Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
ja solar

JA solar is een leverancier van zonnepanelen die onder de grootste bedrijven van dit moment valt. Het is een bedrijf wat zonnepanelen levert aan zeer veel installateurs en wat verantwoordelijk is voor een zeer groot deel van de panelen op Nederlandse daken. We keken naar de eigenschappen van deze leverancier. Ook keken we naar aandachtspunten bij de aanschaf.

JA Solar
Telefoonnummer +49 89 327 2989 0
Bezoekadres Lyonel-Feininger-Str 28, 80807 München, Duitsland
Website https://www.jasolar.com/html/en/

Het segment van de panelen

Het bedrijf Ja Solar heeft een zeer solide positie op de markt, en valt dan ook onder het boven segment. Het zijn panelen met een goed vermogen waar je een mooie aanschaf mee doet.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De voordelen van de panelen

  • Jaren van ervaring. JAsolar is een bedrijf met jaren ervaring op het gebied van het produceren van zonnepanelen. Je weet dan ook zeker dat je panelen koopt waar een hoop innovatie aan te pas is gekomen.
  • Hoog rendement. De panelen van JA solar hebben een hoog rendement. Dat wil zeggen dat je met een wat minder groot dak nog een prima opbrengst kan behalen. Het is een merk wat dus perfect is voor als je wat minder ruimte beschikbaar hebt.
  • Een Duits hoofdkantoor. Men heeft een Duits hoofdkantoor en dat houdt in dat men zich ook moet houden aan de zeer strenge Duitse maatstaven voor zonnepanelen. Deze panelen hebben het Tüv keurmerk. Er wordt aandacht besteed aan de mate waarin het milieu wordt belast bij de productie en er is ook voor maatschappelijke zaken rondom de productie.

De kosten van deze panelen

De panelen van JA solar koop je via de installateur. Het gaat dan om panelen die je in een totale oplossing koopt. De prijs is afhankelijk van wat jij nodig hebt en van wat de situatie op jouw dak is. Feit is dan ook dat de panelen altijd in een totaal pakket met een omvormer en installatie- en montagemateriaal komen.

Voorbeeld zonnepanelen JA Solar

Waar zijn de panelen te koop

Er zijn in ons land een hoop installateurs die de panelen van JA Solar verkopen. Je moet altijd naar een gecertificeerde installateur gaan voor de aanschaf.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • Pmax: -0,390%/graden Celsius
  • Isc: +0,060%/graden Celsius
  • Voc: -0,30%/graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie

De panelen hebben een productgarantie van 12 jaar. Daarbij moet je uiteraard wel voldoen aan de eis dat de panelen zijn geïnstallateerd door een gecertificeerd installateur. Bovendien moeten de panelen jaarlijks zijn onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsmonteur. Op die manier weet je zeker dat jij het uiterste uit de installatie haalt, en dat je bovendien een brandveilige installatie hebt.

De vermogensgarantie bedraagt 25 jaar. Houd er daarbij rekening mee dat de installatie een terugval heeft in het eerste jaar van 3 procent. Daarna loopt de opbrengst lineair terug tot iets meer dan 80 procent.

De tolerantie van de panelen

De panelen van JA solar hebben een tolerantie van 0~+ 5 W.

Welke Tier categorie is het

door de stabiele plek op de markt van de fabrikant vallen deze panelen onder de Tier 1 categorie.

Welk rendement hebben de panelen

De panelen hebben een rendement wat oploopt tot 340 Wp. Dat houdt in dat je ook met een wat kleiner dak genoeg energie kan opwekken om jouw hele huishouden van energie te voorzien. De panelen verdien je in een periode tussen 8 en 10 jaar terug.

Eerst offertes naast elkaar leggen

Voordat je tot aanschaf overgaat leg je eerst offertes naast elkaar. Daarbij let je op dat je te maken hebt met panelen van een vergelijkbaar rendement. Vergelijk de offertes op deze punten:

  • Kijk naar de kosten die voor het materiaal zijn gemaakt. Daar onder vallen onder andere de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook die van de omvormer en het installatie- en montagemateriaal.
  • Kijk naar de hoogte van het arbeidsloon. Je moet uiteraard alleen gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijken.
  • Vergelijk alleen lokale installateurs. Deze zullen snel ter plaatse zijn en daarnaast zijn de kilometerkosten gelijk een stuk lager.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws