Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Solar Frontier

S Energy is een leverancier van zonnepanelen die ernaar streeft om jou onafhankelijk te maken van het energiebedrijf. De panelen hebben namelijk een streepje voor. We keken naar een aantal karakteristieken van deze panelen.

 S Energy

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Het segment van S Energy

Doordat S energy een merk is waar men behoorlijk aan innovatie doet valt het merk onder het hoge segment. Je krijgt dan ook behoorlijk wat zonnepaneel voor je geld maar je betaalt er wel voor. De panelen zijn zeer geavanceerd.

De voordelen van de panelen

De panelen van S Energy hebben behoorlijk wat voordelen. De onderstaande springen er echt uit:

 • Gemaakt voor extreme situaties. De panelen zijn zeer goed bestand tegen zout en ammoniak. Dat zorgt ervoor dat ze het goed volhouden in elk gebied in ons land. Het gaat niet om zeer gevoelig materiaal.
 • Hoog rendement. De panelen zijn gemaakt van de tweede generatie polykristallijn silicium en monokristallijn silicium. Ze hebben dan ook een zeer hoog rendement waardoor je zelfs met een kleiner dak een hoop energie kan genereren.
 • Opslaan is mogelijk. De energie die je met deze panelen opwekt kan worden opgeslagen. Men produceert ook een oplossing in de vorm van een accu hiervoor. Dat heeft tot gevolg dat je minder energie hoeft af te nemen van het energiebedrijf.

De kosten van deze panelen

Je zal vooraf maar zelden een prijsopgave kunnen vinden van zonnepanelen. De reden is dat iedere situatie weer anders is en dat iedere klant zijn eigen eisen stelt. De panelen van S Energy hebben dan ook geen vaste prijs. Het gaat om panelen die je koopt in combinatie met een omvormer en bevestigings- en plaatsingsmateriaal. Het totale kostenplaatje vraag je op bij de installateur.

Waar schaf je de panelen aan

De panelen van S Energy koop je bij een installateur die dit merk verkoopt. Een installateur zal naar aanleiding van jouw behoefte een installatie samenstellen en die op jouw dak komen plaatsen. Houd er rekening mee dat je dus een installateur kiest die dit merk in zijn assortiment heeft.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

 • NOCT: 45 +/- 2 graden Celsius
 • Pmax: -0,398%/graden Celsius
 • Voc: -0,301%/graden Celsius
 • Isc: 0,056%/graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie

De productgarantie bedraagt 10 jaar. Daarbij hanteert men als strenge eis dat de panelen moeten worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Daarnaast moeten de panelen altijd worden onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsmonteur. Alleen onder die omstandigheden weet je zeker dat de installatie optimaal werkt en dat deze ook brandveilig is.

De vermogensgarantie is gesteld op 25 jaar. Daarbij valt het vermogen in het eerste jaar terug tot 97,5 procent. Daarna is er een lineaire terugloop in het rendement. Het gaat dan om 0,7% per jaar. Het uiteindelijke rendement is na 25 jaar 80,7 %. Je behoudt het vermogen optimaal wanneer de panelen gedurende de levensduur professioneel worden gereinigd.

De tolerantie van de panelen

De panelen van dit merk hebben een tolerantie van plus 5 procent. Dat houdt in dat ze een hoger vermogen leveren.

Welke Tier groep is het

De panelen van dit merk hebben hun voordeel bewezen, en het is een producent met een stabiele financiële achtergrond. Het gaat dan ook om panelen in de Tier 1 groep.

Wat voor rendement hebben de panelen

De panelen van dit merk hebben een rendement van 300 tot 315 Wp. Dat houdt in dat je zelfs met een wat kleiner dak nog behoorlijk wat energie kan opwekken.

Eerst offertes en dan aanschaffen

Alvorens zonnepanelen te kopen is het advies om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere vrijblijvende offertes in je mailbox die je vergelijkt. Dat vergelijken doe je op deze punten:

 • Vergelijk de kosten van het materiaal. Onder kosten van het materiaal vallen de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook de kosten van de omvormer en het installatie- en montagemateriaal. Kijk altijd naar de posten apart.
 • Vergelijk de hoogte van het arbeidsloon. Gecertificeerde installateurs moet je altijd vergelijken op hun arbeidsloon. Daar valt veel voordeel op te behalen.
 • Vergelijk alleen prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
 • Vergelijk de reistijd van de installateurs. Een installateur uit je eigen regio zal namelijk altijd voordeliger zijn. Daarnaast is deze sneller bij jou aanwezig.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws