Trina zonnepanelen

Trina is een bedrijf wat al behoorlijk wat jaren meegaat op de markt van zonnepanelen. Het is een bedrijf wat zonnepanelen levert van een monokristallijn en polykristallijn kwaliteit. De panelen van dit bedrijf zijn veel verkocht en dat heeft zo zijn redenen. We kenen naar de productspecificaties van deze zonnepanelen.

Onder welk segment vallen de panelen

De panelen van Trina vallen onder het middensegment. De panelen hebben een vermogen wat relatief hoog is terwijl er van de all black productie gebruik wordt gemaakt.

De voordelen van Trina panelen

Trina panelen hebben de volgende voordelen voor jou als consument:

 • Een bewezen kwaliteit. Doordat het bedrijf al sinds 1997 actief is heeft het behoorlijk wat ervaring en expertise opgebouwd. De panelen hebben een bewezen kwaliteit. Dat geeft jou als consument de zekerheid dat je een product op je dak plaatst waarvan je zeker weet dat het de volledige levensduur zal behalen.
 • Hoog rendement. Trina weet de panelen een behoorlijk hoog rendement mee te geven, ook al wordt er gebruik gemaakt van een techniek met monokristallijn silicium. Je koopt dan ook krachtpatsers tegen een redelijke prijs.
 • Een hoog rendement op een klein oppervlak. Doordat de panelen van Trina een betrekkelijk hoog rendement hebben kan je op een relatief klein oppervlak genoeg vermogen genereren om jouw huishouden van energie te voorzien.

De nadelen van Trina panelen

 • Een terugval bij hogere temperaturen. De zonnepanelen van Trina hebben een metalen frame waar ze in geplaatst zijn. Dat houdt in dat de panelen bij oplopende temperaturen oververhit kunnen raken. Daar waar je dus bij een hoge temperatuur met veel zon een hoge opbrengst van je zonnepanelen verwacht valt dit in de praktijk tegen.

De kosten van Trina panelen

De kosten van Trina panelen liggen rond de 190 euro per stuk. Dit is een onder gemiddelde prijs voor zonnepanelen die van een monokristallijn silicium gemaakt zijn. Daar heb je gelijk de reden te pakken waarom deze panelen zo gewild zijn bij de consument; je krijgt een hoog rendement en een hoop zonnepaneel voor weinig geld.

Waar te koop

Trina zonnepanelen koop je het liefste via de locale installateur. De reden hiervan is heel eenvoudig. De installateur kan namelijk snel bij jou zijn wanneer het gaat om een eerste scan van je dak en het tekenen van de zonnepanelen op je dak. Daarnaast zal de installateur een laag bedrag aan kilometerkosten berekenen voor zijn diensten op jouw adres. De installateur koopt zijn panelen doorgaans bij de vakhandel of direct bij de distributeur.

De temperatuur coëfficiënt

 • NOCT: 44 graden Celsius
 • Pmax: -0,41 % /graden Celsius
 • Voc: -0,32% /graden Celsius
 • Isc: 0,05% /graden Celsius

De productgarantie en de vermogensgarantie

10 jaar productgarantie

Dit is een standaard garantietermijn.

30 jaar vermogensgarantie

Daarmee behoren deze panelen tot de absolute top. Doorgaans is de vermogensgarantie 25 jaar maximaal. Jaarlijks vindt er een degradatie van 0,5 procent plaats bij de panelen.

Welke tolerantie

De tolerantie van de panelen is 0~ +5

De Tier groep

Doordat de panelen al zo lang op de markt zijn, en er een zeer hoge vermogensgarantie wordt afgegeven vallen deze panelen onder de Tier 1 groep.

Het rendement van de panelen

De panelen van Trina hebben een rendement wat oploopt tot 250 Wattpiek. Dat wil zeggen dat het panelen met een monokristallijn techniek zijn die een zeer mooie iets bovengemiddelde prestatie leveren.

Offertes van zonnepanelen vergelijken

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het aan te raden om offertes te vergelijken. Dat doe je met de onderstaande button. Jouw voordeel kan hiermee

oplopen tot wel 20 procent wanneer je goed vergelijkt op de volgende punten:

 • Vergelijk goed de kosten van het materiaal. Daarbij is het uiteraard heel belangrijk dat je de kosten van gelijkwaardige panelen met elkaar vergelijkt. Vergelijk ook de kosten van het installatiemateriaal van de zonnepanelen. De omvormer moet je ook in de vergelijking meenemen.
 • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Kijk goed naar de tarieven die gecertificeerde installateurs berekenen.
 • Vergelijk alleen tarieven die inclusief de BTW zijn weergegeven.
 • Kies lokale installateurs. Een lokale installateur is veel sneller aanwezig bij jou wanneer er moet worden ingemeten, geplaatst en wanneer er nazorg nodig is. Daarnaast bespaar je op deze manier aanzienlijk op de kilometerkosten.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.