Maretec

MarEtec is een bedrijf wat van oudsher al zonnepanelen levert aan de zakelijke markt. Men is al werkzaam op de zakelijke markt sinds 2003. Sinds een aantal jaren werkt men onder de naam Sun United als een investeringsmaatschappij. We keken naar de panelen die MarEtec plaatst en naar de verdere eigenschappen van het bedrijf.

Bedrijfsinformatie

MarEtec

Handelsweg 40

4387 PC Vlissingen

Heechein 38

8491 EM Akkrum

Aantal medewerkers: 15

Opgericht in 2003

Soort zonnepanelen: polykristallijn panelen nieuwste generatie met een opbrengst tot 275 Wp

www.maretec.nl

De gebieden waar men werkzaam is

MarEtec heeft twee kantoren van waaruit wordt gewerkt. Dit geeft ook gelijk de regio aan die men bedient met zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen koopt wil je immers graag dat er snel wordt gewerkt. Bij een storing moet men snel aanwezig kunnen zijn. Het is om die reden dat je voor zonnepanelen altijd een leverancier uit je eigen omgeving moet inschakelen. Alleen dan kan men de dienstverlening leveren die jij als klant wenst.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Men levert vooral aan de zakelijke en agrarische markt. Dit is een speciale sector omdat het vaak gaat om grote panelen en grote daken die worden voorzien van zonnepanelen. Ook herstelt men installaties die door andere grote leveranciers zijn aangelegd bij bedrijven. Zo werkt men in opdracht van energiebedrijven om de installaties te onderhouden en te herstellen. Naast dit alles doet men ook aan monitoring van de installaties. Men houdt dus in de gaten of er in een installatie met zonnepanelen een storing is. Die wordt dan door het onderhoudsteam verholpen.

Specialismen van dit bedrijf

Men heeft meerdere specialismen:

  • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen die energie opwekken uit zonlicht.
  • Omvormers. Dit zijn de apparaten die de opgewekte energie omzetten in stroom.
  • Installatie. Dit doet men zelf maar men besteedt het ook uit aan vaste partnerbedrijven.
  • Monitoring. Men leest de aangelegde installaties uit en verricht onderhoud en reparaties waar dat nodig is.

Het soort panelen wat men verkoopt

MarEtec is een bedrijf wat overwegend de Monokristallijn en polykristallijn panelen plaatst. De monokristallijn panelen zijn gemaakt uit silicium wat tot één stuk is samen gesmolten. Ze wekken energie op uit daglicht en zonlicht. Polykristallijn panelen zijn gemaakt uit samengeperst silicium. Ze wekken energie op uit zonlicht. Het rendement van de panelen loopt op tot 275 Wp.

De garantievoorwaarden van het bedrijf

MarEtec heeft een aantal garantievoorwaarden.

  • Installatie moet geschieden door een eigen installateur. Men werkt samen met een vast installatiebedrijf. Wanneer je een installatie zonnepanelen laat plaatsen moet deze dan ook door dat eigen installatiebedrijf of die vaste installatiepartner worden aangesloten. Alleen op die manier weet men zeker dat de installatie het beoogde rendement behaalt. Daarnaast weet men dan zeker dat de installatie voor de volle honderd procent brandveilig is.
  • Onderhoud door een eigen installateur. Het onderhoud van een installatie zonnepanelen moet eveneens door het eigen bedrijf of door het vaste partnerbedrijf worden uitgevoerd. Alleen op die manier weet men zeker dat de installatie het beoogde rendement ook gedurende de volledige looptijd blijft behouden.

Werken bij Maretec

MarEtec werkt samen met het bedrijf Sun United. Deze samenwerking heeft niet alleen betrekking op het plaatsen van de installaties maar ook op het onderhoud ervan. Wanneer jij in deze sector wil gaan werken zal je dan ook een technische achtergrond moeten hebben. Daarnaast word je in het bedrijf zelf opgeleid tot gecertificeerd installateur of monteur.

Offertes naast elkaar leggen

Bij het kopen van zonnepanelen is het van het grootste belang dat je eerst de prijzen met elkaar vergelijkt. Dat doe je via onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere prijsopgaven die je naast elkaar legt. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

  • Kijk naar de kosten van het materiaal die in rekening worden gebracht. Het gaat dan niet alleen om de zonnepanelen maar ook om de omvormer en het montagemateriaal wat er wordt gebruikt.
  • Het arbeidsloon vergelijken. Dat doe je door alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs met elkaar te vergelijken.
  • Alleen prijzen vergelijken waar de BTW bij in zit.
  • Kijk naar installateurs uit je eigen regio. Hier door bespaar je niet alleen op de kilometerkosten; je krijgt ook een snellere service.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.