Onafhankelijke zonnepanelen platform met meer dan 15 jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Longi zonnepanelen is een bedrijf in China wat zich heeft toegelegd op de productie van zonnepanelen. Het is een bedrijf waar men zich bezig houdt met het maken van zonnepanelen in allerlei varianten. Men werkt met meerdere types zonnepanelen waardoor er voor iedere klant en voor ieder dak wel een geschikt type zonnepanelen beschikbaar is. We keken naar de types zonnepanelen die men levert en het soort daken waar deze panelen geschikt voor zijn. Verder namen we een aantal aandachtspunten onder de loep. We keken of je dit merk zelf kan plaatsen maar we keken ook naar subsidie die je kan krijgen.

LONGi
Telefoonnummer +86 400-860-1012
Bezoekadres No.8369 Shangyuan Road, Economic And Technological Development Zone,Xi’an,Shaanxi,China
Website https://www.longi.com/en/

De prijzen van Longi zonnepanelen

Longi heeft een zeer uitgebreide serie zonnepanelen. We ontvingen van een aantal van deze panelen de adviesprijzen die we in onderstaand schema hebben weergegeven.

Welk type Longi zonnepanelen Vermogen in Wp Prijs per stuk inclusief BTW maar exclusief montage
Longi Solar 370 370 Wp 144 euro
Longi Solar 375 375 Wp 128 euro
Longi Solar 365 365 Wp 136 euro
Longi Solar 360 mono all black 360 Wp 135 euro
Longi solar 455 mono 455 Wp 159 euro

Voorbeeld zonnepanelen Longi

Een zeer solide bedrijf

Longi is een producent van zonnepanelen die een zeer goede naam heeft opgebouwd bij installateurs. Dat heeft te maken met een aantal zaken. Zo gaat het om zonnepanelen die een hoog gegarandeerd vermogen hebben en daarnaast om zonnepanelen met een hoog vermogen in Wp. We zullen deze twee zaken verder toelichten. Verder gaat het om een bedrijf wat zeer hoog genoteerd staat in de ranking van producenten van zonnepanelen.

Een hoog gegarandeerd rendement

Zonnepanelen zullen in de jaren na het plaatsen op jouw dak gegarandeerd minder energie op gaan leveren dan dat ze voorheen deden. Gemiddeld zit er een terugval van 20 procent of zelfs meer in wanneer je zonnepanelen van Aziatische komaf laat plaatsen. Longi wijkt af van deze norm. Men levert zonnepanelen die weliswaar een terugval in energie opbrengst tonen, zoals dat gewoon is, maar deze terugval is hooguit 15 procent. Dat wil zeggen dat jouw installatie zonnepanelen na het plaatsen nog ongeveer 85 procent van het oorspronkelijke vermogen levert wanneer de installatie 20 jaar in gebruik is geweest. Je zal dit in moeten calculeren wanneer je zonnepanelen op je dak laat plaatsen. Daarbij houd je er rekening mee dat het energieverbruik van jouw huishouden aan de ene kant afneemt maar aan de andere kant wat zal stijgen. Het zal afnemen doordat jij oude apparatuur afdankt met een te hoog verbruik en een onaantrekkelijk energielabel. Daar tegenover zal het toenemen doordat jij bijvoorbeeld een elektrische auto aanschaft die je bij je eigen huis gaat opladen.

Een hoog vermogen

Zonnepanelen zijn er in verschillende vermogens. Longi produceert veel panelen die ´all black´ worden genoemd. Het gaat hier om monokristallijn panelen die gemaakt zijn van silicium wat eerst verhit is en vervolgens na het persen gecontroleerd is gekoeld. Deze panelen hebben geen naden in het materiaal wat zorgt voor een geheel zwart uiterlijk. De panelen hebben daardoor een mooi design en een hoge energie opbrengst. De panelen zijn stevig van constructie waardoor ze zeer geschikt zijn voor slechte weersomstandigheden.

De productgarantie

Longi zonnepanelen kennen een productgarantie van 12 jaar. Er worden echter testrapporten afgegeven waarmee men een garantie op het vermogen van 25 jaar kan afgeven. De fabrikant heeft dan ook alle vertrouwen in de resultaten van de zonnepanelen en dat is in jouw voordeel als klant.

Voor welke daken zijn Longi zonnepanelen

Longi zonnepanelen kan je op alle soorten daken neerleggen. Ze kunnen worden geplaatst op een dak op het zuiden, waar de zon vol op schijnt en waar dus veel energie kan worden opgewekt. Ze kunnen ook worden geplaatst op een dak op een andere windrichting waar minder volle zon op staat. Dat komt doordat de panelen zo zijn gemaakt dat ze van de volle 100 procent vol zonlicht en de volle 100 procent gefilterd daglicht energie kunnen maken. De energie die teveel wordt opgewekt wordt terug geleverd aan het energienet. Dat is iets waar jij van het energiebedrijf een vergoeding voor krijgt. De panelen zijn door hun hoge vermogen geschikt voor zowel grote als kleinere daken. Je kan immers met minder panelen met een zeer hoog vermogen ook goed stroom opwekken.

Laten plaatsen

Longi is een merk zonnepanelen wat een zeer hoog rendement en een nette garantie kent. Daar zit echter wel een kanttekening aan verbonden. De garantie wordt namelijk alleen afgegeven wanneer de zonnepanelen door een gecertificeerd installateur zijn geplaatst. Het gaat immers ook op een garantie op brandveiligheid en die kan niet worden afgegeven wanneer de panelen door een leek zijn geplaatst. Verder moeten panelen goed worden gericht om de beloofde hoeveelheid energie op te wekken. Ook dat is niet mogelijk wanneer je het zelf gaat doen.

Vergelijk eerst

Voor je zonnepanelen gaat aanschaffen moet je eerst prijzen vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt van Longi leveranciers meerdere prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Zo selecteer je heel gemakkelijk de betaalbaarste leverancier.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

zonnepanelen cattenbroek

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Het is een duurzame investering, wanneer je zonnepanelen op het dak van

Waarom investeren in een thuisbatterij de oplossing van de toekomst is

De ontwikkelingen van zonnepanelen staan eigenlijk nooit stil. Er wordt constant gewerkt

zonnepanelen bij brand

Kamervragen over gevaar brand in zonnepanelen

Eind juli 2020 ontstond er een grote brand bij Wit Flowerbulbs in