Feenstra zonnepanelen

Feenstra is een duidelijk voorbeeld van een bedrijf wat zich met het leveren van zonnepanelen richt op de grote markt. Men levert zonnepanelen via Vattenfall, voorheen Nuon, maar men werkt ook samen met bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. De prijs van de zonnepanelen bij dit bedrijf is dan ook aantrekkelijk, en doordat men met landelijke vestigingen werkt kan vrijwel iedereen panelen bij dit bedrijf bestellen.

Bedrijfsinformatie

Feenstra (klantenservice)

Postbus 88

8200 AB Lelystad

Type zonnepanelen: all black panelen met een opbrengst tussen 275 en 320 Wp

Website: www.feenstra.com

Voordelen van dit bedrijf

Feenstra biedt jou meerdere voordelen als bedrijf. Denk aan de volgende zaken:

 • Een compleet aanbod van producten en diensten op het gebied van energie en onderhoud. Je kan een geheel pakket afleveren.
 • Heldere prijzen op de site. De prijzen die je ziet zijn compleet, dus inclusief de kosten van installatie van zonnepanelen. Je weet direct waar je aan toe bent als je de panelen bij Feenstra aanschaft.
 • Mogelijkheid om tegelijk het onderhoud af te nemen. Doordat men onderhoudsmonteurs in dienst heeft kan jij je onderhoud van de installatie gelijk bij hun afnemen in combinatie met het onderhoud van andere apparaten zoals de CV installatie.

Landelijk of regionaal werkzaam

Feenstra werkt met installateurs die vanuit het hele land reizen. Ze werken onder een franchise verband, waardoor er altijd een installateur bij jou in de buurt gevestigd is. Wanneer je zeker wil zijn dat men snel bij jouw huis kan zijn voor zonnepanelen is het aan te raden om vooraf te kijken naar de afstand tussen jou en de installateur. Betaal zo min mogelijk kilometerkosten door te kiezen voor een installateur uit jouw eigen regio.

Zaken die Feenstra onderscheiden

Feenstra onderscheidt zich van de concurrentie doordat men vooral heel groot kan werken. Dat wil zeggen dat men de zonnepanelen ook groot, dus tegen een lagere prijs, kan inkopen. De zonnepanelen zijn daardoor een stuk goedkoper dan wanneer je ze inkoopt bij een bedrijf wat kleinschaliger de inkoop doet. Daarnaast kunnen ze doorgaans snel uit voorraad worden geleverd.

Specialismen

Feenstra is een bedrijf wat meerdere specialismen heeft. Denk aan de volgende zaken:

 • Verwarming. Men levert CV installaties aan de consument.
 • Boiler en geiser
 • Ventilatie
 • Huisbeveiliging
 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen die de kracht van de zon omzetten in energie.
 • Omvormers . Dit zijn de apparaten die de energie van de zon omzetten in stroom.
 • Onderhoud. Alle producten van de bovenstaande specialismen kan je door Feenstra laten onderhouden. Men onderhoudt ook zaken uit deze specialismen die je bij andere leveranciers hebt aangeschaft.

Soort panelen in de verkoop

Men levert bij Feenstra zonnepanelen van het type All black. Men heeft de volgende soorten:

 • Zonnepanelen all black vermogen 275 Wp. Fabrieksgarantie 12 jaar.
 • Zonnepanelen all black vermogen 310 Wp. Fabrieksgarantie 15 jaar.
 • Zonnepanelen all black vermogen 320 Wp. Fabrieksgarantie 25 jaar.

Garantievoorwaarden

Feenstra publiceert op de website de tijd dat je fabrieksgarantie hebt op de zonnepanelen. Aan die garantie is een aantal voorwaarden verbonden:

 • Installatie door Feenstra zelf. Zonnepanelen moet je in alle gevallen door Feenstra zelf laten installeren. Groot voordeel hiervan is onder andere dat je zeker weet dat de panelen door een gecertificeerd installateur zijn geplaatst. Dit is namelijk een harde eis om zeker te weten dat je de volledige fabrieksgarantie op de panelen krijgt.
 • Onderhoud door een erkend onderhoudsbedrijf. Feenstra kan jou het onderhoud aanbieden op de zonnepanelen. Op die manier heb jij de zekerheid dat de panelen zijn geplaatst door een erkend onderhoudsbedrijf. Jij hebt op die manier de garantie dat jouw installatie het volledige rendement zal behalen.
 • Schoonmaken professioneel. Zonnepanelen zullen door de loop der tijd wat minder goed gaan presteren. Een van de redenen is dat ze vuil verzamelen wat voorkomt dat er een hoge energieopbrengst wordt behaald. Alleen als je kan aantonen dat je de panelen professioneel hebt laten schoonmaken kan je een claim doen op de opbrengst door de jaren heen.

Werken bij Feenstra

Feenstra werkt met onderaannemers door het hele land heen. Deze onderaannemers werken met gecertificeerd personeel. Met een afgeronde MBO/HBO technische opleiding kan jij bij een dergelijk bedrijf aan de slag. De verdere specialisatie opleiding leer je doorgaans tijdens het werk.

Eerst offertes, dan investeren

Voordat je zonnepanelen koopt is het belangrijk dat je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes van lokale leveranciers van zonnepanelen. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

 • De prijs van het materiaal. Denk eraan dat je alleen zonnepanelen van hetzelfde type met elkaar vergelijkt om tot een goed vergelijk te komen. Doe hetzelfde met de omvormer en vergeet de installatie materialen niet.
 • Het arbeidsloon meenemen. Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Denk er daarbij wel aan dat je alleen een gecertificeerd installateur inschakelt voor de klus.
 • De prijs moet altijd inclusief de BTW zijn.
 • Let op de kilometerkosten. Kies altijd een installateur uit jouw eigen regio.

 

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.