Pure Energy

Energie moet tegenwoordig steeds milieuvriendelijker worden opgewekt. Naast het afnemen van groene energie word je ook steeds vaker aangemoedigd om zelf je energie op te wekken. Pure Energie is een dergelijk bedrijf. We keken naar wat men te bieden heeft en naar welke panelen men in de verkoop heeft.

Bedrijfsinformatie

Pure Energie
Hengelosestraat 585
7521 AG Enschede

Type zonnepanelen wat men plaatst: All Black monokristallijn panelen.

www.pure-energie.nl

Voordelen van dit bedrijf

Het bedrijf Pure Energie heeft meerdere voordelen voor jou als klant. Denk aan de volgende zaken:

 • Goede klantenservice. Men noemt dit de afdeling klantengeluk. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt als klant. Daarnaast helpt men jou met zaken als het aanvragen van subsidies op je installatie. Je wordt door deze afdeling ontzorgd.
 • Groene stroom en panelen. Men is een energieleverancier die jou tevens de mogelijkheid biedt om zonnepanelen af te nemen. Je kan dus altijd gebruik maken van zonne-energie, ook wanneer je zelf niet genoeg ruimte op je dak hebt om panelen te plaatsen.
 • Men neemt de klant al het werk uit handen. Er komt ook een huisbezoek om een installatieplan te maken voor men aan de slag gaat.
 • Informatie over subsidies. Je laat geen geld liggen.

Landelijk of regionaal werkzaam

Men is werkzaam door het hele land. Wanneer je een installateur en leverancier voor zonnepanelen zoekt moet je altijd kijken welke leverancier er in je eigen omgeving zit. Dit bespaart aanzienlijk op de kosten van het vervoer naar jou toe. Daarnaast kan een regionaal werkende installateur sneller bij jouw adres zijn wanneer er wat aan de hand is.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Pure Energie onderscheidt zich op het punt dat men geen vakjargon gebruikt bij klanten die verder weinig verstand hebben van zonnepanelen. Men vertelt in klare taal wat je van een installatie met zonnepanelen mag verwachten. Daarnaast is men heel erg duidelijk met de uitleg van de werking van de panelen en het belang van het juiste vermogen in Wp. De klantvriendelijkheid is zeer belangrijk omdat je dan als consument niet snel een kostbare miskoop zal doen.

Specialismen van dit bedrijf

Men levert aan de klanten de volgende specialismen:

 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen waarmee de energie wordt opgewekt.
 • Omvormers. Dit is de apparatuur die de opgewekte energie omzet in stroom.
 • Installatie. Men installeert deze producten bij bedrijven en woningen.
 • Windenergie. Men levert energie die is opgewekt met windmolens.
 • Zonne-energie. Er wordt energie geleverd die met zonnepanelen is opgewekt.

De panelen die men in de verkoop heeft

Men werkt bij Pure Energie met zogeheten All Black panelen. Het gaat om monokristallijn panelen. Deze panelen zijn gemaakt van silicium wat tot één geheel is gesmolten. De opbrengst is zodanig dat er energie wordt opgewekt met een vermogen tot 325 Wp. Het gaat om panelen die stroom kunnen maken van daglicht maar ook van zonlicht.

De garantievoorwaarden van Pure Energie

Men hanteert bij Pure Energie een aantal garantievoorwaarden om jou de volledige garantie op de zonnepanelen te kunnen bieden. Het gaat om de volgende zaken:

 • De panelen moeten zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Over het algemeen komt men de verkochte zonnepanelen zelf aansluiten. Dat doet men omdat je alleen dan de zekerheid hebt dat jouw installatie het volledige rendement zal hebben. Bovendien is een installatie alleen in dat geval gegarandeerd brandveilig aangesloten.
 • De panelen moeten professioneel worden onderhouden. Een installatie met zonnepanelen is onderhoudsgevoelig. De panelen moeten dan ook goed professioneel worden onderhouden om het volledige rendement en de brandveiligheid te blijven garanderen door de jaren heen.
 • Er moet professioneel worden schoongemaakt. Door de jaren heen gaan zonnepanelen tot 8 procent minder opleveren. Wanneer dit verlies hoger is zal je moeten aantonen dat de zonnepanelen professioneel zijn schoongemaakt. Zo voorkom je dat er rendement verloren gaat door een ophoping van vuil op de panelen.

Werken bij Pure Energie

Men heeft bij dit bedrijf vacatures in de volgende gebieden:

 • Commercieel medewerker voor particuliere klanten. Daarvoor vraagt men een HBO werk- en denkniveau. Een opleiding in de commerciële richting is een pré.
 • Medewerker klantenservice. Je moet hiervoor minimaal een MBO4/HBO opleiding hebben. Daarnaast is het een pré als je aantoonbare ervaring bij een soortgelijk bedrijf hebt.

Eerst offertes dan aanschaffen

wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen is het advies om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere vrijblijvende offertes om te vergelijken. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

 • Vergelijk de kosten van het materiaal. Het gaat dan om de kosten die zijn gemaakt voor de zonnepanelen maar ook voor de omvormer en het materiaal van de plaatsing.
 • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Houd daarbij in de gaten dat je alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs vergelijkt.
 • Vergelijk enkel prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
 • Vergelijk plaatselijke of regionale installateurs om tot een snelle service te komen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.