Zonneplan

De beslissing om zonnepanelen aan te schaffen is vaak snel gemaakt. Wie wil er nu niet maandelijks geld besparen door zelf energie op te wekken en te gebruiken. Er wordt wel eens beweerd dat je met zonnepanelen meer terugverdient dan als je geld op een spaarrekening zet. Heb je geld om te investeren, dan is het investeren in zonnepanelen dus een goed idee. Dan sta je voor de lastige keuze om hier een installateur voor aan te wijzen. Eén van de opties die je dan hebt is Zonneplan.

Administratieve gegevens Zonneplan

Voordat we verder ingaan op de diensten en producten die je bij Zonneplan aan kunt schaffen, eerst een handige tabel met de belangrijkste administratieve gegevens.

Zonneplan

Adresgegevens Zonneplan hoofdkantoor

Burgemeester Roelenweg 13D

8021EV Zwolle

Telefoonnummer 088 020 3011
E-mail adres info@zonneplan.nl
Website https://www.zonneplan.nl/
Werkgebied Landelijk
Wanneer opgericht 2011
Aangesloten bij SGZE? Nee
Soort panelen die verkocht worden Panelen van Zever Solar, Solar Edge, Trina Solar en JA Solar

Omvormers

Montagemateriaal

Extra diensten die worden aangeboden Persoonlijk en eerlijk advies

Geen aanbetaling nodig

De goedkoopste prijzen

Alles kan online en papierloos worden geregeld

Btw teruggave service

Hulp bij lening- of subsidieaanvraag

De klantenservice is ook ’s avonds open

De voordelen van Zonneplan

Zonneplan is een grote installateur van zonnepanelen en zelf geven ze aan de beste te zijn in Nederland. Dit zijn ze omdat je bij hen van de volgende voordelen kunt profiteren.

  • Bij Zonneplan doe je geen aanbetaling. Je betaalt pas na de installatie en de prijs die je dan moet betalen is vanaf het begin duidelijk en onveranderbaar.
  • Zonneplan zelf geeft aan dat je nergens een goedkopere deal kunt vinden dan bij hen.
  • Zonneplan besteedt veel aandacht aan het samenstellen van de perfecte installatie voor jou. Dat doen ze door satellietbeelden, de geschiedenis van je energieverbruik en de ligging van je woning te bestuderen. Je krijgt dan eerlijk advies over de kosten, de opbrengsten en de mogelijke terugverdientijd.
  • Voorgaande klanten zijn erg tevreden over Zonneplan en geven hen gemiddeld een cijfer van 9,1.
  • De klantenservice van Zonneplan is ook ’s avonds en in het weekend open.
  • Zonneplan biedt met het Zonneplan Serviceplan een aantal handige extra diensten aan zonder meerprijs.

Een landelijke installateur

Je kunt van de diensten van zonneplan gebruik maken, waar je ook bent in Nederland. Ze installeren de zonnepanelen op landelijk niveau en dat heeft als voordeel dat je met een bekwaam, ervaren en geschoold team te maken zal krijgen. Daarvoor hanteren ze geen extra voorrijkosten.

Wat onderscheidt Zonneplan van de rest?

Bij Zonneplan krijg je kwalitatieve zonnepanelen voor een goede prijs. Zij zorgen er namelijk voor dat alleen de producten die uitvoerig getest zijn worden gebruikt en verkocht. Dit doen ze door samen te werken met het Energie Centrum Nederland en met TÜV Rheinland. Wat Zonneplan echter anders maakt is dat ze ook zelf hun zonnepanelen uitvoerig testen en dit doen ze steekproefsgewijs bij elke zending. Er wordt dan een flashtest uitgevoerd om het vermogen te controleren, een EL test om haarscheuren te detecteren en een PID test om slechte verbindingen te detecteren. Zonneplan bezoekt de leveranciers van hun zonnepanelen ook om zelf te bekijken hoe deze te werk gaan. Dit, in combinatie met een naar eigen zeggen lage prijs, maakt Zonneplan een zeer aantrekkelijke installateur.

De specialismen van Zonneplan

Zonneplan richt zich enkel en alleen op het verkopen van zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en het installeren ervan. Dat is hun specialisme en dat is een groot voordeel. Je weet dat Zonneplan alles op alles zet om jou de beste zonnepanelen voor de meest gunstige prijs te verkopen en dat hun aandacht niet ook naar andere producten gaat. Zonneplan is een specialist in het aanmeten, verkopen en installeren van zonnepanelen in heel Nederland.

Welke soort zonnepanelen verkoopt Zonneplan?

Zonneplan is niet erg duidelijk over de soorten zonnepanelen die ze verkopen. Op de website wordt alleen bekend gemaakt dat deze van vier verschillende fabrikanten zijn, namelijk Ja Solar, Trina Solar, Solar Edge en Zever Solar. Dit lijkt misschien vreemd, maar het geeft aan dat Zonneplan samen met jou een systeem samenstelt dat perfect is voor jouw dak en budget. Je kunt deze niet van tevoren al bestellen, maar je moet eerst contact leggen met Zonneplan. Ze zullen dan ook eerst naar je omstandigheden willen kijken en kunnen daarna pas aangeven of zonnepanelen voor jou een goed idee zijn en welke zonnepanelen dit dan moeten worden. Dit is de juiste insteek, omdat er allerlei factoren zijn die de opbrengst van jouw zonnepanelen kunnen beïnvloeden.

De garantievoorwaarden bij Zonneplan

Bij Zonneplan kun je vier garantieregelingen verwachten.

  • Productgarantie zonnepanelen: via de leverancier ontvang je een fabrieksgarantie en bij Zonneplan is deze 10 jaar. Je krijgt bij hen ook een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar waarin wordt aangegeven dat de zonnepanelen tegen die tijd nog 80 procent rendement over hebben.
  • Productgarantie omvormers: de fabrieksgarantie van de omvormers die Zonneplan levert ligt tussen de 10 en 12 jaar. Dat is de gehele levensduur, dus een uitstekende regeling.
  • Productgarantie optimizers: de optimizers die Zonneplan gebruikt om de zonnepanelen de mogelijkheid te geven maximaal te kunnen presteren hebben een productgarantie van 25 jaar. Dat is dus even lang als de zonnepanelen zelf.
  • Zonneplan serviceplan: naast deze garantieregelingen kun je ook gebruik maken van het serviceplan van Zonneplan. Deze bevat onder andere een gratis reparatieservice, 10 jaar systeemgarantie en een service die je kunt aanspreken bij het terugvragen van de btw.

Werken bij Zonneplan

Bij zonneplan doen ze 500 installaties per week, zijn er 190 kantoormedewerkers actief en 400 monteurs in de buitendienst. Jij kunt ook deel uitmaken en op een baan solliciteren in vakgebieden zoals sales, marketing, development, installaties, logistiek en klantenservice. Zonneplan is op zoek naar verantwoordelijke en buitengewone mensen met een passie voor hernieuwbare energie.

Vergelijk offertes

Naast Zonneplan zijn er natuurlijk ook andere leveranciers die jouw zonnepanelen kunnen installeren. Vraag bij hen offertes op door onze vergelijkingstool te gebruiken en je kunt direct het beste aanbod uitkiezen en geld besparen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.