Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
byd

BYD is een merk zonnepanelen wat zich richt op de grote markt, waar men tegen een aantrekkelijke prijs een goed functionerend zonnepaneel wil aanschaffen. Daarnaast is het een merk wat behoorlijk aan innovatie doet. We keken naar wat je mag verwachten van het merk BYD.

Het segment waarin het paneel valt

De panelen vallen onder het midden segment qua prijs en qua kwaliteit. Het zijn panelen die je doorgaans aanschaft in combinatie met andere zaken zoals een oplader voor de auto of een accu waarmee je opgewekte energie kan opslaan.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De voordelen van BYD

BYD heeft een aantal voordelen. Denk aan de volgende zaken:

  • Een merk wat voortdurend innoveert. Er wordt voortdurend gekeken hoe je op de huidige energiemarkt producten kan aanbieden die energiebesparend zijn.
  • Een merk wat het gebruik van olie en gas wil terugdringen. Een van de hoofddoelen van het team van BYD is het terugdringen van het gebruik van olie en gas. Daartoe ontwikkelt men niet alleen zonnepanelen, maar ook laders voor auto’s en installaties om je huis te verwarmen zonder het gebruik van gas.

De kosten van de zonnepanelen

BYD zonnepanelen worden in de handel verkocht tegen een prijs van ongeveer 230 euro per stuk. Wanneer je de panelen aanschaft dien je daar uiteraard nog een omvormer en montagemateriaal bij aan te schaffen. Denk eraan dat de panelen dienen te worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Alleen dan weet je ook zeker dat de panelen het uiterste rendement behalen en dat ze daarnaast brandveilig worden geplaatst.

Waar te koop

Zonnepanelen kan je kopen via de installateur die ze ook voor je plaatst. Je komt ze tegen in de vakhandel. Dat geeft op zich al aan dat een dergelijke installatie niet gemaakt is om door de particulier te worden geïnstalleerd. Je komt ze onder andere tegen bij www.ledkia.com.

De temperatuur coëfficiënt

De temperatuur coëfficiënt valt op te delen in drie groepen. We onderscheiden de volgende groepen:

  • Temperatuur coëfficiënt kortsluitstroom. Dit is in dit geval +0,07 %/ graden Celsius
  • Temperatuur coëfficiënt nullastspanning. Het gaat hier in dit geval om -0,31 % /graden Celsius
  • Temperatuur coëfficiënt maximaal vermogen. Het gaat hier dan om -0,39 % / graden Celsius.

Productgarantie en vermogensgarantie van de panelen

De productgarantie is 10 jaar. Dit is een garantie die uiteraard alleen wordt gegeven wanneer jij je als houdt aan de eisen van de producent van de zonnepanelen. Denk daarbij aan een installatie door een gecertificeerd installateur, en een regelmatig onderhoud door een gecertificeerd onderhoudsmonteur.

De vermogensgarantie is 81,4 % na 25 jaar. Dat houdt in dat er een behoorlijke terugloop zit in de opbrengst van de panelen. Wanneer er sprake is van een nog verdere terugloop moet je kijken naar het schoonmaken van de panelen. Dit dient altijd te gebeuren door een gecertificeerde onderhoudsinstallateur.

De tolerantie van de panelen

Bij de panelen met een opbrengst tot 320 Wp heb je te maken met een vermogenstolerantie van 0 a+5 W.

In welke tier groep vallen de panelen

De panelen vallen onder het Tier1 certificaat. Dit komt omdat men bewezen resultaten heeft over de duur van 25 jaar. Er vindt bij de producten een strenge controle plaats over de levensduur van 25 jaar om jou een maximale hoeveelheid energie te garanderen.

Het rendement van de panelen

De panelen van dit merk hebben een rendement van 320 Wp. Het zijn panelen die vallen onder de categorie polykristallijn panelen van de nieuwste generatie. Het gaat om panelen die gemaakt zijn van samengeperst silicium. Het uiterlijk is blauw effen.

Offertes voor BYD zonnepanelen

Wil je zonnepanelen aanschaffen, dan kan je het beste eerst offertes opvragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan gelijk vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert een voordeel op wat kan oplopen tot 30 procent. Vergelijk ze op deze punten:

  • Vergelijk de kosten van het materiaal. Denk in dat geval aan de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook aan de kosten van de omvormer en de montagematerialen. Die worden namelijk niet standaard meegeleverd.
  • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Vergelijk in dit geval alleen gecertificeerde installateurs met elkaar.
  • Vergelijk alleen prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
  • Vergelijk de afstanden van de installateur. Moet men erg ver reizen, dan zullen er aan jou hogere kilometerkosten worden berekend.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws