Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Stion

Q Cells is een leverancier van zonnepanelen die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Tegenwoordig worden de panelen geproduceerd in China. Het merk heet dan ook tegenwoordig Hanwha Qcells. Het merk levert degelijke panelen die tegen een stootje kunnen. We keken naar de eigenschappen van deze panelen en naar zaken waar jij aan moet denken bij de aanschaf.

Q Cells

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Het segment van de panelen

De panelen van Q cells zijn mooi, sterk, maar prijzig. Daardoor vallen ze onder het hoge segment. Doe je een aanschaf van deze panelen dan weet je zeker dat je degelijkheid en kwaliteit koopt.

De voordelen van de zonnepanelen

  • Verbonden aan een verzekeringsmaatschappij. Dat wil zeggen dat er aan de panelen zeer hoge eisen worden gesteld op het gebied van rendement en brandveiligheid. Je koopt dan ook een zeer goede kwaliteit.
  • Van oorsprong uit Duitsland. Duitsland is het land waar degelijke zaken vandaan komen. De panelen die je koopt zijn dan ook Tüv gekeurd. Dat wil zeggen dat ze onder zeer strenge arbeidsvoorwaarden worden geproduceerd en dat er goed op het milieu wordt gelet bij de productie van de panelen.
  • Goede testresultaten. Van deze panelen zijn niet alleen laboratoriumresultaten bekend maar ook testresultaten. Die pakken zeer goed uit. Het gaat dan ook om een producent die doet wat hij belooft.

De kosten van de panelen

Wanneer je een installatie met Q Cells panelen wil gaan kopen moet je eerst een prijs opvragen bij de installateur. De panelen koop je in combinatie met een omvormer en installatie- en montagemateriaal. Het prijskaartje is nooit vooraf aan te geven aangezien ieder dak en elke installatie weer anders is.

Waar koop je de panelen

De panelen van Q cells koop je bij een gecertificeerde installateur. Deze zal de panelen op zijn beurt bij de importeur of de vakhandel kopen. Wanneer jij panelen van dit merk wil moet je altijd kijken naar een installateur die dit merk panelen voert.

De temperatuur coëfficiënt

  • Pmpp: -0,42%/graden K
  • Isc: 0=0,04%/graden K
  • Voc: -0,30%/graden K

De productgarantie en de vermogensgarantie

De productgarantie bedraagt 12 jaar. Daarbij moet je wel voldoen aan de eis dat de installatie is geplaatst door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moet de installatie jaarlijks worden onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsmonteur. Alleen op deze manier weet je zeker dat de installatie een optimaal resultaat levert. Daarnaast weet je dan zeker dat de panelen brandveilig zijn geplaatst.

De vermogensgarantie bedraagt 25 jaar. Daarbij moet je in de gaten houden dat de panelen in het eerste jaar een terugval van hun vermogen kennen. Daarna zullen de panelen jaarlijks nog wat minder gaan produceren. Je houdt een uiteindelijk vermogen van iets meer dan 80 procent over aan het eind van die 25 jaar.

De tolerantie van de panelen

De panelen van dit merk hebben een tolerantie van 3,0 procent.

Welke Tier categorie is het

De panelen van Qcells vallen onder Tier 1. Het is een merk wat al sinds 1996 op de markt aanwezig is en een stabiele partner is gebleken.

Het rendement van de panelen

De panelen van Qcells hebben een rendement wat oploopt tot 315 Wp. Het gaat daarmee om panelen met een net vermogen. Je hebt een gemiddeld dak nodig om je huis van energie te kunnen voorzien en de terugverdientijd van de installatie ligt tussen 8 en 10 jaar.

Offertes die je vergelijkt

Alvorens tot aanschaf over te gaan vraag je eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend meerdere offertes die je naast elkaar legt. Dat vergelijken doe je op de volgende punten:

  • Vergelijk de prijzen van het totale materiaal. Het gaat in dat geval om de zonnepanelen zelf, de omvormer, het installatie- en montagemateriaal.
  • Vergelijk prijzen van het arbeidsloon. Het gaat dan alleen om gecertificeerde installateurs die je met elkaar vergelijkt.
  • Vergelijk alleen de tarieven die inclusief de BTW zijn weergegeven.
  • Kijk naar de afstand. Kies altijd een installateur die in jouw eigen regio gevestigd is. Je betaalt dan minder voor de kilometerkosten en je weet zeker dat de installateur snel ter plekke is.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws