Solarcentury

Solarcentury is een bedrijf wat zonnepanelen installaties plaatst. Dat is niets opzienbarends, maar men heeft een ander verdienmodel dan de gemiddelde leverancier. Solarcentury doet namelijk niet alleen de levering van zonnepanelen maar ook de exploitatie ervan. Men plaatst dus grote hoeveelheden zonnepanelen en de energie die daarmee wordt opgewekt verkoopt men door aan de energiemarkt.

Bedrijfsinformatie

Solar Century

Binnen parallelweg 10

5701 PH Helmond

Aantal medewerkers:150

Werkzaam sinds: 1999

www.solarcentury.com/nl

Voordelen van Solarcentury

Solarcentury is een bedrijf wat een behoorlijk aantal voordelen heeft, denk aan de volgende zaken:

 • Zonnedaken en zonnevelden aanleggen en die exploiteren. Daardoor kan men aan bedrijven en particulieren zonnestroom leveren zonder dat diegenen zelf zonnepanelen op hun dak hebben.
 • Aanleg en beheer in eigen portefeuille. Dat wil zeggen dat men zelf alle zaken uitvoert rondom het plaatsen en het onderhouden van de installaties. De klant heeft nergens omkijken naar.
 • Internationale samenwerking. Het bedrijf heeft een stabiele financiële achtergrond en toekomst omdat er een internationale samenwerking is.

Landelijk of regionaal werken

Solar Century maakt onderdeel uit van een wereldwijd bedrijf. Het spreekt dan ook voor zich dat men projecten opzet en exploiteert die landelijk gesitueerd zijn. Daarnaast werkt men ook over de grens heen. Wanneer je echter op zoek bent naar een leverancier van zonnepanelen die als een installateur werkt bij woningen kan je beter op zoek gaan naar een bedrijf wat in je eigen omgeving gevestigd is. In dat geval kan men rechtstreeks zonnepanelen bij jou plaatsen. Daarnaast kan men in dat geval een snelle service verlenen wanneer er bijvoorbeeld behoefte is aan reparatie of onderhoud.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Solar Century onderscheidt zich van de massa door een aantal specifieke eigenschappen:

 • Men maakt gebruik van een expertise die tot ver over de landsgrenzen reikt. Er is sprake van een wereldwijde expertise waardoor de installaties tot de wereldtop behoren.
 • Zonnevelden en zonnedaken aanleggen. Men plaatst vooral grote zonnevelden en zonnedaken bij bedrijven en gemeentes. Dat heeft als voordeel dat de energie die daarmee wordt opgewekt wordt doorverkocht aan onder andere energieleveranciers en consumenten.
 • Leveren aan de zakelijke markt. De panelen worden aan de zakelijke markt geleverd. Men doet niet aan het plaatsen van zonnepanelen bij particulieren.

Specialismen van dit bedrijf

Solar Century heeft de volgende specialismen:

 • Het leveren van zonnepanelen in grote velden en daken. Dat wil zeggen dat het gaat om grote panelen die in grote hoeveelheden tegelijk worden geplaatst.
 • Het leveren van omvormers. Deze zorgen ervoor dat de opgewekte energie wordt omgezet in stroom.
 • Het exploiteren van de installaties. Men zorgt ervoor dat de installaties hun werk optimaal blijven doen door middel van onderhoud en reparaties.
 • Monitoring. Men leest de geplaatste installaties uit.

Soort panelen in de verkoop

Men werkt vooral met grote monokristallijn panelen. Dit zijn panelen die gemaakt zijn van gesmolten silicium. Daarnaast werkt men met de moderne techniek van dubbelzijdige panelen zonder metalen ondergrond. Deze panelen werken ook wanneer de buitentemperatuur te warm wordt. Het rendement van deze panelen is dan ook vele malen hoger dan bij polykristallijn panelen.

Garantie voorwaarden van het bedrijf

Solar Century is een bedrijf wat bepaalde garantievoorwaarden heeft omdat men het plaatsen en ontwikkelen van de installaties in eigen beheer doet. Denk aan de volgende zaken:

 • Alleen een garantie bij onderhoud door eigen bedrijf. Solar Century onderhoudt onder eigen beheer de installaties. Je krijgt dan ook alleen een garantie op de geleverde producten wanneer kan aan worden getoond dat de installatie alleen door Solar Century zelf is onderhouden.
 • Alleen garantie op het rendement bij professioneel schoonmaak. Een installatie zonnepanelen van groot formaat moet goed worden schoongemaakt. Alleen dan weet je zeker dat het rendement niet zal gaan teruglopen door de tijd heen. Het is dan ook van het grootste belang dat je kan aantonen dat de installatie door een professioneel reinigingsbedrijf is schoongemaakt. Dit kan ook plaatsvinden bij de controle en het onderhoud van de panelen.

Werken bij Solar Century

Het bedrijf Solar Century is een bedrijf wat internationaal werkzaam is. Men heeft dan ook geen vacatures in eigen land momenteel. Wel in landen waar men internationaal gevestigd is. Men werkt met personeel wat een marketing opleiding heeft gevolgd. Daarnaast werkt men met gecertificeerd personeel op het gebied van installatie en onderhoud van grote installaties.

Offertes vergelijken

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen voor je huis of bedrijf is het van het grootste belang dat je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere vrijblijvende offertes om te vergelijken. Dat vergelijken vindt plaats op de volgende aspecten:

 • Vergelijk de prijs van de materialen van zonnepanelen. Vergelijk panelen van hetzelfde type en een gelijk rendement om tot een goede prijs te komen. Dit geldt ook voor de omvormers en het plaatsingsmateriaal.
 • Vergelijk de prijs van het arbeidsloon. Dat wil zeggen dat je de prijs van gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
 • Alleen prijzen inclusief de BTW met elkaar vergelijken.
 • Kijk naar installateurs en leveranciers uit je eigen regio. Zo weet je zeker dat je snel wordt geholpen en dat je bovendien aanzienlijk bespaart op de kilometerkosten.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.