Vattenfall zonnepanelen

Nuon Vattenfall is een energieleverancier die jou graag volledig van dienst is. Omdat steeds meer mensen zelf hun energie gaan opwekken levert men ook zonnepanelen. We keken voor jou naar de voordelen van het afnemen van zonnepanelen bij Nuon Vattenfall. Daarnaast keken we naar het type panelen wat men aan jou levert.

Bedrijfsinformatie

Vattenfall (klantenservice)

Postbus 40021

6803 HA Arnhem

Type zonnepanelen: full black panelen

www.vattenfall.nl/producten/zonnepanelen

Voordelen van dit bedrijf

Vattenfall zonnepanelen heeft voor jou een aantal voordelen, die we voor je benoemen.

 • Men werkt met onderaannemers waardoor er altijd een vestiging bij jou in de buurt is.
 • Vooraf een check of er zonnepanelen op jouw dak kunnen worden geplaatst.
 • Duidelijkheid over de panelen die men levert en de eigenschappen daarvan. De antwoorden op de meest gestelde vragen over zonnepanelen worden op de website al vermeld.
 • Mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Daardoor hoef je zelf geen investering te doen.

De specialismen van dit bedrijf

Vattenfall zonnepanelen levert jou de volgende zaken:

 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen die energie opwekken.
 • Omvormer. Dit is het apparaat wat de opgewekte energie omzet in stroom.
 • Onderhoud. Men levert ook gecertificeerde onderhoudsmonteurs die jouw installatie up to date houden.
 • Energie. Men levert ook stroom voor het geval dat jouw installatie te weinig energie opwekt.

Soort panelen in de verkoop

Men werkt voor dit bedrijf met all black panelen. Dit zijn panelen die gemaakt zijn van monokristallijn silicium. Dit is silicium wat tot één geheel is gesmolten waardoor er van zowel zonlicht als gefilterd daglicht energie kan worden gemaakt. De panelen hebben een rendement van 295, 320 en 330 Wp.

Garantievoorwaarden

Men geeft op de website volledig duidelijkheid over de fabrieksgarantie die je hebt op de panelen. Bij de panelen met 295 Wp heb je een garantie van 10 jaar. Op de panelen van 320 Wp heb je een garantie van 15 jaar, en bij de panelen van 330 Wp heb je een garantie van 25 jaar. Verder heb je bij alle panelen een vermogensgarantie van 25 jaar. Aan de garantie stelt men verder de volgende eisen:

 • De panelen moeten door een gecertificeerd installateur worden geplaatst. Dat houdt in dat je de installatie bij aanschaf door een installateur van Vattenfall laat plaatsen. Je weet dan zeker dat de installatie veilig is en dat je het beoogde rendement haalt.
 • De panelen moeten door een monteur worden onderhouden. Vattenfall levert monteurs en onderhoudscontracten waardoor jij zeker weet dat jouw installatie veilig blijft. Daarnaast weet je zeker dat de panelen het optimale rendement blijven behouden.
 • De panelen moeten goed worden schoongemaakt. Zonnepanelen moeten goed worden schoongemaakt om te voorkomen dat zich vuil ophoopt op de panelen zelf. Door ze door een professioneel bedrijf zoals een glazenwassersbedrijf te laten schoonmaken weet je zeker dat de panelen hun rendement door de tijd heen blijven behouden.

Werken bij Vattenfall zonnepanelen

Vattenfall zonnepanelen werkt met onderaannemers die gecertificeerde installateurs in dienst hebben. Met een afgeronde studie op MBO/HBO niveau elektrotechniek kan je bij deze bedrijven solliciteren. Je wordt op de werkvloer verder opgeleid tot gecertificeerd installateur/onderhoudsmonteur.

Offertes vergelijken

Voordat je tot aanschaf van zonnepanelen overgaat is het belangrijk dat je offertes vergelijkt. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct een aantal offertes die je vrijblijvend vergelijkt op de onderstaande punten:

 • De prijs van de materialen. Daarbij vergelijk je de zonnepanelen zelf, maar ook de omvormer die je erbij krijgt en de installatiematerialen. Vergelijk alleen gelijkwaardige panelen met elkaar.
 • De prijs van het arbeidsloon. Denk er in dit geval aan dat je alleen gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
 • De prijzen die je vergelijkt moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
 • De kilometerkosten van de installateur. Kies een installateur die in jouw eigen regio gevestigd is.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.