Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
ibc solar

IBC is een producent van zonnepanelen die zich houdt aan zeer hoge eisen wanneer het aankomt op de productie van zonnepanelen. Het is een producent die zich houdt aan de CE eisen maar ook aan de strengere Tüv eisen. Het is bovendien een producent die al 30 jaar meedraait op de markt. Je mag spreken van een pionier. We keken naar de kwaliteit van de zonnepanelen die men levert. Ook namen we een aantal specificaties onder de loep.

IBC Solar
Telefoonnummer 088 101 9000
Bezoekadres Industrieweg 1A, 6101 WS Echt
Website https://www.ibc-solar.nl/

Het segment waar de panelen onder vallen

De zonnepanelen van IBC vallen onder het hoge segment. Het is een bedrijf wat wereldwijd een grote naam heeft opgebouwd en wat garant staat voor een behoorlijk aantal zonnepanelen die jaarlijks worden geplaatst. Er is geen prijs verkrijgbaar van de panelen zonder dat je deze opvraagt bij een installateur.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De voordelen van de panelen

De panelen van IBC hebben voor jou behoorlijk wat voordelen. Denk aan de volgende zaken:

  • De panelen zijn in Duitsland geproduceerd en voldoen aan de Duitse eisen. Dat houdt voor de gebruiker heel praktisch in dat de panelen van een zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast zijn ze zo gemaakt dat ze zeer duurzaam zijn. Er is rekening gehouden met een minimale belasting van het milieu. Daarnaast zijn de rechten van de arbeiders die de panelen maken gewaarborgd.
  • De panelen zijn gemaakt voor het Europese klimaat. Er is rekening gehouden met het feit dat de panelen moeten functioneren bij zonnig weer maar ook bij gefilterd daglicht. Het zijn dan ook de ideale panelen voor ons grillige klimaat.

De kosten van de panelen

Voor deze panelen zijn er geen prijzen te vinden zonder dat je eerst een installateur raadpleegt. Houd er bij zonnepanelen van Europese bodem rekening mee dat je tegen de 300 euro per paneel kwijt bent.

De temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • NOCT : 46
  • ISC: +0,05 %/graden Celsius
  • Voc: mV -118,8/graden Celsius
  • Pmpp: -0,42% /graden Celsius.

Productgarantie en de vermogensgarantie

Je krijgt op de zonnepanelen een productgarantie van 15 jaar. Die heb je onder de strikte voorwaarde dan de panelen zijn geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moeten de panelen worden onderhouden door een gecertificeerd monteur. Alleen op die manier kan men een optimale garantie op het product en het rendement geven.

Je krijgt een vermogensgarantie van 25 jaar. Daarbij moet je rekening houden met een terugval van het vermogen op jaarbasis. De vermogensgarantie kan worden afgegeven wanneer de panelen goed worden schoongemaakt en door een gecertificeerde monteur worden onderhouden.

De tolerantie van de panelen

De vermogenstolerantie van de panelen is gesteld op -0/+5 Wp.

De Tier groep

De panelen van IBC vallen onder de Tier 1 klasse. Dat komt door de zekerheid die men door de loop der jaren heen met de panelen heeft weten op te bouwen.

Het rendement van de panelen

IBC werkt met monokristallijn panelen. Deze hebben een rendement wat oploopt tot 305 Wp. Daarmee mag je spreken over een topper op het gebied van Monokristallijn panelen wat ze geschikt maakt voor plaatsing op een kleiner dak.

Eerst offertes voor je koopt

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het altijd goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan gelijk meerdere vrijblijvende offertes om te vergelijken. Dat zal je een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren. Vergelijk de offertes op deze punten:

  • De kosten van het gebruikte materiaal. Het gaat daarbij om het gebruik van de zonnepanelen maar ook om de montagematerialen en de omvormer die noodzakelijk is.
  • De kosten van het loon van de installateur. Maak een goede vergelijking tussen de tarieven van de gecertificeerde installateurs. Op die manier weet je zeker dat de installatie het beoogde rendement zal behalen.
  • Vergelijk de afstand die de installateur moet afleggen. Kies een installateur uit jouw eigen regio voor deze klus. Op die manier betaal je minder voor de kilometerkosten en daarnaast kan de installateur sneller bij jouw huis zijn.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws