Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Jinko zonnepanelen

NSP is een Duits merk zonnepanelen. Het gaat om zonnepanelen met een goed hoog vermogen en een techniek die al een ruime tijd beproefd is. We namen dit merk onder de loep. We keken naar de reden waarom de panelen het zo goed doen. We leggen uit hoe jij kan berekenen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om tot een goed resultaat te komen.

NSP

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De prijs van NSP zonnepanelen

We ontvingen meerdere adviesprijzen van NSP zonnepanelen. We hebben ze voor je op een rij gezet welke panelen het populairst zijn en welke prijzen erbij horen. NSP is een voorbeeld van een merk zonnepanelen wat niet te duur is terwijl er wel een goede kwaliteit wordt geleverd.

Welk model koop je Wat is het vermogen Wat is de prijs per zonnepaneel inclusief BTW maar zonder de montage-installatie
URE 320 Wp full black 320 Wp 119 euro
URE 335 WP Mono 335 Wp 115 euro
URE 350 Wp full black 350 Wp 129 euro
URE 370 Wp Mono 370 Wp 139 euro
URE 375 Wp Mono 375 Wp 149 euro

All black zonnepanelen

Voor veel mensen is het uiterlijk van zonnepanelen uitermate belangrijk. Ze kiezen dan ook voor zonnepanelen met een helemaal strak zwart uiterlijk. Deze panelen zijn zo gemaakt dat je de drager niet ziet zitten. De panelen zijn wat duurder doordat ze wat bewerkelijker zijn om te maken. Echter, wie prijs stelt op het uiterlijk van een dak en de waarde van zijn huis wil verhogen kiest al snel voor dit soort panelen. De panelen zijn verder gemaakt van monokristallijn materiaal. Dat wil zeggen dat ze zijn gemaakt van silicium wat tot één geheel is gesmolten en geperst. Er zitten geen naden in het materiaal waardoor de panelen volledig energie opwekken uit zonlicht en gefilterd daglicht. Deze panelen zijn uitermate geschikt om te worden geplaatst op daken waar geen tot weinig schaduwval op is. Waarom dat is, daar komen we in het volgende stukje op terug.

 

Half cut zonnepanelen en hun voordelen

Veel daken zouden in eerste instantie minder geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat komt doordat er sprake is van een vorm van schaduwval op het dak. Schaduwval zal ervoor zorgen dat een zonnepaneel tijdelijk geen stroom levert. Wanneer de zon over jouw dak heen trekt zal er dus op een bepaal moment geen stroom worden opgewekt door deze schaduwval. Het gevolg is duidelijk. Een installatie zonnepanelen werkt als een ouderwets snoer kerstlampjes. Wanneer één lampje het niet meer doet zal de hele installatie er tijdelijk mee ophouden. Dat is een belangrijke reden waarom je bij een dak met een vorm van schaduwval het beste voor half cut panelen kan kiezen. Dit zijn eigenlijk twee panelen in één. Het paneel bestaat uit twee helften en daarbij wordt dus energie opgewekt aan één kant wanneer de andere kant last heeft van schaduwval. Door de panelen goed op jouw dak ´in te tekenen´ krijg je een installatie die de hele dag door energie opwekt. Je begrijpt gelijk dat je dit soort panelen niet zelf moet gaan plaatsen. Door een gecertificeerd installateur te kiezen heb je altijd een goed werkende installatie die de hele dag door stroom opwekt.

 

Het aantal cellen is van doorslaggevend belang

Zonnepanelen hebben altijd een bepaald aantal photovoltaïsche cellen in het materiaal zitten die de energie opwekken. Niet de afmeting van het zonnepaneel, maar het aantal cellen is van doorslaggevend belang wanneer er energie mee wordt opgewekt. Zonnepanelen van NSP bevatten tot wel 120 zonnecellen. Dat is een stuk meer dan een gemiddeld paneel wat 80 tot 100 zonnecellen heeft. Je koopt dus kwaliteit waar aandacht aan is besteed. En dat zie je terug in het resultaat.

 

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen kijk je altijd naar jouw gemiddelde energieverbruik van de afgelopen 5 jaar. Dat doe je om een goed beeld te krijgen van wat er nodig is op jouw dak. Een zonnepaneel heeft een bepaalde waarde uitgedrukt in Wp ofwel wattpiek. Dit geeft aan hoeveel energie een zonnepaneel onder de meest ideale omstandigheden per jaar kan opleveren. Denk er wel aan dat je deze factor met 0,85 moet vermenigvuldigen om tot het vermogen in kilowattuur te komen. Je komt dan bij een paneel met een vermogen van 375 Wp tot een opbrengst van 0,85 x 375 = 318,75 kWh per paneel. Bij een gemiddeld energieverbruik van 2790 kWh kom je dan tot een aantal van 9 panelen uit.

 

Jouw garantie op zonnepanelen

NSP biedt jou een garantie van 12 jaar op de zonnepanelen. Dat geeft aan dat de leverancier alle vertrouwen heeft in het goed functioneren van jouw zonnepanelen. Je zal dan wel jouw installatie zonnepanelen door een gecertificeerd installateur moeten laten plaatsen. Een dergelijke installateur zal jouw installatie zonnepanelen brandveilig installeren waardoor je optimaal geniet van de garantie die de fabrikant erop geeft. Zonnepanelen die je zelf hebt geïnstalleerd vallen doorgaans niet onder de garantieregeling.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws