Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
CSG zonnepanelen

Risen energy is een Chinees merk wat zonnepanelen maakt voor onder andere de consumentenmarkt. Het is een merk wat panelen maakt die bekend staan om hun hoge vermogen en de vooruitstrevende technologie die erin verwerkt zit. Het merk heeft verkoopkantoren zitten in China, Australië, Duitsland, India, Japan, Mexico en de Verenigde Staten. Het netwerk rolt zich steeds verder uit waardoor steeds meer consumenten en bedrijven deze krachtpatsers voor op het dak kunnen aanschaffen. We keken naar het vermogen wat de panelen levert en naar de techniek die in deze zonnepanelen zit verwerkt.

De prijs van zonnepanelen

Risen is een merk wat je niet zomaar in de handel als particulier kan aanschaffen. Je doet dit via een gecertificeerd installateur. Je hebt dan ook niet zelf het zicht op de prijzen van de zonnepanelen. Wel heb je zicht op het vermogen wat de zonnepanelen leveren. Dit hebben we dan ook voor je in kaart gebracht in de onderstaande tabel. Over de prijs mogen we duidelijk zijn. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren behoorlijk goedkoper geworden. De reden hiervan is ook bekend. Zonnepanelen uit China worden tegen een lager kostenplaatje gemaakt dan zonnepanelen uit andere landen. Dit voordeel betaalt zich uit wanneer je de panelen gaat aanschaffen. Je betaalt nu een lagere prijs voor de zonnepanelen dan zo’n 10 jaar geleden. Gemiddeld is een zonnepaneel wel 60 procent goedkoper geworden. De techniek is dan ook voor iedere consument haalbaar.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Welk type paneel van Risen koop je Welk vermogen heeft het paneel
Risen 415 Wp mono half cell 415 Wp
Risen 340 Wp mono half cell 340 Wp
Risen 500 Wp mono half cell 500 Wp

Voorbeeld zonnepanelen Risen

Het aantal zonnecellen maakt een belangrijk verschil

Zonnepanelen werken doordat er een aantal zonnecellen in het paneel zitten verwerkt. Deze zonnecellen zorgen ervoor dat er zonlicht of gefilterd daglicht wordt opgevangen door de photovoltaïsche cellen waarna het in energie wordt omgezet. Een hoger aantal photo voltaïsche cellen wil dus zeggen dat de panelen meer energie kunnen opwekken. Zonnepanelen van Risen kennen een zeer hoog aantal van deze cellen waardoor het echte krachtpatsers zijn. Daar waar een gemiddeld zonnepaneel tussen de 80 en 100 van deze cellen heeft, kennen de zonnepanelen van Risen wel 120 tot 150 cellen per paneel. Het grote voordeel tekent zich af in de hoeveelheid energie die de panelen opwekken. Daar waar een gewoon zonnepaneel tussen de 80 en 100 zonnecellen kent, heeft een zonnepaneel van Risen er dus vele malen meer. Een groot voordeel voor jou als consument aangezien je een hoger vermogen kan genereren met jouw installatie zonnepanelen op deze manier op een beperkte hoeveelheid dakoppervlak.

Half Cell voor een dak met schaduwval

Heeft jouw dak last van schaduwval dan is half cell de techniek die je absoluut moet aanschaffen om tot een optimaal resultaat te komen. Daken die schaduwval hebben door bijvoorbeeld een schoorsteen op je dak of door hoge bomen rondom jouw dak zullen op het moment dat er schaduw valt op één paneel nauwelijks nog energie opwekken. De installatie schakelt zichzelf dan uit. Vergelijk het maar met een snoer kerstboomlampjes waarbij één defect lampje zorgt voor een installatie die het niet meer doet. Een installatie die niet half cell is zal dan ook gedurende een bepaald deel van de dag geen stroom opleveren. Een installatie met zonnepanelen die half cell zijn, zoals die van het merk Risen, kent dit probleem niet. De panelen zijn als het ware twee zonnepanelen in één. Daardoor wekken ze energie op met twee afzonderlijke delen. Schakelt het ene deel zichzelf uit doordat er schaduw op valt, dan zal het andere deel het werk overnemen. Daardoor is er vrijwel nooit sprake van het uitvallen van een installatie door schaduwval. Een goede keuze dus wanneer er een schoorsteen op jouw dak staat of wanneer er om wat voor reden dan ook sprake is van schaduwval op jouw dak.

Monokristallijn techniek

Zonnepanelen werken tegenwoordig overwegend met de monokristallijn techniek. Dit is een techniek waarbij de zonnepanelen worden gemaakt van silicium wat onder zeer hoge temperaturen is gesmolten waarna het tot een paneel wordt geperst wat gecontroleerd wordt gekoeld. Op die manier krijg je een zonnepaneel wat uit één geheel bestaat. Daardoor wordt uit de volle honderd procent zonlicht en gefilterd daglicht energie opgewekt. Een perfecte manier aangezien de hoeveelheid direct zonlicht in ons land niet altijd kan worden gegarandeerd.

Ga voor de volle garantie

Bij de zonnepanelen van Risen hoort altijd een productgarantie en een vermogensgarantie. Dit zijn garanties die aangeven hoeveel vertrouwen de producent heeft in het eigen product. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat een zonnepaneel altijd door de tijd heen een stuk minder vermogen zal gaan leveren. De panelen zullen daardoor een terugloop in het vermogen kennen tot een bepaald percentage. Deze terugloop wordt gegarandeerd tot een bepaald punt. Denk eraan dat je alleen recht hebt op deze beide garanties wanneer jouw installatie zonnepanelen door een gecertificeerd installateur is geplaatst. Op die manier profiteer jij tot het uiterste van de zon en heb je daarnaast de meeste garantie.

Vergelijk eerst de prijzen voor je investeert

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van Risen zonnepanelen is het belangrijk dat je prijzen vergelijkt. Er zijn een hoop installateurs die dit populaire merk bij jou willen

komen plaatsen dus je kan vergelijken hoeveel men daarvoor in rekening brengt. Dat doe je met de onderstaande button. Je ziet gelijk hoeveel je betaalt voor de installatie en voor de zonnepanelen en hoeveel je daarop kan besparen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws