Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Autarco

Senersun is een producent van zonnepanelen die net wat verder gaat dan de standaard oplossing. Men levert naast standaard panelen ook panelen aan die in specifiekere situaties te plaatsen zijn. Men levert het liefste complete oplossingen op het gebied van duurzame energie.

Senersun

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Onder welk segment valt Senersun

Senersun valt onder het hoge segment. Dat komt vooral doordat oplossingen in de vorm van ongebruikelijke zonnepanelen een stuk duurder zijn. Ze worden in mindere mate geproduceerd.

De voordelen van Senersun

  • Ook zonnepanelen in ongebruikelijke situaties. Kan of mag je geen standaard zonnepanelen op je dak plaatsen dan is Senersun een oplossing voor jou. Op die manier kan nagenoeg ieder dak zonne-energie opwekken.
  • Energie bij zonlicht en bij gefilterd daglicht. Senersun maakt panelen van monokristallijn silicium. Dit is silicium wat uit één stuk bestaat. Dit materiaal maakt energie uit zonlicht maar ook uit gefilterd daglicht. Je hebt dus vrijwel altijd rendement van je panelen.

De kosten van Senersun panelen

De panelen van Senersun worden niet in bulk geproduceerd. Dat heeft zo zijn uitwerking op de prijs ervan. De panelen zijn kostbaarder dan een standaard paneel. De exacte prijs is nooit vooraf te bepalen. Je moet er contact voor opnemen met de leverancier om een prijsopgave te krijgen. Houd er bij de kosten altijd rekening mee dat het prijskaartje bestaat uit de panelen zelf, een omvormer en het montage- en installatiemateriaal.

Waar koop je de panelen

De panelen van Senersun koop je via de gecertificeerde installateur. Het zijn geen panelen die je via de bouwmarkt kan inslaan. Kies een installateur die dit merk verkoopt en plaatst. Niet iedere installateur zal namelijk zomaar elk merk plaatsen.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • NOCT: 45 +/- 2 graden Celsius
  • Pmax: -0,43%/graden Celsius
  • Voc: -0,3%/graden Celsius
  • Isc: +0,04%/graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie van de panelen

De productgarantie van de panelen is 10 jaar. Die garantie krijg je alleen wanneer jij je als gebruiker aan bepaalde voorwaarden houdt. Zo moet je de installatie laten plaatsen door een gecertificeerd installateur. Dat doe je om het hoogst haalbare rendement te verkrijgen op de panelen. Daarnaast wil je uiteraard dat jouw installatie brandveilig wordt geplaatst.

De vermogensgarantie van de panelen is 25 jaar. Houd er daarbij rekening mee dat de panelen in het eerste jaar een stuk van hun vermogen zullen verliezen. Daarna zal er een lineaire terugloop zitten in de opbrengst van de panelen. Aan het eind van de levensduur hebben de panelen dus een lagere opbrengst dan bij de plaatsing.

De tolerantie van de panelen

De tolerantie van de panelen bedraagt -0/+3 %.

De Tier groep van de panelen

De Senersun panelen vallen onder de Tier 2 groep. Er kan verder nog niet veel worden verteld over de panelen omdat het bedrijf, met een start in 2009, een relatief jonge speler is.

Het rendement van de panelen

De panelen van Senersun hebben een rendement wat oploopt tot 290 Wp. Dat houdt in dat je in dat geval een behoorlijk vermogen kan opwekken met een dak vol panelen. Houd er wel rekening mee dat je bij een aparte vorm panelen van bijvoorbeeld folie een lagere opbrengst hebt.

Eerst offertes, dan aanschaffen

Voordat je zonnepanelen aanschaft is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes die je daarna vergelijkt op de volgende punten:

  • De kosten van het materiaal. Het gaat in dit geval om een totaalplaatje van de panelen, de omvormer, het installatie- en het montagemateriaal.
  • De hoogte van het arbeidsloon. Voor de gecertificeerde installateur moet je behoorlijk wat neertellen. Je weet dan wel zeker dat jouw installatie het optimaal doet en dat jij het hoogste rendement behaalt.
  • De prijzen die je vergelijkt moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
  • Kies installateurs aan de hand van hun locatie. Maak altijd de keuze voor een installateur die in jouw omgeving gevestigd is. Op die manier weet je heel zeker dat je de minste kilometerkosten betaalt, en dat je een snelle service hebt.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws