Ik word groen

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen weet je vaak helemaal niet wat je te wachten staat. Bij Ik word groen weet men precies hoe ze jou moeten informeren. Ze begeleiden jouw aanvraag van zonnepanelen volledig van het eerste informatiegesprek tot de aftersales. We keken op de site van Ik Word Groen en deden navraag naar hun service.

Bedrijfsinformatie

Ik word groen

Ridder Hoenstraat 182

6433 EH Hoensbroek

Type panelen: afhankelijk van jouw energiebehoefte kiest men voor polykristallijn of monokristallijn panelen.

www.ikwordgroen.nl

Voordelen van dit bedrijf

Wanneer je bij een leverancier van zonnepanelen gaat kijken word je vaak overspoeld met technische termen. Je hebt dan ook al snel het gevoel dat je zomaar een veel te dure miskoop zal gaan doen. Bij Ik word groen is dit anders. Het is een website die in normale taal is geschreven, en een leek zal begrijpen wat men bedoelt. Dat is ook gelijk de kracht van dit bedrijf. Men regelt voor jou de scan van de zonnepanelen maar ook de plaatsing en het werk wat naderhand moet gebeuren. Verder kijkt men goed waar de belangrijke subsidies voor jou liggen waardoor de investering opeens een stuk minder hoog is. Daar waar er een subsidie kan worden aangevraagd zal men jou daar mee helpen, waardoor je geen geld laat liggen.

Landelijk of regionaal werken

Het bedrijf Ik Word Groen is gevestigd in Limburg, en dat is ook gelijk het werkgebied. Het is verstandig om een leverancier van zonnepanelen uit je eigen regio te kiezen. De voorkeur van een leverancier gaat daar ook naar uit. De reden is heel simpel. Men neemt het liefste de tijd voor jouw aanvraag. Daarom is het belangrijk dat men snel bij jouw adres kan zijn. Wanneer een bedrijf eerst een paar provincies moet doorkruisen is dit niet te doen. Kijk dan ook wanneer je een leverancier voor zonnepanelen kiest altijd eerst naar de reistijd naar jouw adres.

Wat onderscheidt Ik word Groen

Ik word Groen onderscheidt zich op meerdere manieren van de concurrentie. We

hebben een paar punten voor je op een rij gezet.

 • Duidelijke documentatie en informatie. Je weet exact waar je voor kiest voor je het bedrijf inschakelt.
 • Persoonlijke assistentie bij de aanschaf, het plaatsen en de aftersales.
 • Duidelijkheid over de subsidies en hulp bij de aanvraag.
 • Werkt met grote en kleine projecten.

Specialismen van dit bedrijf

Dit bedrijf heeft de volgende specialismen aan jou te bieden:

 • Zonnepanelen voor de agrarische sector. Deze hebben een hoog vermogen en worden in grote aantallen geplaatst.
 • Zonnepanelen voor de particuliere sector. Het gaat dan om woonhuizen.
 • Zonnepanelen voor bedrijven.
 • Zonnepanelen voor woningstichtingen en initiatieven. Het gaat in dat geval vooral om projecten waar de panelen worden geplaatst.

Welke panelen heeft men in de verkoop

Men werkt bij dit bedrijf alleen met zonnepanelen van Duitse makelij. Dat wil zeggen dat ze naast het CE keurmerk ook het Tüv keurmerk hebben. Het gaat om zonnepanelen waarvan het rendement gegarandeerd wordt en waarbij degelijkheid voorop staat. De zonnepanelen zijn in de volgende categorieën op te delen:

 • Polykristallijn panelen. Dit zijn panelen van silicium die bij zonlicht werken. Bij daglicht gefilterd werken de panelen een stuk minder goed. De panelen zijn blauw.
 • Monokristallijn panelen. Dit zijn de panelen van silicium die bij zonlicht en daglicht werken. De panelen zijn zwart.

De garantievoorwaarden

Je hoopt natuurlijk nooit dat je een beroep op de garantie moet doen maar het kan zomaar gebeuren. Men hanteert in dat geval de volgende voorwaarden:

 • Plaatsing door een gecertificeerd installateur. Wanneer je zonnepanelen zelf gaat plaatsen kan men niet garanderen dat het rendement zo hoog is als beloofd is. Daarnaast kan men ook niet garanderen dat de panelen brandveilig zijn.
 • Schoonmaak als harde eis. Zonnepanelen verliezen door de tijd een behoorlijk deel van hun rendement door vuil wat zich opstapelt. Het schoonmaken van de zonnepanelen is dan ook een harde eis voor een goed werkende installatie.
 • Onderhoud noodzakelijk. Zonnepanelen en de omvormer moeten jaarlijks worden onderhouden om goed en veilig te blijven werken. Wanneer je een schadeclaim hebt wordt dan ook eerst gekeken of de installatie wel professioneel is onderhouden.

Werken bij Ik word groen

Ik wordt groen werkt met gecertificeerde installateurs. Het is dan ook van het grootste belang dat je voor werk bij dit bedrijf een afgeronde opleiding elektrotechniek hebt. Verder word je op de werkvloer opgeleid tot gecertificeerd installateur.

Offertes vergelijken

Je kan de offertes vergelijken van meerdere aanbieders door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox. Het vergelijken kan een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren. Vergelijk ze op de volgende punten:

 • Vergelijk de materiaalkosten. Het gaat dan niet alleen om de kosten van zonnepanelen maar ook om de omvormer en het montagemateriaal.
 • Vergelijk het arbeidsloon. Bespaar niet teveel. Kies altijd voor een gecertificeerde installateur.
 • Vergelijk alleen prijzen met de BTW inbegrepen.
 • Kijk naar de kilometerkosten. Kies een bedrijf wat in jouw eigen regio gevestigd is.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.