Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
engie

Engie is een energieleverancier die naast stroom ook zonnepanelen levert. Dat is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat zelf je stroom opwekken een positieve bijdrage levert aan het klimaat. Engie wil het voor klanten aantrekkelijk maken om daar hun steentje aan bij te dragen. Dat is de reden waarom men zich met de verkoop van zonnepanelen bezig is gaan houden.

ENGIE
Telefoonnummer 088 769 23 82
Website https://www.engie.nl/product-advies/zonnepanelen

De soorten zonnepanelen die Engie aanbiedt

Engie levert twee soorten zonnepanelen. De beide soorten hebben hun eigen product eigenschappen maar ook hun eigen prijskaartje. Men levert donkerblauwe en zwarte zonnepanelen. De donkerblauwe zonnepanelen zijn de panelen van de goedkopere prijsklasse. Het gaat hier om de nieuwe generatie polykristallijn panelen. Deze panelen zijn gemaakt van silicium wat wordt verhit waarna het tot platen wordt geperst. De platen worden vervolgens semi gecontroleerd gekoeld. Dat zorgt voor een minimale hoeveelheid naden in het materiaal. De panelen wekken stroom op uit direct zonlicht en voor een beperkt deel ook uit gefilterd daglicht. Deze panelen zijn een geschikte keuze voor alle soorten daken. De panelen hebben een wat lagere energieopbrengst als de zwarte variant. De zwarte variant is namelijk gemaakt van monokristallijn silicium. Dat wil zeggen dat de panelen zijn gemaakt van silicium wat is verhit en vervolgens onder gecontroleerde omstandigheden tot platen is geperst en gekoeld. Deze panelen hebben helemaal geen naden in het materiaal: ze zijn uit één stuk. Deze panelen zetten de volledige 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht om in energie. Het gaat hier om panelen die per stuk wat kostbaarder zijn maar die een veel hogere energie opbrengst hebben.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Een voorlichting

Voordat je zonnepanelen via Engie gaat kopen volgt er altijd een aantal stappen wat men met jou doorloopt. Zo wordt er gekeken naar de ligging van jouw dak, maar ook naar de hoeveelheid energie die je nodig hebt voor jouw huishouden. Verder kijkt men naar randfactoren waarbij je mag denken aan bijvoorbeeld omringende hoge bebouwing en hoge bomen die een deel van de zon weghouden. Ook factoren als een dakkapel en een schoorsteen die voor schaduw zorgen worden in de berekening meegenomen. Aan de hand daarvan volgt een advies. Er komt een advies waarbij men een aantal zonnepanelen aanbeveelt met een bepaald geleverd vermogen. Ook het soort zonnepanelen is hierbij van toepassing. Bij veel ruimte en een goede zonproductie kan je vaak donkerblauwe zonnepanelen nemen terwijl je bij weinig ruimte en veel gefilterd daglicht doorgaans beter kiest voor zwarte panelen.

De aanschaf van zonnepanelen bij Engie

Na deze stappen ga je over tot de aanschaf van zonnepanelen. Daarbij geeft Engie jou een aantal garanties. Je krijgt een gegarandeerde opbrengst van jouw zonnepanelen over de eerste 10 jaar. Daarnaast krijg je de belofte dat je jaarlijks gemiddeld 600 euro minder aan energiekosten kwijt zult zijn. Een extra service is het feit dat je wordt gewezen op je recht om de BTW terug te vorderen bij de belastingdienst. Dit is een zaak die je zelf zal moeten doen. Er zijn installateurs die de BTW voor jou terug kunnen vragen bij de belastingdienst. Het komt er dan op neer dat je voor wat betreft jouw zonnepanelen als een ondernemer wordt geregistreerd bij de belastingdienst.

De aftercare van Engie

Bij de geleverde zonnepanelen door Engie hoort een aftercare. Er wordt namelijk jaarlijks onderhoud gepleegd aan jouw installatie met zonnepanelen. Daarnaast kijkt men goed mee met jou of de zonnepanelen ook wel daadwerkelijk het beloofde rendement leveren. Is dit niet zo dan zal men het verschil aan jou terug betalen. Dit is een zeer gunstige voorwaarde die het absoluut nuttig maakt om zonnepanelen via Engie te kopen. Immers, ga je zelf een installatie op je dak plaatsen dan is het nog maar de grote vraag of je het beoogde rendement wel zal behalen.

Wie installeren de zonnepanelen van Engie

Engie heeft geen eigen team monteurs wat het land doortrekt om zonnepanelen bij huishoudens en bedrijven op daken te plaatsen. Aangezien het gaat om een veelgevraagd product werkt men samen met lokale en regionale installateurs die de zonnepanelen bij jou komen langsbrengen en installeren. Men werkt enkel met erkende installateurs die gecertificeerd zijn om dit werk te doen. Over het algemeen houden deze installatie bedrijven ook het goed functioneren van jouw installatie zonnepanelen in de gaten. Men kijkt nauwlettend mee of de panelen geen uitval of teruglopende opbrengst kennen. Ook voor de aftercare blijven deze bedrijven dus over het algemeen jouw aanspreekpunt.

Het vergelijken is voor jou gedaan

Ga je zonnepanelen aanschaffen via Engie dan is het vergelijken al voor jou gedaan. Men werkt met een vooraf bepaald type zonnepaneel. Deze panelen worden op grote schaal ingekocht en dat is waar voor jou het voordeel zit. De panelen zijn goedkoper qua inkoop en jij plukt daar als klant de vruchten van. Verder is het goed om te bedenken dat je betere voorwaarden hebt door deze grootschalige inkoop dan wanneer je zelf ‘de boer op gaat’ om zonnepanelen te kopen. Genieten van de persoonlijke service van Engie is dan ook een groot voordeel voor jou. Wil je echter toch eerst verder prijzen vergelijken, dan vraag je eerst offertes op. Dat doe je met deze button. Zo zie je in één oogopslag waar jij het voordeligste uit bent.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws