JINKO

JINKO is een merk wat zich onder andere richt op de productie van zonnepanelen. Men heeft de productie in Azië. Daarnaast heeft men bedrijven voor JINKO solar in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het merk is sinds 2006 actief op het gebied van zonnepanelen.

Het segment van de panelen

De zonnepanelen van dit merk vallen onder het middensegment. Men maakt gebruik van polykristallijn panelen en van monokristallijn panelen. Men innoveert niet verder met panelen die een dubbelzijdige werking hebben.

De voordelen en nadelen van deze panelen

De panelen van JINKO hebben als groot voordeel dat het betaalbare panelen zijn. Wanneer je panelen zoekt met een gemiddelde opbrengst tegen een aantrekkelijke prijs is het een geschikte keuze.

De nadelen van deze panelen zijn ook bekend. Doordat men niet meegaat in de innovatie waarbij geen metalen achterkant wordt gemonteerd vallen de resultaten op de grote markt wat tegen. Men blijft achter bij de concurrentie die wel innoveert.

De kosten van de panelen

Over de kosten van de panelen is weinig informatie te vinden. Het gaat om panelen van Chinese makelijk met een gemiddelde opbrengst. De kosten van deze panelen liggen gemiddeld tussen de 200 en 245 euro per paneel.

Waar zijn de panelen te koop

De panelen van JINKO zijn niet in de particuliere handel te koop. Het gaat dan ook vooral om panelen die via de installateur zelf worden verkocht. Deze zal de panelen via de vakhandel inkopen en vervolgens bij jou plaatsen. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar panelen van dit merk kan je dat vooraf aangeven.

De temperatuur coëfficiënt

  • Temperatuur coëfficiënt Pmax: -0,39% / graden Celsius
  • Temperatuur coëfficiënt Isc: -0,05% / graden Celsius
  • Temperatuur coëfficiënt Voc: -0,29 %/ graden Celsius.

De productgarantie en de vermogensgarantie

Er is sprake van een productgarantie van 10 jaar. De panelen zijn nog te jong om ook al een vermogensgarantie te kunnen aanduiden.

De tolerantie van de panelen

De vermogenstolerantie van de panelen is -+3 procent.

De Tier klasse

De panelen van JINKO vallen onder Tier klasse 2. Het gaat om relatief jonge panelen waarvan nog geen resultaten op de langere termijn bekend zijn. Het is dan ook om die reden dat de panelen nog niet op regelmatige basis worden geplaatst door bedrijven die een langere garantie willen kunnen geven op de zonnepanelen die men installeert.

Het rendement van de panelen

Men levert panelen met een redelijk hoog rendement. Het gaat om panelen met een rendement van 280 tot 300 Wp. Deze monokristallijn panelen produceren hun energie bij zonlicht en bij gefilterd daglicht.

Offertes voor zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wil gaan kopen is het goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes die je vergelijkt op de volgende punten:

  • De kosten van het materiaal. Het gaat dan om de kosten van de zonnepanelen maar ook om de kosten van de omvormer en het plaatsingsmateriaal.
  • De kosten van het plaatsen. Vergelijk de tarieven van gecertificeerde installateurs met elkaar.
  • De prijzen moeten altijd inclusief de BTW zijn.
  • Vergelijk alleen installateurs uit je eigen regio. Zo beperk je de kilometerkosten. Bovendien weet je dan heel zeker dat je snel wordt geholpen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.