Daarbij gaat het om het vertrouwen wat de fabrikant heeft in het eigen product. De garantie kan oplopen van 10 tot 25 jaar. Bij dit merk zit men tegen de ondergrens aan. Een andere vorm van garantie is de vermogensgarantie. Zonnepanelen zullen altijd door de tijd heen minder energie gaan opleveren. Hoeveel deze terugloop is, zie je aan de vermogensgarantie. Helaas kennen panelen van polykristallijn materiaal een relatief hogere terugloop doordat ze wat meer gevoelig zijn voor haarscheurtjes. Daardoor is deze garantie beperkt. Om voor de garantie op je zonnepanelen in aanmerking te komen moet je ze laten installeren door een gecertificeerd installateur. Alleen dan weet je zeker dat jouw zonnepanelen iedere zonnestraal zullen benutten om energie op te wekken.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws