Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

Hyundai is een merk wat bekend is vanwege de auto’s. Sinds een aantal jaren produceert men ook solar producten. Dit uiteraard om te komen tot een klimaat neutrale samenleving. We keken naar de zonnepanelen van dit merk. We namen een aantal specificaties onder de loep. Verder keken we naar een paar kooptips voor potentiële klanten.

Het segment van de panelen

Hyundai panelen vallen onder het middensegment.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De voordelen van Hyundai panelen

  • Geschikt voor ons klimaat. De panelen zijn zeer geschikt voor ons klimaat. Dat komt dan vooral doordat de panelen die monokristallijn zijn energie kunnen maken van vol zonlicht en gefilterd daglicht. Je bent dus niet afhankelijk van de zon om stroom op te wekken.
  • Bestand tegen corrosie. Wanneer de luchtkwaliteit slechter is en er bijvoorbeeld veel zout of ammoniak in de lucht zit zijn de panelen een goede keuze. Door de coating zijn ze daar tegen bestand.

De kosten van de panelen

Over de kosten van Hyundai panelen vind je weinig informatie. Je zal prijzen moeten opvragen via een leverancier wanneer je deze panelen wil gaan aanschaffen. Er moet dan worden gekeken naar het type panelen wat jij nodig hebt en het installatie- en montagemateriaal wat er nog nodig is.

Voorbeeld zonnepanelen Hyundai

Hyundai 400 Wp HiE-S400VG Full Black

Waar koop je de panelen

De panelen van Hyundai koopt je via een installateur die dit merk voert. De meeste installateurs werken met een aantal vaste merken. Die hanteert men omdat men de werking kan garanderen en omdat men de panelen op de enige juiste manier kan installeren. Een installateur koopt de panelen op zijn beurt bij de importeur of bij de vakhandel.

De temperatuur coëfficiënt

  • Pmpp: -0,45%/K
  • Isc: 0,032%/K
  • Voc:-0,33%/K

De productgarantie en de vermogensgarantie

Hyundai geeft een productgarantie van 10 jaar. Daarbij stelt men wel als eis dat de panelen door een gecertificeerde installateur moeten worden geplaatst. Verder moeten ze al die jaren door een gecertificeerde monteur worden onderhouden. Alleen op deze manier weet je heel zeker dat jouw installatie het beoogde rendement haalt. Verder weet je dan heel zeker dat jou zonnepanelen brandveilig zijn geplaatst.

Hyundai geeft een vermogensgarantie van 25 jaar. Daarbij merkt men aan dat de panelen na 10 jaar een rendement van 90 procent hebben. Na 25 jaar hebben ze nog gegarandeerd 80 procent van hun oorspronkelijke vermogen. Er zit een lineaire terugloop in.

Wat is de tolerantie van de panelen

De output tolerantie is positief: +3/-0 %.

Welke Tier groep

De panelen vallen in de Tier 1 groep. Dit heeft men niet te danken aan de zonnepanelen maar aan de andere producten waarmee Hyundai heeft bewezen een betrouwbare en stabiele partij te zijn.

Wat is het rendement van de panelen

De zonnepanelen van Hyundai hebben een rendement wat ligt tussen de 225 en 305 Wp. In het gunstigste geval heb je dus aan een middelgroot dak genoeg om je huis van zonnestroom te voorzien. De panelen verdien je in een termijn tussen de 8 en 10 jaar terug.

Eerst offertes en dan de aanschaf

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Vraag daarom eerst offertes op voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt daarna een aantal prijsopgaven die je naast elkaar legt. Dat vergelijken doe je op de volgende punten:

  • Kijk naar de materiaalkosten. De materiaalkosten bestaan uit de prijs van de zonnepanelen maar ook uit de omvormer, de kosten van het aansluitmateriaal en het montagemateriaal.
  • Kijk naar het arbeidsloon van de installateur. Houd daarbij rekening met het feit dat je alleen gecertificeerde installateurs moet vergelijken.
  • Kijk alleen naar prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
  • Let op de afstand naar het bedrijf van de installateur. Bespaar op kilometerkosten en krijg een snellere service door voor een lokale installateur te kiezen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws