Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
inventec energy

Inventec Energy is een merk zonnepanelen wat in China wordt gemaakt. Het zijn panelen die zowel monokristallijn als polykristallijn op de markt zijn. Het bedrijf bestaat sinds 2009. Van de panelen zijn overwegend de laboratorium resultaten bekend. We hebben een aantal belangrijke zaken onder de loep genomen. Wil je deze zonnepanelen aanschaffen, dan hebben we wat kooptips voor je.

Inventec Energy
Telefoonnummer 0341-274470
Bezoekadres Galvaniweg 11

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

8071 SC NUNSPEET

Website www.inventec.nl

Het segment van de panelen

De panelen van Inventec Energy vallen onder het middensegment. Wanneer je tegen een lage prijs een dak met zonnepanelen wil is het een goede aanschaf.

De voordelen van de panelen

  • Actief bij zonlicht en gefilterd daglicht. De panelen die uit monokristallijn silicium bestaan zijn zowel werkzaam wanneer de zon schijnt als wanneer er sprake is van gewoon daglicht. In ons klimaat waarin de zon doorgaans niet overvloedig schijnt heb je dan ook voldoende energie.
  • Betaalbaar. De panelen zijn voor wie weinig eisen stelt aan de panelen. Daarnaast zijn het de ideale panelen voor standaard oplossingen. Een groot voordeel is dan ook dat het heel betaalbare panelen zijn. Een geschikte keuze voor wie een beperkt budget heeft.

Wat zijn de kosten van deze panelen

De panelen vallen in het midden segment en dat valt ook over de prijs te zeggen De panelen zijn wat goedkoper dan dat je van dit model mag verwachten. Je mag erop rekenen dat je voor een monokristallijn paneel hooguit 220 euro per stuk kwijt bent maar waarschijnlijk nog minder. De panelen moet je wel kopen in combinatie met een geschikte omvormer en installatie- en montagemateriaal.

Waar koop je de panelen

De panelen koop je bij de installateur. Vraag eerst na welke installateurs dit merk verkopen voordat je tot aanschaf overgaat. Installateurs verkopen een merk wanneer ze een garantie kunnen geven op de werking van de panelen en wanneer ze jou kunnen helpen om aan de garantievoorwaarden te blijven voldoen.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • Voc: -0,33%/graden Celsius
  • Isc: 0,04%/graden Celsius
  • Pmax: -0,46%/graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie

Het merk geeft op de zonnepanelen een productgarantie van 10 jaar. Die garantie krijg je op de voorwaarde dat de installatie is geplaatst door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moet de installatie zijn onderhouden door een gecertificeerd monteur. Dit garandeert jou dat het rendement goed blijft. Daarnaast weet je dan zeker dat de installatie brandveilig is.

De vermogensgarantie is 25 jaar. Houd rekening met het feit dat er in het eerste jaar een terugval in het vermogen plaats vindt van een paar procent en dat het vermogen daarna nog verder lineair terugvalt. Na 10 jaar heeft jouw installatie een vermogen van nog 90 procent van het vermogen bij aanschaf. Na 25 jaar is dit nog 80 procent.

De tolerantie van de panelen

De panelen hebben een positieve tolerantie van 5 Wp. Dat wil zeggen dat de panelen meer kunnen produceren dan van origine is aangegeven.

Welke Tier groep

De panelen vallen in de Tier 2 groep.

Welk rendement hebben de panelen

de panelen hebben als rendement 215 tot 250 Wp. Het gaat dus om panelen waarbij je met een middelmaat dak kan volstaan om een heel huishouden van energie te voorzien. Je verdient de investering tussen de 8 en 10 jaar weer terug.

Eerst offertes naast elkaar leggen

Voordat je tot aanschaf overgaat moet je eerst offertes naast elkaar leggen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes die je vergelijkt op deze punten:

  • Kijk naar de kosten van het materiaal. Daaronder vallen dan de kosten van de zonnepanelen en de omvormer. Ook de kosten van het plaatsing- en installatiemateriaal vallen daaronder.
  • Vergelijk alleen gecertificeerde installateurs.
  • Vergelijk alleen lokale installateurs. Op deze manier voorkom je dat een installateur te lang moet reizen en jij extra kosten moet betalen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws