IKEA zonnepanelen

IKEA is een bedrijf wat uiteraard vooral bekend is als leverancier van meubels. Men ziet er ook op toe dat er met zorg met het milieu wordt omgesprongen. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat men tegenwoordig ook zonnepanelen levert. Je kan zonnepanelen aanschaffen bij IKEA en dat heeft zo zijn voordelen. We keken naar de eigenschappen van IKEA als leverancier van zonnepanelen en naar de panelen zelf.

Algemene informatie van IKEA Zonnepanelen

Solar century

Binnen Parallelweg 10

5701 PH Helmond

Bedrijf actief sinds 2012

Aantal mensen in dienst: 150.

Zonnepanelen: polykristallijn blauwe panelen, monokristallijn zwarte panelen.

Website: www.IKEA.com/nl

Voordelen van IKEA als energieleverancier

IKEA heeft als energieleverancier voor jou behoorlijk wat voordelen, de onderstaande voordelen springen er echt uit:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding. Er wordt gewerkt via een grote inkoop waardoor de panelen tegen een aantrekkelijke prijs worden geleverd.
 • Als Family lid krijg je 10 procent voordeel.
 • Panelen met een gegarandeerd goed rendement
 • Panelen geplaatst door een gecertificeerd leverancier. Men werkt samen met Solar Century. Deze leverancier biedt de panelen tegen de beste voorwaarden.

Landelijk of regionaal leveren

Solar Century is een leverancier die landelijk levert. Het is wel belangrijk om vooraf te kijken met de postcodecheck of zonnepanelen op jouw dak via IKEA wel mogelijk zijn. Wil je zonnepanelen gaan kopen, dan is het belangrijk dat de leverancier in jouw eigen regio gevestigd is. Je krijgt dan de snelste service en daarnaast zijn de kosten voor jou lager omdat men een lagere kilometervergoeding in rekening brengt.

Zaken die IKEA zonnepanelen onderscheidt van de concurrentie

IKEA Zonnepanelen onderscheidt zich van de concurrenten op de volgende manieren:

 • Voordeel voor de houders van een family pas. Jouw voordeel loopt gelijk op tot 10 procent.
 • Een vaste installateur die streng is geselecteerd op grond van kwaliteiten en garantie die wordt gegeven. Je weet dus zeker dat je de beste panelen krijgt tegen goede voorwaarden.
 • Vaste prijzen. Je weet exact vooraf hoeveel je gaat betalen en van die offerte wijkt men ook niet af.

Specialismen

Het bedrijf IKEA heeft meerdere specialismen. Denk aan de volgende zaken:

 • Meubels en woninginrichting
 • Zonnepanelen via het partnerbedrijf.
 • Omvormers via het partnerbedrijf.
 • Installatie via het partnerbedrijf.

Soort panelen wat men in de verkoop heeft

Bij IKEA zonnepanelen verkoopt men de volgende soorten panelen:

 • Blauwe polykristallijn panelen. Dit zijn panelen die werken bij zonlicht. Ze hebben een rendement tot 275 Wp.
 • Zwarte monokristallijn panelen. Dit zijn panelen die werken bij zonlicht maar ook bij gefilterd daglicht. Ze hebben een rendement tot 320 Wp.

De garantievoorwaarden van IKEA zonnepanelen

Bij IKEA hanteert men de volgende garantievoorwaarden:

 • Levering en installatie gebeurt via het vaste partnerbedrijf. Dat houdt in dat men zeker weet dat de panelen door een gecertificeerd installateur worden geplaatst. De panelen worden veilig geïnstalleerd en daarnaast weet je zeker dat het beoogde rendement kan worden behaald.
 • De panelen moeten worden onderhouden. Een installatie met zonnepanelen moet je laten onderhouden. Dat is om te garanderen dat de opbrengst van de panelen gelijk blijft aan het begin rendement. Daarnaast blijft de installatie daardoor brandveilig.
 • De panelen zal je moeten schoonhouden. Zonnepanelen gaan door de jaren heen minder energie opleveren doordat er zich vuil op ophoopt. Je moet de panelen dan ook professioneel laten reinigen. Dat moet je kunnen aantonen wanneer je een garantieclaim doet over teruglopend rendement.

Werken bij IKEA zonnepanelen

Vacatures bij IKEA zonnepanelen zijn wereldwijd aangegeven. In eigen land zijn er momenteel geen vacatures. Wanneer je bij het partnerbedrijf wil gaan werken is het belangrijk dat je een opleiding in de richting elektrotechniek hebt gevolgd. Je wordt daarna op de werkvloer opgeleid tot gecertificeerd installateur.

Offertes voor je koopt

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen is het verstandig om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat vergelijken doe je op de volgende punten:

 • Materiaal vergelijken. Vergelijk hoeveel je betaalt voor de zonnepanelen, maar ook voor de omvormer en het installatiemateriaal. Vergelijk alleen gelijkwaardige panelen met elkaar.
 • Kosten plaatsing vergelijken. Vergelijk de tarieven van de installateurs met elkaar. Denk eraan dat je alleen gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
 • Vergelijk alleen de tarieven die met de BTW zijn.
 • Vergelijk de kilometerkosten. Vergelijk alleen de leveranciers en installateurs die in jouw eigen regio gevestigd zijn.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.