Twente zon zonnepanelen

Twente zon is een bedrijf wat zich erop richt om jouw huis of bedrijf te voorzien van milieuvriendelijke energie waarbij men specifiek aandacht heeft voor een persoonlijke benadering van de klanten. Men gaat daarbij verder dan de verkoop van zonnepanelen alleen. Een van de belangrijke doelen van Twentezon is namelijk ook om informatie te verstrekken over deze manier van energie opwekken waar nog zoveel onduidelijkheid over bestaat.

Bedrijfsinformatie

Twente Zon

Bergweg 16

7475 AC Markelo

Zonnepanelen waarmee gewerkt wordt:

• Solarwatt glas-folie panelen.

• Solarwatt glas-glas panelen.

www.twentezon.nl

De voordelen van Twentezon

Twentezon is een bedrijf wat niet alleen zonnepanelen verkoopt aan de consumenten- en bedrijfsmarkt. Het is een bedrijf wat tevens een grote kennisbank heeft opgebouwd op het gebied van zonne-energie. Men heeft alle informatie en antwoorden op vragen over zonnepanelen voor de klant op een rij gezet.

Het werkgebied van Twentezon

Twentezon is een bedrijf wat een samenwerkingsverband is aangegaan met IKEA Nederland. Het geeft aan dat men de bakens behoorlijk heeft verzet. Men werkt niet alleen in de regio Twente, maar ook ver daarbuiten. Daarbij werkt men uiteraard met onderaannemers en leveranciers in de regio’s waar de vraag vandaan komt.

Wat onderscheidt dit bedrijf

Twentezon onderscheidt zich op meerdere gebieden:

 • Duidelijke prijsstellingen. Men heeft voor de diverse soorten zonnepanelen prijsstellingen op de website staan. Dat houdt in dat je exact weet wanneer je een bepaalde opstelling koopt waar je aan toe bent. Zo houd je zelf het budget in de hand.
 • Duidelijkheid over het vermogen. Men heeft duidelijk op de website vermeld staan wat je mag verwachten bij een bepaald vermogen zonnepanelen. Zo kan je afstemmen wat jouw ideale opstelling is voor je huis.
 • Veel informatie. Men heeft niet alleen goede zonnepanelen in huis maar ook een hoop kennis. Die deelt men met jou via de kennisbank.

Specialismen

Men levert bij Twente Zon de volgende specialismen:

 • Zonnepanelen. Daarbij maakt men gebruik van zowel glas-folie als glas-glas panelen.
 • Omvormers. Nodig om de energie te leveren die door de zonnepanelen wordt opgewekt.
 • Aanpassingen aan energiemeters. Je hebt een geschikte energiemeter nodig om zonne-energie op te wekken.

Soort panelen in de verkoop

Men werkt bij Twente zon met de volgende soorten panelen:

 • Glas-folie panelen. Dit zijn de panelen van het oude polykristallijne type. Er wordt gebruik gemaakt van een techniek waarmee energie wordt opgewekt met zonlicht. Is er slechts beperkt zon dan is het rendement van deze panelen ook beperkt.
 • Glas-glas panelen. Deze panelen zijn van het modernere monokristallijn type. Men kan energie opwekken uit zonlicht maar er kan ook gebruik worden gemaakt van daglicht. Deze panelen zijn duurder maar ze hebben een veel hoger rendement.

Garantie voorwaarden

Men hanteert bij Twente Zon een aantal garantievoorwaarden die we op een rij hebben gezet.

 • Bij zelf installeren een minder hoge garantie. Men is van mening dat je prima in staat bent om zelf zonnepanelen te installeren. Wanneer je echter kiest voor zelf installatie waarbij je de tussenkomst van een gecertificeerde installateur achterwege laat krijg je te maken met een verminderde garantie. Je hebt dan minder garantie op zaken als brand en rendement.
 • Rendement garantie bij schoonmaak. Het schoonmaken van zonnepanelen is van het grootste belang om een goed rendement te behouden bij je zonnepanelen. Je krijgt dan ook alleen een garantie op de hoogte van het rendement wanneer je jouw zonnepanelen op professionele manier laat schoonmaken of schoonmaakt.
 • Garantie op brandveiligheid. Je moet een installatie laten plaatsen door een gecertificeerd installateur om de hoogste brandveiligheid te kunnen waarborgen. Daarbij is het van het grootste belang dat de installatie op jaarlijkse basis wordt onderhouden. Zo wordt het risico op brand tot een minimum terug gebracht.

Werken bij Twente Zon

Twente Zon is een bedrijf wat veelvuldig werkt met onder aannemers die in het hele land gevestigd zijn. Je kan bij een leverancier van zonnepanelen aan de slag wanneer je een afgeronde opleiding elektro techniek hebt. Wanneer je een specialisatie hebt gevolgd kan je gelijk als gecertificeerd installateur aan de slag. Heb je enkel een algemene richting gedaan dan word je verder op de werkvloer opgeleid.

Offertes voor je koopt

Voordat je overgaat op de aanschaf van zonnepanelen is het goed om eerst offertes op te vragen. Dit doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je kan vergelijken. Je vergelijkt ze op de onderstaande punten:

 • Vergelijk de prijs van materialen. Daaronder vallen niet alleen de panelen maar ook de omvormer en het bevestigingsmateriaal.
 • Vergelijk de prijs van het arbeidsloon. Verlies daarbij niet uit het oog dat je altijd een gecertificeerd installateur inhuurt.
 • Vergelijk de prijzen alleen inclusief de BTW.
 • Vergelijk de kilometerkosten. Selecteer een bedrijf wat bij jou in de buurt gevestigd is.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.