MR Solar

MR Solar is een grote leverancier van zonnepanelen die de klanten graag goed voorlicht. Men doet dat via de website, persoonlijk, maar ook in een showroom. We keken naar de panelen die dit Belgische bedrijf verkoopt. Bovendien keken we naar hun dienstverlening. Tot waar strekt deze. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Bedrijfsinformatie

Nederlandse vestiging:

MR Solar

Stadionstraat 11

4815 NC Breda

Website: www.mrsolar.be/nl

Voordelen van MR Solar

Dit bedrijf heeft voor jou meerdere voordelen:

 • Een levering in heel Europa, waardoor men een groot dekkingsgebied heeft.
 • Werken met Tier 1 zonnepanelen, die al sinds minstens 10 jaar hun goede rendement hebben bewezen.
 • Nemen alle soorten projecten aan, van particulier tot agrarisch.
 • Werken ook met projecten die men exploiteert voor de verkoop van zonne-energie.

Het werkgebied van MRSolar

Dit bedrijf is van oorsprong Belgisch, maar het heeft een zeer ruim werkgebied. Men heeft vestigingen op de volgende locaties: Merksem, Zwevegem voor West Vlaanderen, Destelbergen voor Oost Vlaanderen, Genk voor Limburg en Breda voor Nederland. Er wordt dus landelijk en over de grenzen heen gewerkt.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

MR Solar onderscheidt zich op meerdere manieren van de concurrentie. Denk aan het feit dat men zonnepanelen en grote installaties levert. Dat doet men zowel voor huishoudelijk gebruik als voor zakelijk gebruik. Verder exploiteert men zonnevelden en zonnedaken. Op die manier wekt men voor energiebedrijven groene stroom op die men verkoopt. Men biedt daarnaast nog informatie in een showroom. Dat is een groot voordeel aangezien het lastig is om je voor te stellen hoe een installatie met zonnepanelen er in jouw huis komt uit te zien.

De specialismen van dit bedrijf

Men levert bij dit bedrijf meerdere specialismen.

 • Installaties voor huizen. Dit zijn de installaties waarbij de opgewekte stroom wordt gebruikt om een huishouden draaiende te houden. De panelen worden in relatief beperkte hoeveelheid geplaatst.
 • Installaties voor bedrijven. Het gaat hier om complete grote daken van bedrijven. Er wordt gewerkt met installaties die genoeg stroom leveren om een compleet bedrijf draaiende te houden. Deze installaties zijn uiteraard zeer groot en ze hebben een groot vermogen.
 • Zonnedaken. Men voorziet complete daken van zonnepanelen of men vervangt bestaande dakbedekking door zonnepanelen.
 • Zonnevelden. Men levert panelen voor zonnevelden waarmee voor bijvoorbeeld een stad of een exploitatie project zonne-energie wordt geleverd.
 • Omvormers. Voor de bovengenoemde projecten levert men ook de omvormers.
 • MR Group levert naast zonnepanelen ook installaties voor verwarming.

Soort panelen wat men in de verkoop heeft

Men verkoopt bij dit bedrijf panelen van HR kwaliteit. Het gaat dan om de zogeheten all black panelen. Deze zijn gemaakt van silicium uit één stuk. Daardoor wordt er van zowel zonlicht als gefilterd daglicht energie gemaakt. De panelen zijn het meest geschikt voor het klimaat in Nederland en België.

De garantievoorwaarden die men hanteert

Bij MR Solar hanteert men de volgende garantievoorwaarden:

 • Zonnepanelen moeten door een professioneel installateur zijn aangebracht op woningen en bij projecten. Dat houdt in dat de systemen worden verkocht inclusief de gecertificeerde installatie. Wanneer je besluit om zelf een systeem aan te gaan sluiten vervalt uiteraard een groot deel van de garantie.
 • Zonnepanelen moet je goed schoonhouden. Zonnepanelen kennen een terugval in de energie van maximaal 8 procent. Wanneer er sprake is van een grotere terugval van het rendement dan moet je aantonen bij MR Solar dat de panelen professioneel zijn gereinigd. Het ophopen van vuil is namelijk de belangrijkste reden waarom zonnepanelen een terugval hebben in de opbrengst.
 • Zonnepanelen moeten goed worden onderhouden. Men levert bij MR Solar onderhoudsservice op de panelen. Het is zaak dat de zonnepanelen goed worden onderhouden door een gecertificeerd installateur. Alleen in dat geval krijg je de volledige garantie op de levensduur van de panelen.

Werken bij MR Solar

Men heeft bij MR Solar meerdere vacatures. Denk aan de volgende zaken:

 • Verkoper in de showroom. Je weet hoe de installaties die verkocht worden werken, en onderhoudt verder de contacten wanneer er een klant is geweest die interesse heeft in een installatie. Je moet daarvoor kennis van het product hebben en daarnaast moet je uiteraard beschikken over de nodige verkoopkennis.
 • Projecten in Nederland binnen halen. Men zoekt medewerkers die de Nederlandse markt verder willen uitbreiden door projecten binnen te halen. Het gaat in dat geval om mensen die contact opnemen met initiatieven waarbij men grote zonnevelden en zonnedaken wil gaan aanleggen. Ook hierbij is uiteraard voldoende kennis van de markt een vereiste. Daarnaast word je op de werkvloer geschoold.

Offertes van bedrijven vergelijken

Wil je zonnepanelen voor jouw huis of bedrijf, dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt direct vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat kost je een paar minuten en het levert tot 20 procent voordeel op. Vergelijk de offertes op deze zaken:

 • Kosten van materiaal vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijs van zonnepanelen maar ook van de omvormer en het plaatsingsmateriaal.
 • Kosten van de installatie vergelijken. Let erop dat je alleen gecertificeerde installateurs vergelijkt.
 • Alleen prijzen inclusief de BTW vergelijken.
 • Kies uit je eigen regio. Wanneer een installateur ver moet rijden zal hij deze kosten als kilometerkosten in rekening brengen. Het is aantrekkelijker om een regionale installateur te kiezen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.