Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
canadian solar

Canadian solar panelen zijn een duidelijk voorbeeld van het werk van een fabrikant die innoveert. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een nieuwe techniek bij het opwekken van energie wordt er op een kleiner oppervlak meer energie opgewekt. We keken naar deze panelen, de techniek, en het voordeel voor jou als klant.

Canadian Solar
Bezoekadres 1011 PZ Amsterdam, Muiderstraat 7, The Netherlands
Website https://www.csisolar.com/

Onder welk segment vallen de panelen

De panelen van Canadian Solar New vallen onder het middensegment. Het gaat om panelen met een aantrekkelijke prijs met een hoog vermogen. Het zijn ook panelen die nog niet zo heel lang op de markt zijn. Daardoor valt er nog geen goede prognose te geven van de nieuwste technologie voor de lange termijn.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De voordelen en nadelen van Canadian Solar new panelen

De voordelen van de Canadian Solar New panelen zijn duidelijk:

 • Een aantrekkelijke prijs. De panelen hebben een zeer aantrekkelijke prijs. Dit geldt zeker wanneer je deze afzet tegen het vermogen wat er geleverd wordt door de zonnepanelen.
 • Veel vermogen op een relatief klein dak. Doordat men gebruik maakt van een nieuwe techniek om energie op te wekken wordt het oppervlak van de panelen effectiever gebruikt dan bij andere types panelen het geval is. Daardoor kan je op een relatief klein dak behoorlijk wat energie opwekken voor jouw huis of bedrijf.
 • Goede prestaties bij hogere temperaturen. Wanneer de temperatuur oploopt gaan zonnepanelen vaak wat minder goed presteren. De panelen van Canadian Solar New hebben echter betere prestaties bij hogere temperaturen doordat er geen stalen achterplaat in de panelen zit.
 • Bestand tegen veel sneeuwval. Deze panelen zijn extra goed beschermd tegen de druk door sneeuw.

De kosten van de panelen

De oude generatie zonnepanelen van Canadian Solar ging voor een gemiddelde prijs van 190 euro per paneel naar de klant toe. De nieuwe techniek panelen is een stuk kostbaarder. Daar staat wel tegenover dat de panelen een hoge opbrengst hebben waardoor ze een relatief korte terugverdientijd tussen 8 en 10 jaar hebben.

Voorbeeld zonnepaneel

Canadian Solar 460 Wp Mono Silver Frame HiKu

Waar zijn de panelen te koop

De panelen van dit merk koop je via de installateur. Deze koopt de panelen op zijn beurt in via de vakhandel of via de importeur. Op deze manier weet je zeker dat je een installateur krijgt die finesse heeft met deze panelen. Kies altijd voor een gecertificeerde installateur voor panelen van deze kwaliteit.

De temperatuur coëfficiënt

 • Pmax : -0,37%/graden Celsius
 • Voc: -0,29% /graden Celsius
 • Isc: 0,05 % / graden Celsius
 • NMOT 43 +/- 3 graden Celsius.

Productgarantie en vermogensgarantie van de panelen:

 • 10 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie.

Tolerantie

Tolerantie 0~ 5 W

Welke Tier categorie

Op basis van de eerdere versies heeft men de Tier 1 categorie.

Het rendement van de zonnepanelen

De oude vorm van deze panelen had een rendement tot 255 Wp. De nieuwe panelen behalen de 330 Wp of meer door de efficiëntere techniek.

Offertes van zonnepanelen vergelijken

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen is het goed om vooraf offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat kan jou een direct voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren. De panelen vergelijk je op de volgende zaken:

 • Vergelijk de kosten van het materiaal. Het gaat in dat geval om de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook om de kosten van het installatiemateriaal en de omvormer. Vergelijk alleen gelijkwaardige panelen met elkaar.
 • Vergelijk de hoogte van de installatiekosten. Dat houdt in dat je de kosten van gecertificeerde installateurs met elkaar moet vergelijken.
 • Vergelijk de prijzen alleen inclusief de BTW. Dit is voor de transparantie van de prijsopbouw.
 • Vergelijk de kilometers die gemaakt worden. Kies voor een regionale installateur om een snellere dienstverlening te krijgen en een lagere kilometerkostenvergoeding te moeten betalen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws