Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Sunprojects

Zonnepanelen fabrikanten zijn er in overvloed. Niet iedere fabrikant heeft echter gedacht aan de middelen om de opgewekte energie op te slaan in een accu. Bij Renesola heeft men die stap wel gemaakt. We keken dan ook naar de producten die men biedt, en de voordelen die het voor jou heeft.

Renesola

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Het segment van de panelen

Renesola zonnepanelen komen uit China, en er vindt volop innovatie plaats. Dat is de reden waarom de panelen van dit merk in het hoge segment vallen. Je zal er dus meer voor moeten betalen dan voor goedkopere Chinese merken. Het voordeel van dit merk is wel dat je nauwelijks nog extra energie hoeft af te nemen van het energiebedrijf.

De voordelen van deze panelen

De panelen van Renesola hebben voor jou een bepaald aantal voordelen. Denk aan de volgende zaken:

  • Panelen van dit merk laten jou niet zonder stroom zitten. Wanneer je een volledige installatie koopt van dit merk kom je in de avond niet snel zonder stroom te zitten. Opgewekte energie die je overdag niet gebruikt wordt namelijk opgeslagen in een accu. Daardoor hoef je minder tot geen extra stroom af te nemen van het energiebedrijf.
  • Panelen van dit merk hebben een hoog rendement. Ze zijn gemaakt van de tweede generatie polykristallijn silicium. Daardoor hebben ze een hoger rendement dan panelen die gemaakt zijn van de eerste generatie silicium. Ze zijn echter net een slag goedkoper doordat ze niet van monokristallijn materiaal gemaakt zijn.

De kosten van deze panelen

De panelen van Renesun zijn niet goedkoop. Je schaft ze aan via de installateur en die berekent een totale prijs voor jou. Houd er daarbij rekening mee dat de panelen altijd inclusief een omvormer en installatie- en plaatsingsmateriaal moeten komen.

Waar schaf je de panelen aan

De panelen van Renesun schaf je dus aan bij een installateur. Denk er in dat geval aan dat niet iedere installateur zomaar elk merk panelen plaatst en installeert. Je moet dus goed vooraf navraag doen voor je iemand inschakelt. Ga nooit voor een set panelen die je zelf plaatst. In dat geval heb je namelijk hoogstwaarschijnlijk een tegenvallend rendement. Daarnaast heb je in dat geval te maken met een installatie die mogelijk brandgevaarlijk is aangelegd.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • NOCT: 45 +/- 2 graden Celsius
  • Pmax: -0,40%/graden Celsius
  • Voc: -0,30%/graden Celsius
  • ISC: 0,04%/graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie van dit merk

De productgarantie van de panelen is 10 jaar. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de eis is dat de panelen door een gecertificeerd installateur worden geplaatst. De panelen worden op die manier zo optimaal en veilig mogelijk geplaatst en geïnstalleerd.

De vermogensgarantie is 25 jaar. Daarbij zal er in het eerste jaar een vermogensverlies van ongeveer 3 procent optreden. In de volgende jaren zit er een nog verder vermogensverlies op de panelen, waardoor de installatie aan het eind van de termijn nog 80 procent oplevert. Er zit een lineair verloop in de terugval van het vermogen.

De tolerantie van de panelen

De panelen van Renesola hebben een tolerantie van 0~+5W.

In welke Tier groep vallen de panelen

De producent van Renesola valt onder de Tier 1 groep.

Wat is het rendement van de panelen

De panelen van dit merk hebben een rendement wat oploopt van 290 tot 31o Wp. Het zijn dan ook krachtpatsers waarmee je bij een beperkte ruimte op je dak nog behoorlijk wat opbrengst kan genereren.

De offertes naast elkaar leggen

Voordat je zonnepanelen koopt is het advies om altijd eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt in dat geval gelijk vrijblijvend meerdere offertes die je naast elkaar legt. Vergelijk ze op deze punten:

  • De kosten van het materiaal vergelijken. Daaronder vallen niet alleen de zonnepanelen zelf maar bijvoorbeeld ook de omvormer, het plaatsings- en installatiemateriaal.
  • De hoogte van het arbeidsloon vergelijken. Vergelijk in dat geval alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs.
  • De prijzen die je vergelijkt moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
  • Kijk naar de regio. Kies altijd een installateur uit je eigen regio. Deze berekent de laagste kilometerkosten en daarnaast is hij het snelste paraat.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws