LG zonnepanelen + de kosten

Zoals het geval is bij de meeste producten, worden er voor zonnepanelen ook verschillende kwaliteiten aangeboden. De A-merken bieden zonnepanelen aan van uitmuntende kwaliteit en dat zie je aan de prestaties terug. LG is een voorbeeld van een leverancier van zonnepanelen die bij de top horen en ook al betaal je voor deze zonnepanelen meer, je krijgt er ook meer voor terug. Lees hier verder over de zonnepanelen van LG, de kosten, de garantieregelingen en de specificaties.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

LG en zonnepanelen

LG zelf bestaat al meer dan 25 jaar en is intussen een gevestigde naam geworden op de elektronicamarkt. Het bedrijf zelf is Zuid-Koreaans en staat bekend om het produceren van huishoudelijke apparaten, zoals televisies en wasmachines. Ook de mobiele telefoons van LG verdienen een benoeming. LG is ook al bijna 25 jaar actief in de productie van zonnepanelen en hier zijn ze bijzonder goed in. De huidige generatie zonnepanelen van LG is de 4e generatie en deze staan bekend om hun degelijkheid, hun hoge efficiëntie, hun lage temperatuur coëfficiënt en hun esthetisch zeer aantrekkelijke ontwerp.

De kosten van LG zonnepanelen

Het huidige aanbod van LG zonnepanelen bestaat uit vier verschillende producten. Hier vind je de prijzen per zonnepaneel exclusief montage en inclusief btw. Daarna worden deze panelen wat verder toegelicht.

Soort LG zonnepaneel Prijs per stuk*
LN NeON R €350 – €400
LN NeON R Prime €375 – €425
LN NeON 2 €255 – €370
LN NeON 2 bifacial €320 – €370
LN NeON 2 black €255 – €300

* Dit is de prijs voor één paneel inclusief btw. De kosten voor de randapparatuur, de montage en de bevestigingsmaterialen is hier nog niet in verrekend.

  • LG NeON R: dit zonnepaneel is ontwikkeld om met een klein oppervlak een groot rendement te kunnen genereren. Het rendement per paneel ligt rond de 360W. Bij LG krijg je een uitstekende vermogensgarantie en zij garanderen dus ook dat je na 25 jaar van dit paneel nog steeds een rendement van 90,8 procent kunt verwachten.
  • LG NeON R Prime: het NeON R Prime paneel van LG is volledig zwart en heeft een strakke en moderne uitstraling. Het rendement per paneel is 360W. Deze panelen zijn erg geschikt voor het plaatsen op daken waar ook wel eens schaduw op staat en je kunt na 25 nog steeds een rendement van 90,8 procent verwachten.
  • LG NeON 2: de NeON 2 zonnepanelen van LG hebben een rendement van 340 Wp. De bifacial panelen van deze lijn hebben het voordeel dat ze ook actieve cellen bevatten aan de achterzijde die het invallende licht van daar omzetten in bruikbare energie. Er wordt gebruik gemaakt van een doorzichtige folie aan de achterkant van de panelen om dit door te laten. LG geeft zelf aan dat de opbrengst daarmee met wel 30 procent kan worden verhoogd.
  • LG NeON 2 Black: deze zonnepanelen hebben vergeleken met traditionele panelen een schitterend ontwerp. Ze zijn volledig zwart en de afzonderlijke cellen zijn niet zichtbaar. Ook is er geen aluminium rand aanwezig. Verder zijn de kenmerken hetzelfde als bij de NeON 2 panelen en kun je dus een uitstekende prestatie verwachten.

De garantie op LG zonnepanelen

De prijs voor LG zonnepanelen is hoger dan gemiddeld. Hier krijg je dan ook een schitterend zonnepaneel voor terug dat je uitstekende prestaties zal leveren. LG geeft verschillende garantieregelingen en dat is een direct gevolg van de uitmuntende kwaliteit van de producten.

  • Vermogensgarantie: de vermogensgarantie garandeert een minimale degradatie van je systeem. De meeste leveranciers geven aan dat de zonnepanelen bij 25 jaar nog 80 procent vermogen over hebben. Bij de meeste zonnepanelen van LG is dit 90,8 procent na 25 jaar. Deze garantie is lineair, wat betekent dat je als je een abnormaal grote degradatie eerder tegenkomt, je dan ook al aan de bel kunt trekken.
  • Productgarantie: LG heeft vertrouwen in haar producten, want de garantie die je hierover krijgt bedraagt momenteel 25 jaar. Dit is in deze markt erg hoog, want de meeste leveranciers bieden 10 jaar garantie aan op hun producten.

Nog enkele andere feitjes

Hier vind je ter afsluiting nog enkele andere feitjes over de zonnepanelen van LG.

  • De prijs: de prijs van de zonnepanelen van LG is gemiddeld 15 tot 25 procent hoger dan de prijs van bij andere topmerken. Hier krijg je echter wel een bijzonder goed paneel voor terug die lang meegaat en met uitstekende garantievoorwaarden. Op de lange termijn ben je dus waarschijnlijk goedkoper uit, omdat de panelen minder degraderen en pas later aan vervanging toe zijn.
  • Temperatuur coëfficiënt: met de temperatuur coëfficiënt wordt bedoeld het percentage dat de panelen in prestatie achteruit gaan naarmate ze warmer worden. Voor elke graad dat LG panelen warmer worden gaat de prestatie met 0,38 procent achteruit. Bij standaard panelen is dit 0,4 tot 0,5 procent.
  • Tolerantie: met de tolerantie van een zonnepaneel bedoelen we het daadwerkelijke rendement ten opzichte van het beloofde rendement bij de officiële specificaties. De LG NeON 2 heeft een tolerantie van 3 procent en deze is positief. Dat betekent dat je uit dit zonnepaneel dus mogelijk 3 procent meer winst kunt halen dan wordt aangegeven.

Vergelijk offertes

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het belangrijk niet maar één leverancier te beoordelen, maar naar het aanbod van meerdere leveranciers te kijken. Naast LG zijn er namelijk ook andere belangrijke bedrijven die jou kwalitatieve zonnepanelen kunnen bieden en mogelijk voor een lagere prijs. Maak daarom een vergelijking door onze vergelijkingstool te gebruiken en de offertes die je ontvangt naast elkaar te leggen. Alleen zo kun je bepalen welke leverancier jou de beste zonnepanelen kan bezorgen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Zonnepanelenverkoop in Nederland krabbelt naar niveau van 2022

Na een periode van regen lijkt de zon weer te schijnen voor de zonnepanelenmarkt in Nederland. Recent vrijgegeven marktdata …

Salderingsregeling blijft in leven!

Het demissionaire kabinet zal de salderingsregeling voor zonnepanelen niet afbouwen, dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA …

Wetsvoorstel salderen zonnepanelen eerste kamer

Wil je meer weten over de Salderingsregeling en wat er op het spel staat? Lees verder om alles te ontdekken over dit belangrijke …