Ralecto

Ralecto is een leverancier die zich toelegt op de levering van middelen voor duurzame energie. Daarbij legt men zich niet alleen toe op zonnepanelen, maar op complete installaties die het leven van de klanten gelijk een stuk comfortabeler maken. We keken naar de dienstverlening van dit bedrijf.

Bedrijfsinformatie

Ralecto

Koppelstraat 50

6088 ER Roggel

Type zonnepanelen: Slimme zonnepanelen van JAsolar en Solaredge

www.ralecto.nl

Voordelen van Ralecto als leverancier

Ralecto is een leverancier van zonnepanelen die meer doet dan alleen dat. Men levert een compleet pakket aan domotica waardoor jij alle energie besparende apparatuur in jouw huis met je smartphone kan bedienen. De zonnepanelen zijn daar een onderdeel van. Wanneer jij je hele huis op een domotica systeem wil gaan aansluiten is Ralecto de ideale partner hiervoor. Naast zonnepanelen heeft men een complete showroom waarin je alle aspecten van hun dienstverlening terug kan zien. Op die manier maak je als klant een weloverwogen keuze voor een bepaald systeem en weet je exact wat je straks te wachten staat.

Landelijk of regionaal werkzaam

Om de dienstverlening snel en de focus hoog te houden heeft Ralecto heel bewust gekozen voor een regionale service. Dat wil zeggen dat men snel bij jouw huis kan zijn wanneer je een scan van je dak wil. Ook is men snel ter plekke wanneer er bijvoorbeeld een probleem is met jouw installatie waardoor je van hun aftersales gebruik moet maken.

Zaken die Ralecto onderscheiden

Ralecto onderscheidt zich van de concurrentie doordat je voor het hele traject rondom zonnepanelen bij hun terecht kan. Je kan dus niet alleen de panelen kopen; er wordt assistentie geboden bij de diverse onderdelen van het traject. Denk in dit geval aan de volgende zaken:

 • Een scan van jouw dak. Daarbij wordt er gekeken welke zonnepanelen je kan laten plaatsen. Daarnaast wordt er gekeken naar de schaduwval op jouw dak en de ligging ervan. Zodoende krijg je altijd een advies op maat.
 • Een passende offerte. Aan de hand van de ligging van de zonnepanelen en het aantal wordt een passende offerte gemaakt. Hier wijkt men bij de factuur niet van af.
 • De plaatsing door eigen personeel. Men heeft een professioneel team wat de panelen bij jouw dak komt plaatsen. Op die manier weet je zeker dat het door een gecertificeerde installateur gebeurt.
 • Aansluiting op verdere domotica. Er wordt gekeken of je verder nog domotica nodig hebt bij je huis. De zonnepanelen vormen een onderdeel van het totale pakket.
 • De aftersales. Hierbij hoort onder andere assistentie bij het aanvragen van de subsidie voor jouw zonnepanelen. Ook assistentie in geval van een probleem of storing valt hier onder.

Specialismen

Ralecto heeft een heel pakket van specialismen. Denk daarbij aan de volgende zaken:

 • Zonnepanelen
 • Omvormers
 • Een alarm systeem
 • Camera bewaking
 • Cloud – en telecomdiensten
 • Duurzame energie
 • Domotica
 • Radio- en tv ontvangst.

Welke soort panelen verkoopt men

Ralecto verkoopt panelen die vallen onder de categorie slimme panelen. Het gaat dan ook om panelen die met een smartphone of een tablet kunnen worden uitgelezen. De panelen kunnen worden gemonitord op hun rendement en op het feit dat ze accuraat werken.

De garantievoorwaarden van Ralecto

Ralecto heeft voor de klanten bepaalde specifieke garantievoorwaarden. Je moet de volgende zaken goed in de gaten houden.

 • Zonnepanelen worden altijd inclusief montage geleverd. Om te voorkomen dat jouw installatie storingen en brandgevaar gaat opleveren worden de zonnepanelen altijd door een gecertificeerde installateur geplaatst. Op die manier weet je zeker dat de installatie veilig is en dat je het hoogste rendement krijgt.
 • Zonnepanelen moeten schoon zijn. De belangrijkste reden waarom zonnepanelen op den duur slechter gaan functioneren is dat ze vies zijn geworden. Groene aanslag voorkomt dat de zonnepanelen optimaal werken. Ralecto zorgt er voor dat de panelen schoon zijn. Wil je dit zelf doen, dan is het een harde eis dat het professioneel is gebeurd wanneer je een storing hebt in je installatie.
 • Een onderhoudscontract. Je kan bij Ralecto een onderhoudscontract afsluiten voor je installatie. Dat zorgt ervoor dat alles accuraat en veilig blijft werken. Er wordt dus alleen een garantie op de levensduur en het rendement gegeven wanneer jouw installatie ook wordt onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsmedewerker.

Werken bij Ralecto

Ralecto is een bedrijf wat alle werkzaamheden door gecertificeerde installateurs laat uitvoeren. Wanneer jij bij dit bedrijf wil weken moet je dan ook minimaal een afgeronde opleiding elektrotechniek hebben. Daarnaast word je eventueel op de werkvloer opgeleid.

Offertes opvragen

Wil jij zonnepanelen kopen dan doe je er goed aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat vergelijken levert je een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent. Vergelijk op de volgende punten:

 • De kosten van het materiaal
 • De kosten van het arbeidsloon
 • De prijzen moeten allen inclusief de BTW zijn
 • De hoogte van de kilometerkosten

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.