Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Sunhappy

Peimar Solar is een merk zonnepanelen wat in Italië wordt geproduceerd. Het zijn zonnepanelen die jouw dak een stukje Italiaanse charme meegeven. Naast het feit namelijk dat de panelen degelijk zijn, hebben ze namelijk ook nog eens een mooi uiterlijk. Op de Nederlandse markt is er niet veel te vinden over dit merk. We keken voor je naar specificaties van deze panelen en kwamen tot de volgende bevindingen.

Peimar Solar

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Het segment van de panelen

De zonnepanelen van Peimar Solar blinken uit in hun uiterlijk en hun functionaliteit. Het zijn dan ook panelen die in alle opzichten in het hogere segment vallen. Peimar bestaat sinds 2007 , is in al die jaren financieel zeer stabiel gebleken en is marktleider in Italie waar ook onze panelen worden geproduceerd. Peimar heeft een van de hoogste garanties in de markt ; 20 jaar op product en 30 jaar op lineair vermogen.

De voordelen van Peimar Solar panelen

 • Energie bij ons klimaat. Peimar zonnepanelen zijn gemaakt van monokristallijn materiaal. Dat houdt in dat de panelen energie opwekken bij zowel zonnig weer als bij gefilterd daglicht. Dat zorgt voor een zeer hoog rendement.
 • All black panelen. De panelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium van jet meest compacte soort. Dat houdt in dat de panelen ook voor een all black uitvoering een zeer hoog rendement hebben.
 • Geschikt voor kleinere daken. Doordat de panelen een zeer hoog rendement hebben zijn ze zeer geschikt voor kleinere daken. Je hebt in dat geval minder panelen nodig om de benodigde energie op te wekken.

De kosten van de panelen

Peimar zonnepanelen kan je niet zomaar in de winkel kopen. Het is dus geen product waar je zomaar een prijskaartje aan kan hangen. Feit is dat de prijs van een installatie bestaat uit de zonnepanelen zelf, de omvormer en het montage- en installatie materiaal. Panelen van dit type kosten doorgaans tussen 250 en 300 euro per stuk.

Waar koop je de panelen

Peimar panelen worden nog niet standaard in Nederland verkocht. Je zal ze moeten aanschaffen via de installateur. Daarbij zal deze de panelen voor jou aankopen via de tussenhandel of de importeur. Je zal dus nooit zomaar een installatie met zonnepanelen kunnen kopen die je zelf plaatst.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

 • NOCT: 45 +/-2 graden Celsius
 • Pmax: -0,42% /graden Celsius
 • Voc: -0,32% / graden Celsius
 • Isc: 0,047% / graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie

De productgarantie van de panelen bedraagt 20 jaar. Daarbij moet je er rekening mee houden dat een belangrijke eis is dat de panelen door een gecertificeerd installateur worden geplaatst. Daarnaast is een belangrijk punt dat de panelen jaarlijks worden gecontroleerd door een gecertificeerd onderhoudsmonteur.

De vermogensgarantie van de panelen is 30 jaar. Dat is behoorlijk langer dan wat je bij een andere fabrikant krijgt aan garantie. De panelen zullen door de loop der jaren een terugval in het rendement krijgen. Dit heeft doorgaans na het eerste jaar een lineair verloop.

De tolerantie:

Over de tolerantie is geen informatie te vinden op product sheets die allen uit het buitenland afkomstig zijn.

Het rendement van de panelen

De panelen hebben een zeer hoog rendement voor monokristallijn panelen. Het loopt op tot 300 Wp. Je verdient een dak met deze zonnepanelen dan ook binnen 8 tot 10 jaar weer terug. Je kan ook met een kleiner dak nog voldoende energie voor een heel huishouden opwekken.

De offertes naast elkaar gelegd

Voordat je tot de aanschaf van zonnepanelen overgaat is het goed om eerst prijzen te vergelijken. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt eerst vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar vergelijkt. Dat doe je op de volgende punten:

 • Vergelijk de kosten van het gebruikte materiaal. Daaronder vallen de zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook de omvormer. Het montage- en installatiemateriaal valt ook onder de materiaalkosten.
 • Vergelijk kosten van gecertificeerde installateurs. Alleen een gecertificeerde installateur haalt het uiterste uit jouw installatie en levert een gegarandeerd brandveilige installatie op.
 • Vergelijk alleen prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven. Dit doe je voor de transparantie.
 • Vergelijk lokale installateurs met elkaar. Een lokale installateur zal de minste kilometerkosten in rekening brengen. Daarnaast kan hij jou onder alle omstandigheden snel van dienst zijn.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws