Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Luminus

Luminus is een energieleverancier die zich ook bezig houdt met het verduurzamen van huizen en andere objecten. Daarbij richt men zich onder andere op het leveren van zonnepanelen aan de klanten. Op die manier kan je zelf je stroom opwekken terwijl je geniet van voordeel op jouw energierekening. Luminus is daarmee een energieleverancier die meehelpt om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Luminus

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Weet wat je koopt bij Luminus

Zonnepanelen zijn er in een hoop uitvoeringen. We hebben ze voor je op een rij gezet en we vermelden erbij welke panelen er door Luminus worden verkocht. Zo weet jij ook wat je mag verwachten van het functioneren van zonnepanelen via Luminus.

  • Zonnepanelen van de nieuwste generatie polykristallijn silicium. Dit zijn zonnepanelen die gemaakt zijn van silicium wat onder zeer hoge temperaturen is samengeperst en vervolgens is verwerkt tot een paneel met een gering aantal naden. Dat komt doordat het silicium na het verhitten en persen semi gecontroleerd wordt verhit. Deze panelen wekken energie voor jou op uit direct zonlicht maar er wordt ook energie opgewekt uit een deel van het gefilterde daglicht. Doordat er energie wordt opgewekt uit zonlicht maar ook voor een deel uit gefilterd daglicht zijn dit panelen die geschikt zijn voor een dak op het zuiden met een hoog aantal zonuren. Verder zijn het panelen die geschikt zijn voor een huishouden waar men een wat lager budget heeft voor zonnepanelen. Door de lagere prijs is het eenvoudig om een installatie te kopen. De panelen kennen een vermogen van 275 Wp.
  • Zonnepanelen van monokristallijn silicium. Dit zijn de panelen die verkocht worden als ‘all black’ panelen. De zonnepanelen zijn gemaakt van silicium wat verhit is en onder hoge druk is samengeperst. Daarna is het materiaal gecontroleerd gekoeld. Dat zorgt ervoor dat het gaat om een paneel ‘uit één stuk’ wat geen naden tussen de delen silicium in bevat. Daardoor is het een zonnepaneel wat kostbaarder. Een voordeel van deze panelen is dat ze naast alle UV stralen uit zonlicht ook alle UV stralen uit gefilterd daglicht omzetten in energie. Ze leveren dus het maximale aan energie aan jou. De panelen zijn relatief wat duurder maar ze hebben het hoogste vermogen. De panelen kennen een vermogen wat kan oplopen tot wel 365 Wp. Daarmee zijn het panelen die voldoende energie voor jouw huis kunnen leveren, ook wanneer je bijvoorbeeld een wat kleiner dak hebt.

Een huisbezoek voor je tot aanschaf overgaat

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het goed om eerst een huisbezoek in te plannen. Luminus komt bij je op bezoek en daarbij wordt een aantal zaken goed doorgenomen. Het gaat hier om zaken die bepalend zijn voor de installatie zonnepanelen die nodig is voor op jouw dak. Men kijkt met jou samen naar je energieverbruik. Immers, jouw installatie zonnepanelen moet een vermogen leveren wat voldoende is om te voorzien in jouw energieverbruik. Daar laat men een berekening op los. Door de komende jaren heen zal je elektrische apparatuur aanschaffen die een lager vermogen heeft en daardoor een gunstiger energielabel. Echter, een elektrische auto gaat ook steeds meer de norm worden en daardoor zal je energieverbruik wat toenemen. Deze berekening is dan ook heel belangrijk. Verder zal men kijken naar de ligging van het dak van jouw huis. Een dak wat op het zuiden is gesitueerd is de meest optimale vorm. Dit dak zal de meeste zonuren kennen. Een dak wat echter op een andere richting is gesitueerd kan minder energie voor jou opleveren. Er zal dan met een duurder type zonnepanelen moeten worden gewerkt. Zo wordt voor jou berekend welke installatie er wordt geplaatst en wat het prijskaartje is wat erbij hoort.

 

De aanschaf

Bij de aanschaf en de levering van de zonnepanelen levert Luminus jou een volledig pakket waarbij alle premies die je van de overheid krijgt bij de aanschaf van zonnepanelen en alle vormen van subsidie voor jou worden aangevraagd. Zo hoef je zelf geen technische vragen te beantwoorden en kan jij ongestoord genieten van jouw installatie zonnepanelen. De zonnepanelen worden geplaatst door een lokale gecertificeerde installateur die is aangesloten bij Luminus. Zo is er, ook wanneer er na het plaatsen vragen zijn, altijd een aanspreekpunt in de buurt van jouw huis.

 

De nazorg

Na het installeren van de zonnepanelen zal worden bijgehouden of de installatie wel goed zijn werk doet. Daarnaast wordt er indien nodig onderhoud gepleegd aan jouw zonnepanelen. Luminus heeft een eigen team medewerkers wat deze nazorg voor zijn rekening neemt. Het is goed om te weten voor jou dat je een volledige garantie krijgt. Daarbij hoort een eigen hotline die 24/7 beschikbaar is.

 

Zonnepanelen kopen en vergelijken

Ga je zonnepanelen kopen dan is het zaak dat je eerst prijzen vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk een vrijblijvend aantal offertes om naast elkaar te leggen. Op die manier bespaar je tot wel 20 procent op jouw investering in zonnepanelen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws