Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Axsun

Axsun is een Duitse zonnepanelen producent. Men maakt zonnepanelen voor de consumentenmarkt en de panelen worden ook bij bedrijven geplaatst. Het gaat om een producent van zonnepanelen die overwegend polykristallijn panelen produceert. Dat wil zeggen dat men panelen maakt die niet onder alle omstandigheden energie zullen opwekken voor jouw huishouden. We vertellen je graag wat meer over de techniek die men toepast. Daarnaast vertellen we je graag meer over jouw keuze voor zonnepanelen. We scheppen verder wat duidelijkheid in de wereld van zonnepanelen waarin je een behoorlijk aantal termen voorbij hoort komen. Wat heb jij nodig om je eigen energie op te kunnen wekken, we hebben het voor je op een rijtje gezet.

Axsun
Telefoonnummer 07392 – 96 96 850
Bezoekadres Ritter-Heinrich-Straße 1

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

88471 Laupheim-Baustetten

Website https://axsun-neu.de/

Weten welke types er zijn

van Axsun is momenteel een drietal uitvoeringen in de handel. Je mag daarbij denken aan een aantal uitvoeringen met ieder een eigen vermogen. We hebben ze voor je in onderstaand schema samengevat.

Welk type van Axsun koop je Wat is het vermogen in Wp Wat is het vermogen in kWh bij rekenfactor 0,85
AX P-60 250 250 Wp 212,5 kWh
AX P-60 255 255 Wp 216,75 kWh
AX P-60 260 260 Wp 221 kWh

Polykristallijn silicium, wat is dat

Zonnepanelen kunnen op twee manieren worden gemaakt. Je onderscheidt daarin de polykristallijn panelen en de monokristallijn panelen. Polykristallijn panelen, de panelen die Axsun maakt, worden gemaakt van silicium wat eerst onder zeer hoge temperaturen wordt verhit. Vervolgens wordt het materiaal semi gecontroleerd gekoeld nadat het silicium tot platen is geperst. De panelen bevatten door deze techniek een minimum aan naden. Dit in tegenstelling tot de oude techniek waarbij de polykristallijn panelen niet gecontroleerd koelden waardoor ze behoorlijk wat naden in het materiaal hadden zitten. De panelen die op die manier werden gemaakt hadden een beduidend lager vermogen. Panelen die van dit materiaal worden gemaakt zijn wat goedkoper in de productie. Het gaat om panelen die een hogere opbrengst hebben dan standaard polykristallijn panelen maar die het niet halen bij de monokristallijn panelen. Daarnaast gaat het om materiaal wat niet onder alle omstandigheden een even goede energie opbrengst heeft. De energie wordt namelijk opgewekt uit zonlicht en voor een zeer beperkt deel ook uit gefilterd daglicht. Dat heeft tot gevolg dat er niet de hele dag door energie wordt opgewekt met deze panelen. De panelen zullen voor ongeveer 40 procent van het gefilterde daglicht omzetten in energie.

Voor welke daken en situaties zijn Axsun panelen geschikt

Axsun panelen zijn door het materiaal geschikt voor een bepaald aantal daken en voor een bepaald aantal situaties. Daarbij mag je denken aan de volgende zaken:

  • Daken die op het zuiden zijn gesitueerd. Deze daken halen het uiterste uit de zon doordat ze procentueel gezien de meeste zonneschijn vangen. Het gaat hierbij om daken die een rekenfactor 0,87 hebben in plaats van 0,85 wanneer je het aantal Wp gaat omzetten in een aantal kWh per zonnepaneel.
  • Grote daken. Heb je een gemiddeld energieverbruik en een groot dak dan is dit soort zonnepanelen ideaal. Je kan er een hoop neerzetten en daarbij hoeft er geen overdreven hoge hoeveelheid energie te worden geleverd.
  • Een laag energieverbruik. Heb jij een klein huishouden of een zeer laag energieverbruik dan is dit type zonnepanelen ideaal. Ze kosten niet veel en ze voorzien bij dit energieverbruik in jouw behoefte aan stroom.
  • Een situatie waarbij een geringe hoeveelheid stroom nodig is. Wil jij bijvoorbeeld je zwembadpomp voorzien van stroom of gaat het om een stroomvoorziening voor een schuurtje dan kan je het prima af met deze zonnepanelen.
  • Zonnevelden. Zonnevelden zijn doorgaans zo geplaatst dat ze veel direct zonlicht vangen. Dat is de reden waarom Axsun zonnepanelen juist op een dergelijk veld goed tot hun recht zullen komen. Gaat het dus om een zeer groot project dan is dit een zeer goede aanschaf. `

Keurmerken

Zonnepanelen van Axsun zijn van Duitse makelij en dat heeft zo zijn voordelen voor jou als klant. Een groot voordeel bestaat uit de keurmerken die je krijgt op de zonnepanelen. Je krijg het TÜV keurmerk en daarnaast krijg je het CE keurmerk met de zonnepanelen mee. TüV wil zeggen dat het gaat om zonnepanelen die voldoen aan de strenge eisen die de Duitse overheid eraan stelt. Dat wil zeggen dat ze gemaakt zijn onder streng gecontroleerde arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt de procedure tijdens het fabriceren streng gecontroleerd. Het CE keurmerk wil zeggen dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Een maximaal rendement met garantie

Wil je zonnepanelen die het uiterste uit de zon halen, laat ze dan installeren door een gecertificeerde installateur. Die vind je door een aantal offertes naast elkaar te leggen. Gaat jouw voorkeur uit naar de zonnepanelen van Axsun, kies dan een installateur die gespecialiseerd is in deze panelen. De erkende en gecertificeerde installateur zal jouw zonnepanelen zo stellen en installeren dat jij het uiterste uit de zon haalt. Zo laat jij geen voordeel liggen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws