Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
70 wp Zonnepanelen

De panelen van REC zijn een absolute topper wanneer je op zoek bent naar panelen die een goed hoog vermogen hebben. We keken naar een aantal eigenschappen van deze panelen. Daarnaast keken we waar ze te koop zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

REC

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Het segment van de panelen

De panelen van REC vallen absoluut onder het hoog segment. Het zijn panelen die behoorlijk wat kunnen maar waar ook absoluut een prijskaartje aan hangt. Feit is wel dat je met deze panelen ook bij een beperkte ruimte op je dak flink wat energie kan opwekken.

De voordelen van REC panelen

 • Tot zeer hoog vermogen. REC levert zonnepanelen met een vermogen tot wel 380 Wp. Dat wil zeggen dat je ook bij een kleiner dak gemakkelijk genoeg energie voor een huishouden kan opwekken. Het gaat hierbij om panelen die gemaakt zijn van monokristallijn silicium.
 • Zeer weerbestendig. De panelen van dit merk kunnen zeer goed tegen wisselende weersomstandigheden. De panelen zijn gemaakt van een materiaal waardoor ze zowel van zonlicht als gefilterd daglicht energie kunnen maken. Dat is wel zo prettig in een omgeving waar de zon niet altijd schijnt.
 • Geschikt voor een klein dak. Juist door het hoge vermogen zijn de panelen van dit merk ook zeer geschikt om op een kleiner dak geplaatst te worden. Ze leveren genoeg energie voor een huishouden.

De kosten van de panelen

Het gaat hier om zonnepanelen waarvan de prijs vooraf niet goed kan worden aangegeven. De reden is dat elk dak in principe zijn eigen eisen stelt. Houd er rekening mee dat je altijd eerst een prijsopgave moet vragen. Daarbij zitten inbegrepen de kosten van de panelen zelf, maar ook die van de omvormer, het installatie- en het plaatsingsmateriaal.

Waar koop je de panelen

De panelen schaf je aan bij een installateur die dit merk voert. Je kan dergelijke panelen niet als een soort zelfbouw-pakket aanschaffen. De installateur schaft de panelen aan via de importeur of de vakhandel.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

 • NOCT: 44 +/2 2 graden Celsius
 • Pmax: -0,26%/graden Celsius
 • Voc: -0,24%/graden Celsius
 • Isc: 0,04% / graden Celsius

De productgarantie en vermogensgarantie

Op deze panelen krijg je een zeer hoge productgarantie van 20 jaar. Daar heeft de producent uiteraard wel strenge eisen aan verbonden. Een van die eisen is dat de installatie door een gecertificeerd installateur moet zijn geplaatst. Een andere eis is dat de installatie door een gecertificeerd onderhoudsmonteur moet worden onderhouden. De vermogensgarantie bedraagt 25 jaar. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de panelen in het eerste jaar een terugval in vermogen van een bepaald percentage kennen. Dat ligt doorgaans rond de 2,7 procent. In de jaren daarna zal het vermogen lineair nog teruglopen. Het uiteindelijke vermogen zal rond de 80,7 procent liggen.

De tolerantie van de panelen

De tolerantie van de panelen is gesteld op 3,0 procent.

De Tier groep van de panelen

De panelen van REC vallen onder categorie Tier 1. Het is een solide producent.

Het rendement

Het rendement kan oplopen tot 380 Wp. Dat wil zeggen dat je een installatie terugverdient in een periode tussen 8 en 10 jaar.

 

Eerst prijzen vergelijken

Alvorens zonnepanelen te kopen is het aan te raden om eerst prijzen te vergelijken. Dat doe je met deze button. Je ontvangt direct vrijblijvend een aantal offertes die je naast elkaar legt. Vergelijk de offertes op deze punten:

 • De kosten van het materiaal vergelijken. Onder materiaal vallen niet alleen de zonnepanelen zelf, maar ook de omvormer en het plaatsing- en installatiemateriaal.
 • De hoogte van het arbeidsloon vergelijken. Vergelijk alleen gecertificeerde installateurs maar kijk wel goed naar hun tarieven.
 • De prijzen die je vergelijkt moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
 • Kies lokaal. Ga altijd voor een installateur die in jouw eigen regio gevestigd is. Alleen dan weet je zeker dat je de minste kilometerkosten betaalt. Daarnaast weet je heel zeker dat de installateur snel kan komen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

 

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws