Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
Autarco

Autarco is een authoriteit wanneer het aankomt op het leveren van zonnepanelen met een hoog vermogen. Wanneer jij het uiterste uit de zon wil halen is dit het merk wat je absoluut een keer onder de zon moet hebben genomen. We hebben het over een merk zonnepanelen wat onder de toppresteerders valt. De panelen hebben een aantal producteigenschappen wat ervoor zorgt dat ze tot de wereldtop behoren.

Autarco
Telefoonnummer 085 303 1342
Bezoekadres Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven
Website www.autarco.com

Voorbeeld zonnepanelen Autarco

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met belegggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

Verschillende modellen zonnepanelen

Autarco is een merk wat verschillende modellen zonnepanelen levert. Je herkent de panelen aan de hoeveelheid cellen in een paneel. Een paneel uit de MHJ serie heeft 108 cellen. Daarbij heeft het paneel een halfcut technologie. De panelen bestaan dan ook uit twee delen in één paneel. Dit is vooral in jouw voordeel wanneer er sprake is van schaduwval gedurende een bepaald deel van de dag. In dat geval namelijk zal er één deel van het zonnepaneel alsnog werkzaam zijn terwijl het andere deel door de schaduw is uitgeschakeld. Het specifieke voordeel van deze techniek, daar vertellen we je straks graag meer over. De panelen kennen een energie opbrengst van 410 Wp.

MHH series

MHH is een serie zonnepanelen die de eerder genoemde variant nog ruimschoots overtreft. Deze panelen wekken tot 455 Wp aan energie op. Het gaat daarbij om panelen die gebruik maken van een zogeheten multiwire technologie. Daarnaast bevatten ze 144 halfcut cellen. Deze panelen panelen werken dus eveneens met de technologie waarbij er twee delen zijn per zonnepaneel. Het aantal cellen is bepalend voor de hoeveelheid energie die er kan worden opgewekt. Je zal eraan moeten denken dat je dit vermogen alleen kan behalen met het plaatsen van de zonnepanelen met de bijbehorende installatiematerialen.

MHE series

Hierbij gaat het om een generatie zonnepanelen die een vermogen tot 340 Wp kan leveren. Het gaat dus om panelen met een iets lagere opbrengst dan de eerder genoemde panelen. Vooralsnog gaat het hierbij wel om een type zonnepanelen wat aanmerkelijk beter functioneert dan een gemiddeld monokristallijn zonnepaneel. Ook hier is een multi wire en halfcut techniek gebruikt. De panelen hebben daardoor een zeer hoge energie opbrengst per paneel.

MHM en MHO panelen

Dit zijn de zonnepanelen die zeer geschikt zijn voor die situaties waarin een maximum aan energie moet worden opgewekt. De panelen behalen een maximum van 500 Wp per paneel. Het gaat hierbij om zonnepanelen die nog volop in ontwikkeling zijn, net als de MHO serie. De panelen van de laatstgenoemde serie kennen een vermogen van 605 Wp per paneel. De technologie staat niet stil en al helemaal niet op het gebied van zonnepanelen, dat blijkt maar weer.

De voordelen van een halfcel paneel

De panelen van het merk Autarco danken hun geweldige productie van energie aan het feit dat ze halfcel zijn. Dit wil zeggen dat het gaat om panelen die eigenlijk uit twee delen in één zonnepaneel bestaan. De panelen bestaan uit twee delen omdat er in veel gevallen waar deze zonnepanelen worden geplaatst sprake is van een mate van schaduwval. Schaduwval wil zeggen dat er schaduw ontstaat op het zonnepaneel gedurende een bepaald deel van de dag. Die schaduw kan komen doordat er hoge bomen groeien rondom het dak. Daarnaast kan het komen door hoogbouw in de buurt van jouw dak die de zon voor een deel tegenhoudt. Ook een schoorsteen of een dakkapel kunnen voor schaduwval zorgen. Een zonnepaneel functioneert in dat geval niet goed wanneer er geen gebruik is gemaakt van de halfcel technologie. Een zonnepaneel waar schaduw op valt zal niet goed of totaal niet functioneren en dat is niet eens het ergste. Een installatie zonnepanelen mag namelijk worden vergeleken met een oud snoer kerstboomlichtjes. Wanneer één lichtje het niet doet valt het hele snoer uit. Dit geldt ook voor zonnepanelen. Wanneer één zonnepaneel het door schaduwval niet doet, kan het effect zijn dat jouw hele installatie op dat moment geen energie oplevert. Halfcel panelen zijn zo gemaakt dat ze uit twee delen bestaan. Wanneer er schaduwval is op één deel van het zonnepaneel zal het andere deel van het paneel nog gewoon energie blijven opleveren. Jouw installatie kent daardoor een vele malen hoger rendement.

Een terugloop in de opbrengst

Zonnepanelen zullen door de tijd heen een stuk minder energie gaan opleveren. De zonnepanelen van dit merk kennen na 25 jaar nog een vermogensgarantie van 80,2 procent. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen die ieder jaar gemiddeld 0,792 procent minder energie gaan opleveren. Dat is een zeer net percentage maar aan die garantie zit wel een belangrijke voorwaarde verbonden. Hoe gemakkelijk het namelijk ook lijkt om zonnepanelen te installeren, het gaat om werkzaamheden die je onder alle omstandigheden door een installateur moet laten uitvoeren. Daarnaast moeten de zonnepanelen worden geïnstalleerd met de aansluitmaterialen en de omvormer van Autarco. Alleen wanneer je de hele installatie afneemt en laat plaatsen door een gecertificeerd installateur kan men jou deze terugloop garanderen.

Weet hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt

Voordat je gaat investeren in zonnepanelen is het noodzaak dat je weet hoeveel zonnepanelen je nodig gaat hebben voor een complete installatie. Het vermogen wordt uitgedrukt in een aantal Wp. Dat staat echter niet voor het aantal kWh wat op jaarbasis wordt opgewekt. Je zal het vermogen in Wp moeten vermenigvuldigen met een factor 0,85. Dat wil zeggen dat een zonnepaneel met een vermogen van 340 Wp in werkelijkheid gemiddeld 340 x 0,85 = 289 kWh per jaar zal opleveren. Voor een dak op het zuiden mag je een rekenfactor 0,87 aanhouden waardoor je op 340 x 0,87 = 295,8 kWh per jaar uitkomt.

Bereken je aantal zonnepanelen

Je moet weten hoeveel energie jouw huishouden gemiddeld per jaar verbruikt. Daarvoor neem je jouw verbruikscijfers van de afgelopen 5 jaar en daar neem je een gemiddelde van. Op die manier ie je hoeveel jij onder normale gemiddelde omstandigheden zult verbruiken aan energie. Daarbij zal de installateur met jou een berekening maken hoeveel energie je meer zult gaan verbruiken door bijvoorbeeld een elektrische auto maar ook hoeveel energie je minder zal gaan verbruiken doordat je door de tijd heen overstapt op goedkopere apparatuur.

Selecteer een goede installateur

Het goed functioneren van jouw installatie zonnepanelen valt of staat met een goede installateur. Dat is de reden waarom je altijd een installateur selecteert die met dit merk zonnepanelen werkt. Daarnaast moet je erop letten dat je de prijzen vooraf vergelijkt. Iedereen wil immers tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs investeren. Goed vergelijken is dan ook noodzakelijk.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws