Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 25 jul 2023

AEG is een A-merk wat zich bezig houdt met allerlei producten voor in en rondom het huis. Niet zo heel vreemd dat men daar zonnepanelen bij is gaan produceren. De zonnepanelen van AEG zijn het resultaat van een hoop research werk. Men komt de klanten tegemoet met meerdere soorten panelen in een aantal categorieën en prijsklassen. We keken voor je naar de soorten panelen en de daken waarop ze het beste functioneren.

AEG Zonnepanelen
Telefoonnummer (0172) 468 468
Bezoekadres Vennootsweg 1

2404 CG Alphen aan den Rijn

Website www.aegzonnepanelen.nl

Voorbeeld zonnepanelen van AEG

AEG 370 Wp Full Black Glas-Glas AEG 410 Wp Full Black Shingled AEG 375 Wp Full Black

Zonnepanelen polykristallijn nieuwe generatie

De goedkoopste variant bestaat uit zonnepanelen die gemaakt zijn van silicium wat is verhit en geperst is tot panelen. Daarna is het paneel semi gecontroleerd gekoeld. Daardoor hebben de panelen een donkerblauw uiterlijk en een beperkt aantal naden in het materiaal. Deze panelen wekken energie op uit de volledige zon en in zekere mate ook uit gefilterd daglicht. Het gaat om panelen die je het beste plaatst op een dak wat op het zuiden is gesitueerd aangezien hier het meeste volle zonlicht op valt. Verder is het geschikt voor een heel groot dak waar veel panelen op passen of voor een dak bij bijvoorbeeld een tuinhuisje waarbij geen heel huishouden van stroom hoeft te worden voorzien. Deze panelen zijn het betaalbaarste. Je verdient ze in 7 a 9 jaar terug.

Zonnepanelen monokristallijn

Er zijn zwarte zonnepanelen, ook wel verkocht als ‘all black’ zonnepanelen. Deze panelen zijn gemaakt van silicium wat verhit is onder hoge temperaturen en vervolgens tot platen geperst. Daarna zijn de panelen gecontroleerd gekoeld. Dat heeft ervoor gezorgd dat de panelen uit één stuk zijn zonder dat er verder naden in het materiaal zitten. De panelen wekken energie op met volledig zonlicht en daarnaast wordt ook het volledige gefilterde daglicht omgezet in energie. Het gaat dan ook om krachtpatsers die er ook nog eens extra mooi uit zien. Deze panelen zijn geschikt voor alle daken. Dat varieert van daken op huizen met een zeer hoog energieverbruik tot daken op alle windrichtingen. Ook kleine daken kunnen gemakkelijk stroom opwekken met deze panelen. Het gaat om panelen die wat kostbaarder zijn dan de eerder genoemde panelen. Echter, doordat ze een hoop energie opwekken verdien je ze binnen 7 tot 9 jaar weer terug.

Zonnepanelen glas op glas

Een nieuwkomer in de zonnepanelenwereld is het glas op glas paneel. Daarbij gaat het vooral om zonnepanelen die gebouwd zijn zonder dat ze een metalen drager hebben. De panelen met een metalen drager hebben als groot nadeel dat ze oververhit kunnen raken wanneer de zon er erg lang vol op schijnt waarbij een hoge temperatuur ontstaat. De panelen kunnen dan in een spaarstand gaan waardoor ze nog maar erg weinig energie opwekken. Wanneer jij een dak hebt waarop het snel te warm wordt waardoor jouw zonnepanelen te weinig zouden opwekken is het een goed idee om glas op glas panelen te plaatsen. De panelen zijn het kostbaarste en je verdient ze wat minder snel terug. Doordat de panelen dubbelzijdig zijn en dus aan zowel de voor- als achterkant energie opwekken zijn ze zeer geschikt voor alle soorten daken. Het gaat om mooie design panelen. Je verdient deze panelen binnen gemiddeld 9 a 11 jaar terug. Daarbij is de opbrengst wel een stuk hoger waardoor je nagenoeg geen extra stroom meer hoeft af te nemen van het energiebedrijf.

De garantie op AEG zonnepanelen

AEG zonnepanelen zijn heel gewild omdat ze een zeer hoge en goede garantie kennen. Die garantie is er in een paar uitvoeringen. De productgarantie en de opbrengstgarantie. De productgarantie gaat uiteraard over het zonnepaneel zelf. Daar krijg je een bepaalde garantie op voor wat betreft mankementen aan het paneel zelf. De panelen kennen een zeer goede garantie van 20 a 25 jaar. Daarbij weet je dus zeker dat je, bij een schade of een mankement, een geheel nieuw product krijgt zonder dat men er moeilijk over doet. Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat de panelen door een professionele en gecertificeerde installateur moeten zijn geplaatst destijds. Verder is er een opbrengst garantie. De panelen gaan door de jaren heen minder energie opbrengen. Na de eerste 10 jaar leveren ze nog gegarandeerd 90 procent van het beoogde vermogen op. Na 25 jaar is dit nog 80 procent. Daarmee zijn het panelen die zeer goed scoren op jouw dak.

De kracht van een gecertificeerd installateur

Een installatie zonnepanelen plaatsen is iets wat je niet zomaar zelf moet gaan doen. Je hebt een gecertificeerd installateur nodig die de panelen brandveilig op jouw dak plaatst. Daarnaast moet je eraan denken dat de zonnepanelen goed geaard worden geplaatst. Een installatie zonnepanelen die vakkundig is geplaatst zal het meeste opleveren en niet snel in de brand vliegen. Daarnaast krijg je dan van de leverancier van de zonnepanelen de hoogste garantie. Een gecertificeerd installateur is dus een eerste vereiste om het uiterste uit de zon te halen.

Subsidie voor jou

Ga je AEG zonnepanelen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat je recht hebt op subsidie. Die krijg je in de vorm van een teruggave van de BTW die je hebt betaald. Op die manier betaal je op den duur 21 procent minder over jouw investering. Dit is een subsidie die je zelf aanvraagt bij de Belastingdienst. Er zijn ook installateurs die tegen een vergoeding deze subsidie voor jou aanvragen.

Eerst vergelijken voor je aanschaft

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het zaak dat je eerst offertes vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere vrijblijvende offertes om te vergelijken. Dit levert jou een voordeel op wat kan oplopen tot 30 procent.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws