Solar Zaanstad

Solar Zaanstad is een leverancier van zonnepanelen die al een behoorlijke tijd op de markt actief is. Men levert zonnepanelen aan consumenten en bedrijven, en daarbij maakt men gebruik van de beste zonnepanelen die er momenteel verkrijgbaar zijn. Wanneer je van deze leverancier gebruik wil maken hebben we wat informatie voor je verzameld.

Bedrijfsinformatie

Solar Zaanstad

Stofkuipstraat 1A

1531 NC Wormer

Zonnepanelen: Polykristallijn nieuwste generatie, monokristallijn panelen, dubbelzijdige panelen.

www.solarzaanstad.nl

Voordelen van dit bedrijf

Solar Zaanstad is een bedrijf wat niet over één nacht ijs gaat wanneer en een installatie met zonnepanelen verkoopt. Men maakt dan ook alleen gebruik van zogeheten Tier1 leveranciers. Dit zijn de leveranciers van zonnepanelen die al meer dan 10 jaar goed functionerende installaties met een bewezen hoog rendement verkopen. Verder helpt men de klant ook met advies op meerdere gebieden.

Het werkgebied van dit bedrijf

Het bedrijf Solar Zaanstad heeft projecten lopen in de regio Zuid Holland met een uitloop naar Almere. Daar waar het gaat om inhoudelijke vragen en geschillen met een andere leverancier van zonnepanelen wil men voor advies wel verder rijden. Denk eraan dat je in dat geval behoorlijk wat moet bijdragen voor de kilometerkosten die gemaakt worden.

Zaken die dit bedrijf zo specifiek maken

Bij solarzaanstad heeft men een aantal specialiteiten. Denk aan de volgende zaken:

 • Werken met Tier1 panelen. Dit zijn de panelen die door bedrijven worden geleverd die al een ruime tijd op de markt actief zijn. Denk daarbij aan LG, Panasonic en Sharp.
 • Werken met hoog rendement panelen. Men levert panelen die een zeer hoog rendement leveren waardoor je ook met een kleiner dakoppervlak kan voorzien in voldoende energie voor je huis.
 • Advies bij laag rendement. Heb je bij een concurrent een installatie aangeschaft maar valt het rendement tegen, dan kan men adviseren en ook bemiddelen bij een geschil.

De specialismen van dit bedrijf

Men heeft bij Solar Zaanstad de volgende specialismen in huis:

 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen waarmee je energie opwekt.
 • Omvormers. Dit zijn de apparaten die de opgewekte energie omzetten in stroom.
 • Professioneel advies. Het gaat hier ook om het afhandelen van geschillen.

Het soort panelen wat men verkoopt

Je kan bij Solar Zaanstad terecht voor de volgende panelen:

 • Polykristallijn panelen. Dit zijn panelen die bestaan uit samengeperst silicium. De panelen zijn doorgaans egaal blauw; het gaat om de tweede generatie polykristallijn panelen met een opbrengst tot 300 Wp
 • Monokristallijn panelen. Dit zijn de bekende all black panelen. Ze bestaan uit silicium wat tot één geheel is gesmolten. De opbrengst is tot 400 Wp
 • Dubbelwandige panelen. Deze panelen kennen geen terugval in het rendement wanneer de buitentemperatuur oploopt. Ze hebben geen metalen achterkant en wekken aan beide zijden energie op. De opbrengst is hoog, tot wel 600 Wp.

De garantievoorwaarden

Men weet bij Zaanstad Solar hoe gevoelig installaties van zonnepanelen kunnen zijn. Men heeft dan ook de volgende garantie eisen opgesteld.

 • Alleen een garantie wanneer er gecertificeerde installatie heeft plaatsgevonden. Een gecertificeerd installateur is in staat om een installatie af te leveren die geheel brandveilig is en die daarnaast het beloofde rendement behaalt. Dit is dan ook een harde eis bij een garantieclaim.
 • Alleen een garantie wanneer de panelen goed zijn schoongemaakt. Zonnepanelen verliezen een groot deel van hun rendement doordat ze vuil verzamelen door de jaren heen. Je krijgt alleen een garantie op het volledige rendement van de panelen wanneer deze aantoonbaar professioneel zijn schoongemaakt.
 • Alleen een garantie wanneer de installatie professioneel is onderhouden. Een installatie met zonnepanelen dient altijd door een gecertificeerd onderhoudsmonteur te worden onderhouden. Wanneer je een probleem of klacht hebt met je installatie moet je dan ook kunnen aantonen dat deze ook echt professioneel is onderhouden.

Werken bij Zaanstad Solar

Zaanstad Solar werkt alleen met gecertificeerde installateurs. Je moet minimaal een

afgeronde MBO/HBO opleiding elektrotechniek hebben om bij dit bedrijf aan de slag te gaan. Verder word je opgeleid op de werkvloer zelf.

Offertes van leveranciers controleren

Zonnepanelen zijn kostbaar en het is goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend een aantal offertes die je vergelijkt op de volgende punten.

 • De materiaalkosten die in rekening worden gebracht. Het gaat in dat geval om de kosten van de zonnepanelen maar ook om de omvormer en het aansluitmateriaal.
 • De kosten voor arbeidsloon die in rekening worden gebracht. Denk er in dat geval aan dat je alleen de kosten van gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
 • De prijzen moeten allemaal inclusief de BTW zijn
 • Kijk naar de kilometerkosten. Laat een leverancier en installateur niet te ver reizen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.