Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
conergy

Conergy is een merk zonnepanelen wat in Duitsland wordt gefabriceerd. Het gaat daarbij om zonnepanelen die aanvankelijk vooral voor de particulier markt maar in een later stadium vooral voor de zakelijke markt werden gemaakt. De fabrikant kende een lastige periode tussen 2010 en 2013 en is in die tijd door een groep investeerders weer uit de problemen geholpen. Dat heeft ertoe geleid dat Conergy een zeer interessante partner werd voor investeerders die zonnevelden gingen plaatsen. Verder werd het een erg interessant bedrijf voor bedrijven die installaties zonnepanelen op hun dak gingen plaatsen. Conergy is een bedrijf wat inzet op degelijkheid en vertrouwde technieken. We keken voor je naar het type zonnepanelen wat men maakt en de voordelen daarvan. Ook keken we, als je als particulier zonnepanelen gaat kopen, hoeveel panelen je nodig hebt. De kosten van een installatie namen we ook onder de loep.

De prijs van een installatie zonnepanelen van Conergy

Ga je zonnepanelen kopen dan moet je er rekening mee houden dat je niet alleen klaar bent met de aanschaf van de zonnepanelen zelf. Je moet er aan denken dat je bijvoorbeeld ook een omvormer en aansluitmateriaal nodig hebt. Verder is het af te raden om zelf je zonnepanelen te gaan installeren. Het is immers een klus waar nogal wat expertise bij komt kijken. Je hebt er een gecertificeerd installateur bij nodig die jouw zonnepanelen plaatst. Daarmee kom je tot een totaalplaatje wat rond de 4700 euro ligt wanneer je zonnepanelen van dit merk gaat gebruiken. Je hebt dan een installatie zonnepanelen voor een gemiddeld verbruik plus een omvormer van het merk Solar Edge. Dit is een combinatie die vaak wordt gekozen omdat deze omvormers gemakkelijk te bedienen zijn en op afstand zijn uit te lezen.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Technische gegevens van conergy panelen

Conergy panelen zijn er in een paar vermogens. Men maakt panelen met een vermogen van 265 Wp maar ook van 270. Daarnaast zijn er ook 275 en 280 Wp panelen verkrijgbaar. De panelen hebben dus een relatief net vermogen wanneer je zonnepanelen gaat kopen al zijn het geen hoogvliegers. Je moet er dan ook echt aan denken dat het vooral gaat om zonnepanelen die voor zakelijke doeleinden zijn bedoeld. Daarmee bedoelen we het opwekken van energie op een groot oppervlak. Het vermogen in Wp staat niet gelijk aan het vermogen in kWh wat de panelen ook daadwerkelijk zullen opwekken. Daarvoor moet je de waarde in Wattpiek vermenigvuldigen met factor 0,85. Dat houdt in dat je voor zonnepanelen met een waarde van 280 Wp uitkomt op een vermogen van 280 x 0,85 = 238 kWh per paneel. Voor een huishouden met een gemiddeld verbruik van 2790 kWh zou je dus 12 panelen nodig hebben om te voorzien in de behoefte aan energie.

Terugloop in opbrengst

Alle zonnepanelen, ongeacht het merk en de afkomst, zullen door de jaren heen minder energie gaan opleveren. Dat komt doordat het materiaal een terugloop kent in het rendement. Een zonnepaneel van het merk Conergy kent na het eerste jaar een rendement van 97,5 procent van het oorspronkelijke vermogen en daarna loopt de opbrengst lineair terug. Dat wil zeggen dat je na 25 jaar nog een vermogen hebt van 82,6 procent. Dat is goed om in te calculeren wanneer je kijkt naar jouw energieverbruik nu en in de toekomst. Je moet daarbij rekening houden met een aantal factoren. Jouw energieverbruik kan nogal gaan fluctueren door de tijd heen. Koop je een elektrische auto dan zal jouw energieverbruik door de tijd heen wat gaan toenemen. Het opladen van je auto kost immers een hoop stroom. Vervang je jouw oudere apparatuur in je huis door nieuwe apparatuur dan zal het energielabel daarentegen behoorlijk verbeteren waardoor je een lager energieverbruik krijgt. Op die manier heb je over een aantal jaren een geheel andere situatie als nu. Een installateur die Conergy zonnepanelen verkoopt en installeert zal met jou samen een berekening hiervan maken zodat jij kan zien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Weten hoe Conergy panelen energie opwekken

Het is goed om te weten hoe de zonnepanelen van Conergy de energie opwekken. Aan de hand daarvan kan je namelijk bepalen of ze een geschikte keuze zijn voor jouw huis. Je moet daarvoor kijken naar het materiaal ervan. Conergy panelen zullen bij de laagste vermogens mogelijk gemaakt zijn van polykristallijn silicium van de nieuwste generatie. Dit materiaal zorgt ervoor dat het volledige daglicht en een deel van het gefilterde daglicht in energie worden omgezet. Dat maakt de panelen zeer geschikt voor daken en zonneweilanden op het zuiden waar een hoop direct zonlicht wordt gevangen. Verder maakt het panelen geschikt om te voorzien in een hoeveelheid stroom die niet direct gebruikt hoeft te worden. Voor een huishouden of bedrijf zal het al snel te weinig zijn. Een andere technologie is die waarbij stroom wordt opgewekt met monokristallijn materiaal. Deze panelen hebben geen naden in het materiaal zitten waardoor ze energie opwekken uit de volledige hoeveelheid gefilterd daglicht en direct zonlicht. Deze panelen zijn wat meer geschikt voor de bovengenoemde situaties.

Laat geen zonnestraal verloren gaan

Schaf je zonnepanelen van Conergy aan dan valt of staat eigenlijk alles met een goede installatie ervan. Je wil immers het uiterste uit de zon halen waarbij je een optimaal rendement behaalt. Dat doe je door jouw installatie zonnepanelen te laten installeren door een erkend en gecertificeerd installateur. Zo weet je zeker dat jouw zonnepanelen uiterst veilig zijn en een topprestatie leveren. Je krijgt de volledige 12 jaar productgarantie op de panelen wanneer ze door een gecertificeerd installateur zijn geplaatst.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws